Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam pewnego filmu o dziewczynce, ktora udawala gluchote (jak się okazalo na koncu). Jej ojciec gral w bodajze rockowym zespole. Jego córka wybiegla na scene, coś się jej wtedy stalo, padal deszcz, on mial gitare elektryczną, chcial jej pomóc, porazil go prąd i stracil zycie, od tego momentu juz nie slyszala....

Pamiętam tylko jedną scenę jak kobiecie pracującej w obozie zaczęło płakać dziecko przszedł esesman zabrał to dziecko, ta kobieta tego esesmana opluła, a on zastrzelił dziecko.

dosyć mało pamiętam
był taki typ pewnego dnia przychodzi do pracy i odkrywa że takie typy w melonikach im mieszają w glowie coś mniej więcej jak by anioly oni potem kradną taki melonik i wchodzą tam do ich siedziby

Być może "Aganist the sun "

Witam!
Szukam klimatycznego, angielskiego filmu (takiego z przesłaniem). Najlepiej, żeby akcja rozgrywała się na terenie Londynu, ale jest to konieczne.

Witam,
około 20 lat temu widziałem w telewizji część czarno białego filmu. Od kilku lat próbuję namierzyć jaki jest jego tytuł: prawdopodobnie włoski (południowa sceneria), na odludziu stoi dom, główny bohater obserwuje go z oddalenia (wierzchołek góry?), dom ulega zawaleniu, główny bohater nawiązuje kontakt radiowy z...

więcej

Cześć. Widziałem film na weeb.tv/channel/tvadko gdzie na początku dwóch kolesi przez betonową kratę obserwuje jednego kolesia, obserwowany widzi kontem oka że jest obserwowany. Nagle akcja przenosi się do jakiegoś innego mieszkania i tam grupa chyba agentów zostaje obudzona przez sygnał dźwiękowy z komputera, który...

użytkownik usunięty

Ojciec wychowuje dwójkę dzieci synka i córkę w pewnym ujęciu scena tańców z koleżanką córki tańczy z ojcem na powietrzu niedaleko baru j później syn zasypia przy stole bo jest zmęczony trudem dnia i wszyscy udają się do domku letniskowego.

jakiś film wojenny którego akcja działaby się latem 1941 r ,kiedy Niemcy w nieprawdopodobnie szybkim tempie niszczyli ruskich ??. Do tej pory znalazłem tylko same dokumenty.

Witam ! Szukam filmu podobnego klimatem,scenografią i zdjęciami do Lokatora Romana Polańskiego z 1976
Fjnie jakby był Thriller/horror ale nie koniecznie a jak do tego thriller/horror psychologiczny to super :D