Kojarzy może ktoś 2 filmy? Mój tato widział je bardzo dawno i tylko raz, więc może być coś namieszane.
1. Mężczyzna jest przetrzymywany w pomieszczeniu, w którym okna są zamurowane. Jego "praca" polega na ciągłym graniu w szachy. W pewnym momencie podchodzi do okna, odsłania je i okazuje się wtedy, że jest...
Film "historyczny" gdzieś na jakiejś egzotycznej wyspie, ksiądz-zakonnik zostaje na wyspie by wspierać ludzi chorych na trąd którzy byli tam zsyłani. Akcja dzieje się chyba w 18-19 wieku, być może Hawaje. Kojarzy ktoś może tytuł?
Szukam filmów podobnych do takich jak: „Cracks” (2009), „The Falling” (2015), „Piknik pod Wiszącą Skałą” (1975), „Tanner Hall” (2009). Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
o kobiecie, która badała cuda. na początku rzecz działa się w podziemiach jakiegoś klasztoru, gdzie jakieś chemikalia spływały na ludzi, a oni myśleli, że to cudowna woda...
Facet traci reke podczas prac na farmie pomimo tego sila woli potrafi z niej korzytac w nadludzki sposob
Chodzi mi o film, w którym główna bohaterka jest artystką i robi wystawę ze zdjęć rentgenowskich ojca i daje bijące serce (chyba też ojca). Film był głownie o relacji córki z ojcem. Jej ojciec umiera w dniu kiedy się pokłócili. Na pogrzebie przychodzą wszyscy byli faceci głównej bohaterki bo ojciec się przyjaźnił z jej...
więcej
Witam! Poszukuje filmu, który oglądałam sprzed laty Kojarzę z niego niestety tylko początek jak rodzina ma wypadek samochodowy jednak wychodzą z tego cało i końcówkę jak stoją nad "przepaścią" widzą rozwalone totalnie swoje auto i swoje martwe ciała w środku Jeśli ktoś byłby tak miły to proszę o pomoc. :)
hmm..podam mało informcji ale ktoś może skojarzy
1 Była jakaś domówka-kolorowe światła, muzyka i narkotyki. Naćpali się i spowodowali wypadek , pózniej dziewczyna/ chłopak wylądował w szpitalu cały w gipsie.Tylko oczy widoczne.I chyba na końcu okazało się,że to ktoś inny był w tym gipsie niż sprawcy myśleli.
2 W...
Witam. To był thriller/kryminał. Akcja dzieje się w latach 50, 60, tak mi się wydaje. Pamiętam jedną scenę- jest noc- ścigany, podejrzany o morderstwo (chyba niesłusznie), siedzi w samochodzie w pobliżu jakiegoś domu. Za chwilę ma do niego wejść załatwić coś bardzo ważnego (nie pamiętam co:). Jest zestresowany więc...
więcej