pytałeś o film o dzieciakach co poleciały w kosmos w bańce trochę minęło czasu od twojego pytania mam nadzieję że się przyda...
Badacze kosmosu (1985)
Explorers (original title)
zabawne bo znalazłem go dzięki tobie :) a mianowicie dzięki opisowi jaki tu dałeś brakujące elementy układanki :) pozdrawiam.
Cześć :)
Czy znacie jakieś filmy, w których byłyby podjęte takie tematy jak: uzależnienie klienta od prostytucji, fascynacja prostytutką, miłość klienta do prostytutki itp.
Filmy w stylu "Pretty woman" mnie nie interesują. :)
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Witam
Szukam filmu, który rozpoczyna się sceną ubierania skórzanej maski przez detektywa (?), fabuła dzieje się w dwóch rzeczywistościach naszej i o ile dobrze pamiętam takiej wiktoriańsko - dickensowskiej. Zarówno w "naszej" jak i tej drugiej rzeczywistości chodzi o odnalezienie zaginionej osoby...
Więcej z tego...
Witajcie, możecie mi polecić jakiś film na którym się rozwyje jak małe dziecko. Taki piękny i wzruszający. Dawno nie widziałem porządnego wyciskacza łez. Takowym proszę mnie obdarzyć, dziękuje :)
Hej wszystkim :D Poszukuję filmu o wampirach. W filmie była grupa nastolatków. Pewnego dnia wampiry porwały jednego chłopaka. Cała grupa wyruszyła na poszukiwanie chłopaka. Dotarli do miejsca gdzie żyły wampiry musieli zagrać z nimi w piłkę nożną. Mieli jakąś maszynę która zmieniała wampiry w kamień. Wiem że wszystko...
więcejCześć wszystkim :D Bardzo proszę o pomoc przy poszukiwaniu filmu. Film był o grupie nastolatków, dzieci którzy żyli w lesie. Pewnego wieczoru jednego z chłopaków porwały wampiry. Grupa wyruszyła na poszukiwania kolegi. W filmie była jakaś maszyna która zmieniała wampiry w kamień. Grupa musiała wygrać z wampirami w...
... jest to polski film z lat 70 lub 80, historia miłości dwojga młodych ludzi. On, student akademii muzycznej, ona architektury. Okazuje się, że ona ma guza mózgu i musi być operowana, on poświęca się dla niej, zaniedbuje swoje studia.
Proszę o podpowiedzi co to za film, bardzo dawno oglądałam i nie pamiętam tytułu...
Cześć, zauważyłem, że dosyć często premiery kinowe w Japonii są odległe od premier w USA, kilka przykładów:
1. Zjawa
większość premier na świecie od 7-28 stycznia, premiera w Japonii: 22 kwietnia!
2. Marsjanin
większość premier na świecie od 30 września do 21 października, premiera
w Japonii: 5 lutego!
3....
Akcja rozgrywa się w jakiejś szkole z internatem dla chłopców. W tej szkole jeden uczeń gnębi księdza pozorując samobójstwa na różne sposoby, np przez utopienie się w basenie. Film jest dość starawy, jako że oglądałem go w połowie lat 90-tych w tv. Może lata 80-te ewentualnie pierwsza połowa 90-tych.
Za pomoc z góry...