Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

film o kopciuszku, tym prawdziwym, nie jakieś kopciuszkowe historie w nowoczesnym świecie. Tyle co pamiętam: Kopciuszek ma ciemne włosy chyba delikatnie kręcone, w całym filmie odbywają się jakby dwa bale, na pierwszy matka chrzestna wyczarowuje złotą/żółtą suknię, na drugi piękną białą, dynię na karetę Kopciuszek...

Czy ktoś może kojarzy ten film? Utrzymany w stylu vitage, wiktoriańska bądź edwardiańska epoka, główna bohaterka nie kocha męża, poznaje innego mężczyznę, zakochują się w sobie do granic, on wypływa w podróż, piszą do siebie listy. Kiedy wraca spotykają się, choć jej mąż mu nie ufa. Jest tam taka charakterystyczna...

Szukam filmu wojennego w którym żydzi w obozie zabijali niemców. Początkowo "po cichu" na różne sposoby a następnie z organizowali ucieczkę .

Poszukuje filmu, gdzie przewodzilo dwoch platnych zabojcow [bodajze naslanych na siebie?] jeden to byl jakis milioner, ktory robil to hobbistycznie i za cala operacje wzial 1 dolara.

Nie pamietam za duzo, ale kiedys wydawalo mi sie, ze to byl sztos, wiec chcialbym obejrzec jeszcze raz.

Witam! Poszukuje filmu chyba o mormonach. Chyba, ponieważ pamiętam tylko urywki i nie
wiem na ile są prawdziwe. Czyli - pamiętam kobietę i dwójkę dzieci w przyczepie kempingowej. Przeprowadzają się do pewnej niezamkniętej społeczności (chyba chodzi o mormonów). Rada tej społeczności tak naprawdę to oszuści. Jeden z...

więcej

4 części 'strasznego filmu' są najleopsze.

Witam, od razu chcę wspomnieć, że przejrzałem (chyba) każdy temat ze średniowieczem w tytule, nie znalazłem niczego dla siebie więc postanowiłem poszukać szczęścia tutaj.
No więc wymagania:
-Zrobiony po 90 roku.
-Klimat (najważniejszy podpunkt).
-żadnych smutów, możliwie najmniej romansów.
-Żeby cokolwiek się...

Szukam filmu
Wszystko dzieje się na statku,pamiętam że zaplątała sie tam jakaś dziennikarka
Wszystko filmowała
Pamiętam że spawali pod wodą,doszło do wypadku
Kapitan po filmie kobiety doszedł że zostały naruszone przepisy bo agregat dymił

Film z przed kilku ładnych lat. Prawdopodobnie brytyjski. Malarz romansuje z córkami dyrektorki szkoły, w której pracuje. Jedna z ostatnich scen to skandal gdy rada albo nauczyciele odkrywają akt jednej z córek w pokoju "Casanovy". Trochę to chaotyczne ale to jedyne dane jakie pamiętam.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem