Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Piszę pracę licencjacką, w której chcę zbadać, jak w polskich serialach przedstawiane są wątki homoseksualne. Niestety mogłam wybrać tylko polskie produkcje, których zbytnio nie oglądam ;) Stąd moja prośba i pytanie. W których serialach emitowanych obecnie pojawiają się wątki homoseksualistów?

Znalazłam informację,...

więcej

Szukam tytułu filmu o dwóch jaskiniowcach którzy zjedli zakazany owoc i zostali wyrzuceni z Raju, potem chodzili po świecie, spotkali wiele osób z Biblii, aż dotarli do jakiegoś miasta, i tam było jakieś przyjęcie czy coś i jeden z nich smarował brzuch jakiegoś grubasa olejkiem a drugi wszedł do zamkniętej komnaty w...

więcej

Mam pytanie odnośnie pewnego filmu rysunkowego z moich młodych lat. Niestety, nie pamiętam z niego zbyt wiele. Wiem, że motywem przewodnim była wojna natury z technologią i konflikt dwóch braci, opowiadających się odpowiednio po jednej i drugiej stronie. Film był bardzo mroczny i utrzymany w konwencji fantastycznej...

Film o nastolatkach którzy jadą z opiekunami na jakiś obóz trafiają docierają na miejsce idą do okolicznego baru dochodzi do zgrzytu z miejscowymi tam ludźmi po wyjściu w trakcie obozu jeden z tamtejszych osób(chłopak zdeformowany ) zaczyna ich zabijać.

Zna ktoś jakiś film w ktorym kobieta jest wampirem,wilkolakiem lub ma jakies moce i zaprzyjaźnia się ze zwyklym,śmiertelnym mężczyzną, który boi się itd?

szukam tytułu i linku na filmweb

Witam, szukam filmu który kiedyś oglądałem, ale zapomniałem tytułu. Był to film o seryjnych mordercach, jeden miał wąsy i mieszkał w jakimś domku, wpadł do niego kumpel który chyba na początku bał się zabijania, potem jechali gdzieś autem.

Nie był to stary film, bardziej nowoczesny. Był tam Azjata, młody, mężczyzna, nie wiem czy Chińczyk czy Japończyk, dobrze zbudowany, chyba miał czarne troszkę dłuższe włosy z grzywką oraz zwykła dziewczyna, chyba już nie Azjatka i byli oni parą. On był jakimś wojownikiem, ale nabawił się kontuzji i już nie mógł...

Czy ktoś pamięta tytuł takiego filmu familijnego- młodzieżowego o chłopaku który ma zakaz wchodzenia na teren pewnej szkoły do której chodzi jego młodsza siostra. I pewnego dnia szkoła zostaje zaatakowana i ten chłopak musi uratować siostrę i inne dzieciaki z rąk porywaczy.

Coś podobnego do tych:
Kroniki Riddicka: Mroczna furia
Piekło Dantego: Epicka Animacja
Starship Troopers: Inwazja
Vampire Hunter D: Żądza krwi