Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć,
Jeżeli lubicie młodych reżyserów (zakładam, że niektórzy lubią) to możecie czynić
dobro wspierając mój krótkometrażowy (ok. 30min) filmowy debiut na stronie
PolakPotrafi:

http://polakpotrafi.pl/projekt/artistas?utm_source=projects

„Artistas” to czarna komedia; zawoalowana satyra na współczesność -...

więcej

Czy to w ogóle wypływa poza Koreę Północną? Oni z tym jeżdżą na jakieś festiwale (choćby do Chin)?

Jest taki facet ,który tak jakby potrafi wchodzić we wspomnienia. Mu umiera żona. Ma wejsć we wspomnienia jakiejs dziewczyny (Cyba nazywa się Anna). Ona się tam niby przyjaźniła z jakąs dziewczyną ,która miała przezwisko myszka. Na końcu się okazało ,że chciała uciec od rodziny a tego faceta zamkneli za morderstwo....

Bardzo proszę o wskazanie tytułu filmu, w którym pada taki tekst.
Myślę, że to jest film sensacyjny, na pewno z gwiazdorską obsadą, raczej nowszy.
Od paru dni mi to siedzi w głowie i nie mogę sobie przypomnieć.

jakiegoś dobrego thrillera psychologicznego w stylu "Milczenia owiec". Co polecacie?

Pamiętam kilka rzeczy:
1. głównymi bohaterami byli dwaj mężczyźni w średnim wieku, obaj żonaci; mieszkali w typowym
amerykanskim osiedlu na przedmieściu, takim plastikowym i iddylicznym.
2. Jeden z mężczyzn, chyba starszy stażem, jeśli chodzi o małżeństwo, udzielał porad temu drugiemu, przy
czzym, o ile dobrze...

więcej

użytkownik usunięty

- szukam tytułu filmu, w miarę nowego, myślę, że 2008+
- hiszpański lub coś takiego
- horror/thriller
- główny bohater jest młodym mężczyzną, pracuje w operze lub czymś takim, ma dziewczynę, chyba przeprowadzają się
do jakieś dużego domu. Dziewczyna podejrzewa go o zdradę. Okazuje się, że poprzedni właściciel...

Odzwierciedlenie Koła Fortuny czy kartkowo szkolnej
szubienicy. Mianowicie zadajacy daje haslo z zakrytymi literami podajac jedynie co to jest. np:

_ _ _ _ _ - aktor

Nastepnie zgadujacy podaje jedna litere, zadajacy wpisuje litery do hasla w odpowiednich
miejscach o ile owe sa w hasle lub pisze ze ich po prostu...

więcej

Proszę o pomoc w znalezieniu dobrych filmów o tematyce szkolnej najlepiej komedie typu. American Pie, Wieczny student napewno tego jest masa a ja tylko wymieniłem 2.

Taki trochę straszny, tajemniczy i magiczny. Albo przynajmniej chociaż jedna z tych cech.
I żeby był od 12 lat. ( Harrego Pottera już oglądałam)