Siemka
Oglądałem kiedyś film o złodzieju obrazów, który sprytnie wymykał się policji , często chodził chyba w szarym
meloniku , a w jednej scenie by ukraść obraz posłużył się swoimi kopiami , przebrał kilkadziesiąt osób tak samo
jak siebie by policja nie mogła go rozpoznać, jak ktoś kojarzy tytuł to będę...
Hej,
poleci mi ktoś filmy pokroju takich ekranizacji jak np.Wichrowe wzgórza i powieści Jane Austen?
Dziękuję
szukam dwu dobranocek chociaż nie jestem pewna czy wszystkie były w formie wieczorynek nadawane.
jednej prawie w ogóle nie pamiętam, tylko coś o jakichś wyprawach (statkiem?) i naleśnikach z syropem
klonowym
druga to zagadka: garstka dzieciaków, zły dzieciak z psem i niebieski duszek.
Co wy na to? Kto...
Ogladalem kiedyś film chyba na TVP kultura o rodzince, paru typow, ojcies, syn, wujkowie i chyba babka. Kojarzy mi się ze to jakies tam holenderskie, gelgijskie klimaty były. Oni wszyscy pili browary i nawet tam zawody były w ich piciu. Jeden z wujkow lubial się bic a ojciec to był taki meneluch z długimi włosami co...
więcej
Wie ktoś o jakie filmy może chodzić, bo nie pamiętam tytułów:
1. W tym filmie kobieta (o wysokiej pozycji społecznej) po śmierci ukochanego mówiła, że nawet nie mogła go opłakiwać, bo nikt nie wiedział że byli razem, bo było to zakazane uczucie, a on chyba miał rodzinę.
2. Kilkanaście lat temu na TVP 1 leciał serial...
kiedyś oglądałam go online ale tylko pierwsze 15 min albo coś koło tego . na początku jakaś doktorka,psycholog wygłaszała na sali wykładowczej po czym poznać psychopatę, kazała mężczyzną po 30 wstać i powiedziała że prawdopodobnie jeden z nich jest psychopatą. jeden z widzów agresywnie się uśmiechnął co ją...
Film kompletnie pozbawiony dialogów, długie statyczne ujęcia, skrajny minimalizm, czerń i biel, konwencja dokumentalna.
Witam,
Szukam luźnego filmu który odpalę sobie wieczorem, trochę się pośmieje i zrelaksuje. Żadnego trudne kino/horrory/dramaty.
American Pie i tym podobne filmy mam wszystkie obejrzane.
Chciałbym poruszyć tematykę horroru wojennego, jak dla mnie wojna i ludzkie okrucieństwo są świetnym tłem dla nadnaturalnego zła, które jak wiadomo zostaje przyciągnięte przez złe działania ludzi.
Proszę o tytuły horrorów wojennych, które znacie, nie muszą być dobre, nie muszą być znane. Z tej hybrydy gatunków...