W akcie desperacji, po siegających kilkaset stron przegladarki wraz z limitem sformułowanych fraz chciał
bym poprosic was o pomoc ;]. Chodzi mi o tytuł filmu, który zapadł mi w pamięci dość wyraznie mimo że
ogladałem go tylko raz może z 5 - 7 lat temu na antenie telewizyjnej. Film ten to najprawdopodobniej dramat....
Hej, szukam amerykańskiego filmu prawdopodobnie z lat 80-90. Opowiada o seryjnym mordercy, który po
latach pisze list do redakcji, że powraca do zabijania. Facet nigdy nie został schwytany i prowadził normalne
życie, miał żonę, w wolnych chwilach przesiadywał w jakiejś strej szopie. Był tam motyw o tym, że kobiety...
film USA z lat około 2006-2010
facet wykłada na uczelni filmowej i sam napisał kiedyś scenariusz albo książke ale zapomiał o niej, po latach okazało sie
,że jakiś morderca zabija wg tego scenariusza ale wszystkie podejrzenia idą na tego
wykładowce... a potem pomaga mu taka studentka która sie w nim kochała a na końcu...
To znowu ja, witam. Szukam filmu z czasów młodości, które chętnie bym sobie
odświeżyła. Opowiada on o dwóch córka stolarza/drwala (?), które są w konflikcie
mniejszych lub większym z matką (jedna z córek jest nastoletnia, zaczyna romanse z
chłopakami). Pamiętam scenę korku i mnóstwa ludzi, którzy trąbili na matkę...
Szukam nazwy pewnego filmu w zasadzie takiej porąbanej komedii o której wiem tyle że koleś który ma
ksywe waleń i jego debilny kolega chyba pod nieobecność rodziców jeżdżą po mieście w poszukiwaniu trawy
znajdują dwie prostytutki czy tirówki a ten waleń się w jednej zakochuje i wkręcaą sie na jakąś impreze
grupa kolegów z klasy,otrzymala wiadomosc,ze jest spotkalnie po wielu latach,na tym spotkaniu ćpali,a nie bylo wiadomo kto ustawil spotkanie,okazlao sie,ze ustawil chlopak o ksywie psychol,ktoremu wszyscy dokuczali,zamienilo sie w pieklo,jak zaczeli ginąć wszyscy po kolei(ten facet zabijak prawdopodobnie w bialej...
Szukam ciekawych, francuskich filmów podobnych do
''Paulina na plaży''- 1983
''Zielony promień''- 1986
''Noce pełni księżyca''- 1984
Najlepiej by filmy były do rokju 2008 .
Polecicie coś? :-)
Waitam szukam filmuktóry był wiświetlany chyba w polsacie jak sie niemyle wiemże chodziło o to że gościu
wynajmował kierowców do przewozu nakrotyków z jednego miasta do drugiego i jeżeli sie niemyle to on
miał swoją produkcje nakubie i zatrudnił w pewnym momencie młodego policjanta "chyba" o ile dobrze
pamiętam...