Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

szukam filmu o psie, pamietam ze wystepowal w nim rowniez chlopiec
pod koniec filmu ten pies odszedł i ten chlopiec jakby sie z nim zegnal chyba
ogladalam go bardzo dawno, bardzo malo pamietam
nie jestem pewna czy w filmie nie pojawil sie tez watek znikajacego psa..
jezeli komus cokolwiek sie nasuwa na mysl prosze...

więcej

Cześć :) Potrzebuje pomocy w znalezieniu tytułu filmy opisanego poniżej.

Głównym bohaterem jest mężczyzna, który może zobaczyć co się zdarzy w niedalekiej przyszłości. Film
zaczyna się w kasynie, gdzie nasz pierwszoplanowy bohater zarabia na życie, lecz żeby nie wzbudzić żadnych
podejrzeń stara nie się wygrywać...

więcej

Poszukuję sceny z polskiego filmu/serialu, w której byłaby pokazana sytuacja błędnej interpretacji wypowiedzi podczas rozmowy bohaterów. Chodzi np. o taką sytuację, w której ktoś przychodzi do pracy 5 minut po czasie i szef rzuca tylko - stwierdzając fakt, a nie wypominając - że "jest po 9.00", a ta osoba interpretuje...

więcej

Poproszę film, dobrą komedię, śmieszną i lekką, jak np "Bez smyczy". Ale nie młodzieżową. Dziękuję

Witam To był film o dwóch dzieciach o murzynkach, to był chłopiec i dziewczynka jak dobrze pamiętam,to było
chyba rodzeństwo oboje chyba nie mieli włosów, to chyba było w Afryce, dzieci chodziły wszędzie razem, ten
film leciał dość dawno chyba jest z lat 90 lub 80, a może starszy nie wiem To był film przygodowy...

jak w temacie. Szukam dobrych filmow typu Ronin, czy Pulp Fiction.
Filmy typu "leon zawodowiec" czy szklana pulapka, nie interesuja mnie.
Jestem nowy w tego typu filmach, mozne z 10 widzialem.

Z gory dziekuje ;)

Pozwolę sobie zacytować otorian83 (poprzedniego założyciela tematu):

Zasady są proste:
- Gdy zgadniesz z jakiego filmu/bajki pochodzi kadr, zyskujesz prawo (i obowiązek) wystawienia kolejnej zagadki.
- Gdy nie jesteś pewien(-na) i wstawisz po tytule znak (?) czekasz na potwierdzenie odpowiedzi.
- Gdy jesteś...

Poszukuję filmu, za nic nie mogę przypomnieć sobie tytułu.

Film dość stary, na pewno nie młodszy niż 1990, na pewno nie starszy niż 1960. Co
pamiętam z fabuły: facet włamuje się do fabryki kart do pokera i oznacza karty, żeby
wygrywać pieniądze. Następnie gra w okularach i udaje mi się zajść daleko chyba w...

Znacie jakiś filmy, coś w stylu 'Dekalogu X', albo 'Przypadek' Kiśla? Chodzi mi, żeby był
trochę luźniej, a nie zahaczał o dno, jak wszystkie superprodukcje. :)

I nie Kieślowskiego.

Poszukuję filmu, niedawno czytałam opis do tego filmu, chciałam go obejrzeć ale
zapomniałam tytułu, a usunęłam historię przeglądarki!
z tego co pamiętam, film przedstawiał historię mężczyzny,któremu anioł pokazał jego
życie,gdyby wybrał inną drogę w życiu. Pamiętam jeszcze że był do dramat.
Bardzo proszę o...