Jak uważacie drodzy forumowicze czy kręcenie filmów opartych o wydarzeniach które miały miejsce w naszej historii należy przedstawiać na dużym ekranie w wysokobudżetowych produkcjach? W naszym kraju działo się naprawdę wiele rzeczy wartych pokazania światu. Czy powinniśmy iść śladem Amerykanów, którzy mimo krótkiej...
Czy ktoś kojarzy film w którym jest ciekawa scena gdzie pracownik jest oceniany przez szefa?
Pozdrawiam Adam
był kiedys ( chyba z 15lat temu ) w TVP taki program "Morze" gdzie w czołówce leciały urywki z jakiegos filmu o piratach, etc... wie ktoś moze, jaka piosenka w tle leciała wówczas??
Ten film widzialem ok. 10 lat temu w kinie.
Co pamietam: dziewczyna i dwoch kolesi, mlodzi, zakreceni.
Ona niezle speeduje i ma ciezkie zjazdy w wannie;
Jeden z kolesi, bisex, ma wytatulowana piers - serce w tribalu;
Drugiemu, prawie na koncu filmu, skini obcinaja kutasa ... :)
Tyle pamietam z filmu. w kinie...
Widziałem wiele filmów w życiu, od Bergmana poprzez Felliniego do Coppoli...Wiele ich filmów jest nazywana arcydziełami i z tym faktem się zgodzę. Bo czym jest arcydzieło? Filmem dobrze zagranym, ze wspaniałą fabułą, wyśmienitą dekoracją, świetną reżyserią...etc.?? Bo jeśli tak to znam film który spełnia te warunki....
więcejOstatnio w artykule na temat "Dekalogu" Kieślowskiego znalazłem zmianke, iż film ten jest na liście produkcji polecanych przez Watykan. Czy ktoś z was posiada moze listę wszystkich takich filmów?? Ja niestety nie znalazłem jej w internecie.
filmografia toma cruisa jest niepełna.
Pierwszym filmem w jakim zagrał to
LEGENDA w reżyseri ridleya scotta z 1986 roku.
Pozdrawiam Wojtek