Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jak uważacie drodzy forumowicze czy kręcenie filmów opartych o wydarzeniach które miały miejsce w naszej historii należy przedstawiać na dużym ekranie w wysokobudżetowych produkcjach? W naszym kraju działo się naprawdę wiele rzeczy wartych pokazania światu. Czy powinniśmy iść śladem Amerykanów, którzy mimo krótkiej...

Czy ktoś kojarzy film w którym jest ciekawa scena gdzie pracownik jest oceniany przez szefa?

Pozdrawiam Adam

był kiedys ( chyba z 15lat temu ) w TVP taki program "Morze" gdzie w czołówce leciały urywki z jakiegos filmu o piratach, etc... wie ktoś moze, jaka piosenka w tle leciała wówczas??

Ten film widzialem ok. 10 lat temu w kinie.
Co pamietam: dziewczyna i dwoch kolesi, mlodzi, zakreceni.
Ona niezle speeduje i ma ciezkie zjazdy w wannie;
Jeden z kolesi, bisex, ma wytatulowana piers - serce w tribalu;
Drugiemu, prawie na koncu filmu, skini obcinaja kutasa ... :)
Tyle pamietam z filmu. w kinie...

więcej

Chodzi mi o film pt. "Factory girl". Orientuje sie ktoś czy jest on już u nas w dystrybucji??

Widziałem wiele filmów w życiu, od Bergmana poprzez Felliniego do Coppoli...Wiele ich filmów jest nazywana arcydziełami i z tym faktem się zgodzę. Bo czym jest arcydzieło? Filmem dobrze zagranym, ze wspaniałą fabułą, wyśmienitą dekoracją, świetną reżyserią...etc.?? Bo jeśli tak to znam film który spełnia te warunki....

więcej

użytkownik usunięty

Ostatnio w artykule na temat "Dekalogu" Kieślowskiego znalazłem zmianke, iż film ten jest na liście produkcji polecanych przez Watykan. Czy ktoś z was posiada moze listę wszystkich takich filmów?? Ja niestety nie znalazłem jej w internecie.

Jaki jest Twojim zdaniem najlepszy film na swiecie????????

filmografia toma cruisa jest niepełna.
Pierwszym filmem w jakim zagrał to
LEGENDA w reżyseri ridleya scotta z 1986 roku.

Pozdrawiam Wojtek

Witam!

Forumowicze, podzielcie się ze mną swoją wiedzą! Szukam filmu na temat II wojny światowej, ale filmu traktującego wojnę raczej humorystycznie, coś w stylu "Jak rozpętałem II wojnę światową". Przychodzi Wam coś takiego na myśl?