Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Z początku nie mogli z tym wszystkim dojść do ładu, później zamiast pokazywać dywan musiałem słuchać wspaniałych wywodów Tymona Tymańskiego, który się na filmach absolutnie nie zna co dobitnie sam przyznał (więc co on tu robi?), a poza tym jego zachowanie było delikatnie mówiąc nieodpowiednie (z tym popcornem to...

Widział ktoś ten film???Czapki z głów przed facetem w czerni,czyli genialnym w roli Chrisa Gardnera Willem Smithem!!!Tak przy okazji,niech się uczą polscy reżyserzy jak się robi świetne filmy,a aktorzy jak się powinno grać!

co myslicie o filmie świadek koronny ?????????

którego nie sposób zapomnieć. Ale najbardziej utkwiła mi w pamięci muzyka, zwłaszcza ta słuchana wraz z przesuwającymi się napisami końcowymi. Proszę o kompozytora i tytuł utworu. Dziękuję.

Witam wszystkiech poszukuje od dluzszego czasu informacji o serialu wyświetlanym w TVP na początku lat '90, opisu tego serialu oraz najbardziej muzyki z tego serialu. Na stronach Filmweb niestety nie moge znaleść opisu serialu, a podany autor muzyki to za mało, poszukuje utworu tytuowego z tego filmu. CZY KTOŚ MOŻE MI...

więcej

Jakie są wg. Was najlepsze filmy o tematyce ludzi-wilków?

Chcę namierzyć hiszpański film, który oglądałam na WFF chyba w 2003 roku. Film składał się w kilku(nastu) niezależnych krótkich historii przedstawiających dość przewrotnie stereotypy dotyczące relacji międzyludzkich. Film zaczynał się od epizodu, w którym mężczyzna usiłuje nauczyć kamień mówić. Niestety archiwum na...

więcej

Film zdaje się made in USA. Przebrani za ortodoksyjnych Żydów gangsterzy napadaja na bank (albo na jubilera) i kradną diamenty.
Chcą je sprzedać. Na diamenty polują inni gangsterzy. Przez film przewija się Rumun, którego wkręcają w nielegalną walkę bokserską z faworytem gangstera, któremu też zależy na diamentach....

więcej

Nie mam pojęcia jakiej produkcji był film (nie pada w nim chyba żadne słowo), mam tylko mgliste wrażenie, że mężczyzna podróżował beżową LADĄ.
Fabuła obejmuje zmagania bohatera z wrakiem, w którym został uwięziony.

Film widziałem jako dziecko (lata 80-te chyba) w telewizorze.

W związku z obsesyjnym już...

Otuż wiecie może jaki nosi tytuł piosenka z soundtracka z końcowej sceny gdzie William Wallace zostaje stracony przez kata leci taka piękna piosenka a zarazem smutna , wiecie moze jaki nosi ona tytuł ? Z góry dziękuje