..co myslicie o filmach niemych?.. ja uwazam ze sa siewtne.. to calkiem inne filmy niz dzisiejsze.. w nich najwazniesza jest gra aktorska... aktor musi pokazac to co zazwyczaj sie mowi.. jego gesty.. ruch.. wyraz twarzy ma byc jasny i zrozumialy dla widza... filmy nieme daja do myslenia.. naprawde wiele jest takich...
więcejReżyser pierwszej części filmu TMPM ogłosił że juz niebawem rozpoczną sie prace nad drugą częścią znakomitego horroru !! Koniec prac nad filmem oszacowano na 2007 rok. Podono film ma być jeszcze straszniejszy i krwawszy....brrrr...czekamy z niecierpliwością !!
Mam pytanie :czy ktoś z forumowiczów wie jak zdobyc lub moze ma film "Czekam w Monte-Carlo"???Pilnie go poszukuje.Film jest z 1969 roku, w reżyserii Juliana Dziedziny!
Mam pytanko, czy jest na forum jakas osoba ktora ma adresy do stronek na ktorych mozna sciagnac odcinki serialu
"the twilight zone" ??? plz piszcie :)
Wszystkiego się spodziewalem, ale nie cenzury wyrażenia subiektywnej opiniii. A włściwie nawet nie opinii. Po prostu - założylem temat: "kto ma napisy do filmu Fucking Amal". Ktoś mi odpisal, że były kiedyś na napisy.org, ale teraz zniknęły. Odpisałem na, że zniknęły, gdyż Gutek film zarządał usuniecia, niektórych...
Powiedzcie proszę, czy to jestem jakaś nieuważna czy u nas rzeczywiście nie puszczali jeszcze filmu "Down in the Valley" z Edwardem Nortonem? Bo nigdzie go nie widziałam, wie ktoś czy on w ogóle u nas będzie i kiedy?Proszę, pomóżcie..
Szukam filmów utrzymanych w klimatach takich filmów jak "13 Wojownik", "Pierścień Nibelungów", "Willow", "Braveheart", "Król Artur"....czyli albo baśniowo-fantastycznych lub nakręconych "na faktach" ale opowiadających o rycerzach, bądź wojownikach...
Zapraszam wszystkich tutaj: http://www.filmweb.pl/Topic?id=372949 [www.filmweb.pl/Topic?id ...]
pozdrawiam serdecznie:)
Świetny film o marzeniach dzieciństwa, o dojrzewaniu do podejmowania samodzielnych decyzji, o duzym chłopcu i dorosłym dziecku. Nie tylko dla maluchów, ale także dla ich rodziców. Wyprawa w kraj dziecięcych marzeń, gdzie nie obce są problemy przeciętnego dorosłego. Walka o marzenia, walka o szczęscie.