Kto mi podpowie tytuł filmu lub nazwisko słynnego francuskiego aktora. Chodzi o film z końca lat 90-tych, względnie początku 2000-nych. Akcja dzieje się we współczesnym Paryżu, w roli głównej występuje diabeł (lucyfer?), ubrany w czarny, elegancki surdut, który w miarę pobytu wśród ludzi staje się coraz bardziej...
Zgłaszam oficjalny protest przeciwko umieszczaniu na FW wśród ludzi filmu zbrodniarzy wojennych: Hitlera, Himmlera, Goebbelsa, Bormanna, Göringa, Stalina! jest to karygodne i uwłaczające nie tylko nam jako korzystającym z FW, ale przede wszystkim ofiarom ich potwornych zbrodni. Ludzie łapcie punkty na ludziach kina a...
więcejNiedawno obejrzałam film pacyfikator.Musze powiedziec ze jest to zupelnie cos innego niz sie spodziewalam.Zaskoczenie bylo oczywiscie pozytywne.Mam małe pytanko, moze ktos mi pomoze.Chcialabym sie dowiedziec gdzie mozna dostac te starsze filmy z Vinem:) jak np Strays czy Multi-factial.Nigdzie ich nie ma a strasznie...
nudzą mnie filmy w których wszystko dobze sie kończy....np.zawsze ten ją uratuje i wezna ślub albo a w serialach typu straznik teksasu to juz wogule no masakra :) ....mile sie zaskoczyłam na ,smakoszu ' (ten główny bohater z wydłubanymi oczami na końcu) albo taki horror ,oni' to ją nakoncu te potwory zabiły ;-)...
czy ktos mi moze wyjasnic jak to jest mozliwe ze aktor ktory urodzil sie w 1985 r zagral w filmie nakreconym 24 lata wczesniej...
zapraszam na: http://www.filmweb.pl/Person?id=85568 [www.filmweb.pl/Person?i ...]
mozesz przekonac sie tam o tym ze jest to jednak mozliwe....
jest tam napisane ze aktor Lou Taylor...
witam poszukuje filmow Woodego Allena na CD lub DVD wszystko jedno zalezy mi szczegolnie na tych pierwszych zwlaszcza na Bananowym czobku... dzieki za informacje na @ bernatowitz@interia.pl
Szukam dla koleżanki
Oto tekst, który mi wysłała :
"jest taka laska na biało ubrana i wykańcza powoli całą rodzinke jadącą samochodem i kazdego z nich zabiera taki czarny samochód"
Na jego podstawie miałem zidentyfikować filmik ale niestety ja tego nie znam.
Może ktoś z Was kojarzy ten...
poszukuję w polskiej wersii językowej "Rodzice miejcie się na baczności",jeżeli ktoś wie jak go można zdobyć to proszę o pomoc.Pamiętam go z dzieciństwa i chciałam pokazać go córce.Pomóżcie.
anita691@wp.pl
Właśnie obejrzałem "Metropolis" Fritza Langa z 1926 roku i muszę stwierdzić, że jest to genialny film. Świetne jak na tamte czasy efekty specjalne, bardzo ciekawy scenariusz i sprawna reżyseria sprawiają, że jest to prawdziwe arcydzieło. Początkowo może razić aktorstwo oparte na przesadnej gestykulacji i mimice, ale...
więcej