Może jakiś kinomaniak , rzuci paroma tytułami z azjatyckiego kina które są godna obejrzenia.Ostatnio zasmakowałem w dalekowschodnim klimacie w filmach.Bardzo prszę.Mogą też być tytuły z dobrego anime, bo ta sztuka wyrazu też jest zacna.
dzięki z góry
pozdro
...dotyczące mianowicie ekranizacji gry "Prince of Persia". Jeśli ktoś ma jakieś informacje niech zajrzy na mojego bloga i wpisze się w komentach. Bardzo mi na tym zależy!!!!!!!!!! Pozdrawiam wszystkich fanów piratów, rumu (to żart :)...), Johnnego Deppa oraz Księcia Persji... :* Kaileena
W związku z premiera ostatniego filmu Stevena Spielberg'a, "War of the World", chciałbym poznać (według Was) NAJLEPSZĄ 10-tkę filmów tego jednego z najsłynniejszych (i być może najlepszych...) reżyserów w historii kina.Oto lista NOMINOWANYCH Filmów S.Spielberga:
1. Sugarland Express
2. Szczęki
3. Bliskie Spotkania...
Czy Jet Li powinien byc nominowany do Oscara za role w filmie Czlowiek Pies....????? Ja mysle ze TAK - Jet Li "maszyna do zabijania" swietna rola.........................
Pewnego dnia usiadłszy przed telewizorem, by przesiedzieć kolejną nockę beztrosko oglądając filmy, niespodziewanie znalazłem trzy kasety video, które łączył wspólny element - poker. "Cincinnati Kid", "Wielki Szu" i "Maverick" oto te tytuły. Znacie może więcej filmów ukazujących pokera w całej okazałości?
Który film jest wg was lepszy?
Mi bardziej podobała się Wojna Światów. Spilberg miał dobry pomysł, żeby pokazać akcję z punktu widzenia jednej rodziny. Dzięki temu film jest bardziej dramatyczny. Film ma również świetne efekty specjalne i znakomitą muzykę Williamsa. W sumie film ma jedną wadę - trochę przesłodzone...
co raz to częściej Amerykanie przerabiają japońskie filmy grozy raz the ring,teraz dark water...jednym słowem mogli by ruszyć głową i coś fajnego nakręcić i choć mam 12 lat to sama zauważyłam że Amerykańscy reżyserzy narazie potrafią tylko coś przerabiać