Jedna z użytkowniczek otrzymała takiego maila, którego pozwolę sobie kawałek zacytować:
"Dotychczasowy kokpit wraz z dostępnymi widżetami nie cieszył się powodzeniem wśród naszych użytkowników. Korzystało z niego bardzo niewiele osób."
- Całość dostępna tutaj: [ http://www.filmweb.pl/forum/filmy/NOWY+FILMWEB+JEST+OKROPNY!!!!!,2560000?page=12 #post_12890350 ]
============================================================ =====
Proponuję zrobić własne "badania" i sprawdzić ile osób jest za zostawieniem starego kokpitu. Z góry dzięki za zainteresowanie i oddanie głosu.

[] Prosta ankieta: Czy jesteś za pozostawieniem starego kokpitu? []
1) Tak
2) Nie

xsas

Tak!

xsas

Tak

xsas

TAK

xsas

TAK

xsas

Tak

xsas

TAK!

xsas

TAK

xsas

Tak!!!

xsas

Tak

xsas

Tak

xsas

TAK, YES, SI, DA, JA, AJ

xsas

TAK !

xsas

TAK

xsas

Tak

xsas

TAK

xsas

tak

xsas

tak

xsas

TAK.

xsas

TAK.

xsas

TAK.

xsas

TAK.

xsas

TAK.

xsas

Tak

xsas

TAK!!!!!

xsas

Nie.
I jest oczywiste, że większość w tym temacie będzie na tak, bo osoby będące na nie niespecjalnie będą tym tematem zainteresowane, a co za tym idzie niespecjalnie będą zainteresowane przeczytaniem i wypowiedzeniem się.

Noane

Jeżeli ktoś czegoś nie chce, to też daje o tym znać. Chyba, że jeżeli szef zamierza Ci zabrać pensję, to jedynie co zrobisz, to pominiesz milczeniem (a więc teoretycznie dasz mu na to przyzwolenie) Taka drobna analogia.
Przewaga "TAKów" też o czymś świadczy - może i to mała grupa ludzi, ale taka która raczej aktywnie bierze udział w życiu/tworzeniu tego serwisu.

xsas

Jeśli komuś to wisi, to nie da znać. Mi np. wisi. Jedyne, co mi w nowym kokpicie przeszkadza, to że nie mogę przewinąć na dół strony do stopki, bo ciągle wczytuje kolejne oceny znajomych.
Jestem w stanie uwierzyć, że sporo osób z kokpitu nie korzystało. Ja nie korzystałam i znam osoby, które też nie. A tacy się w tym temacie nie wypowiedzą.

xsas

Zresztą pamiętam czasy, kiedy kokpitu nie było. Kiedy go wprowadzili uznałam, że to kompletnie niepotrzebne i jak widać zdania nie zmieniłam. W zasadzie nie podobało mi się, że gdy wchodzę na filmweb, to programowo otwiera mi się właśnie na kokpicie. jedyne, co mi się w nim spodobało to to, że widzę najnowsze oceny znajomych, ale to teraz też jest.

I widzę, ze chyba powoli zaliczam się do szufladki "filmwebowe dinozaury". Pamiętam czasy bez kokpitu, pamiętam czerwony filmweb, pamiętam nawet zielony filmweb (tak, był), pamiętam możliwość zmiany nicku w ustawieniach...

Noane

Albo i nie, zmieniłam zdanie, Jednak za.

Noane

Kobieta zmienną jest niczym pogoda ;P

xsas

TAK

xsas

TAK

A co wiecej od dzis nie korzystam z filmwebu dopoki stary kokpit nie wroci, to co teraz zrobili jest bezuzyteczne, a bezuzyteczne rzeczy wyrzucam albo oddaje, w tym wypadku wyrzucam z zakladek. Wroce tu dopiero gdy otrzymam meila ze stary kokpit wrocil, a poki pozostanie mi IMDB.

xsas

TAK

xsas

tak

xsas

TAK i też nie wracam z IMDB jeśli stary kokpit nie wróci

xsas

tak

xsas

TAAAAK!!!!

dzisiaj się zalogowałam i powitała mnie taka oto informacja:
"Mój Filmweb to strona specjalnie dla Ciebie!
Sprawdź, co ostatnio oglądali Twoi znajomi!
Zobacz, jak oceniają filmy, seriale i gry.
Komentuj i polub ich oceny.
Bądź na bieżąco z nowościami dzięki asystentowi!

Tutaj znajdziesz interesujące Cię wiadomości o filmach, serialach i grach. Asystent podpowie Ci, jakie tytuły mogą Ci się spodobać. Dzięki niemu już nigdy nie przeoczysz filmu, na który czekasz w kinie czy w telewizji. Poinformuje Cię także o premierowych odcinkach ulubionych seriali.
Nowa wersja gadżetu „Najnowsze odcinki seriali” znajduje się na głównej stronie Seriali."

Chyba ich pogięło. Stroną specjalnie dla mnie był stary kokpit. Gówno mnie obchodzi aktwność znajomych. Nie zamierzam niczego "polubiać". Goń się Filmweb.

xsas

Zdecydowanie tak. Teraz nie mam jak sprawdzić, czy w telewizji są filmy które mam zaznaczone do obejrzenia.

xsas

Temat powoli ucicha, co nie jest niczym dziwnym. Ile można mówić o tym samym skoro administracja Filmwebu jest głucha na uwagi swoich użytkowników.

12 stycznia odszedł nasz Stary Kokpit. Tak skończył się dla mnie Filmweb. Nie potrzebuję drugiego Facebook'a wystarczy mi jeden. Żal tylko tych wszystkich ocenionych już filmów, trzeba będzie wszystkie na nowo ocenić na innym (każdy raczej wie jakim) portalu.

Boker

Stopklatce?

xsas

Tak tak tak i jeszcze raz tak mam gdzieś nowy kokpit denerwuje mnie to ze nie mam prawa wyboru przyzwyczaiłem sie do starego ustawiłem pod siebie i było dobrze. teraz ktoś zdecydował że jest źle i musi na siłę naprawiać. lepiej by się wziął za to co nie działa na przykład filmy które oceniłem po jakimś czasie znikają jako ocenione i muszę oceniać jeszcze raz.

xsas

Tak

xsas

TAK

xsas

Nie rozumiem dlaczego mają w dupie głos ludzi. Zniknęła mi najbardziej użyteczna funkcja tj. sprawdzanie premier odcinków moich seriali. Niestety, z czasem się przyzwyczaiłem do "nowego" kokpitu to postanowiliście zastąpić to jakimś gównem. Co przeszkadzała opcja wyboru starego kokpitu?

Filmweb R.I.P 01.2015

daniu9

Nie ma informacji o nadchodzących premierach odcinków? A to ciekawe...
http://www.filmweb.pl/serials

Yammamoto

Tam było wszystko w jednym miejscu. Ja rozumiem, że filmweb chce się rozwijać i się rozwija, ale tak jak mówi daniu9. Co im przeszkadzała opcja wyboru starego kokpitu?

Kto chciał, mógł korzystać. Proste.

Yammamoto

No nie ma premier tam gdzie trzeba :)

xsas

tak

palkens1989

Tak! Stary kokpit = główny powód używania filmwebu i jedna z jego najlepszych funkcjonalności.

asia0393

TAK, oddajcie stary kokpit. proszę !!!