też tak macie?

http://imageshack.us/f/96/wtfim.jpg/

jeśli to tak zostanie, to masakra, nie da się na to patrzeć, mam nadzieję , że to chwilowy
błąd :)

użytkownik usunięty
Czarny_Lotos

Czyli funkcjonalność w dupie, aby opakowanie było "ładniejsze"?

Czarny_Lotos

i po cholerę dwa zdjęcia przy obsadzie? jedno do postaci to rozumiem ale screen z filmu? o co to chodzi

katedra

i ten opis tak schowany... a okienko do oceny na pół strony

Czarny_Lotos

opis i wielkość plakatu akurat mogą zredukować tak,że będzie ok teraz takie info jak trailery czy plakaty jest na samym dole strony
chaos totalny

Czarny_Lotos

Bo w zamyśle na samej górze ma być 1-2 zdaniowy krótki opis do wszystkich. Na razie testowo przy najpopularniejszych.

jenny777

Prawda jest taka,że powinni zmniejszyć opisy przy tych filmach gdzie były one naprawdę długie i miały naprawdę dużo spojlerów.
"Jake, sparaliżowany były komandos, zostaje wybrany by przeszukał planetę "Pandora" zamieszkałą przez obcą rasę."

po takim opisie ręce opadają

katedra

Nie wiem, nie ja pisałam, nie oglądałam, więc trudno mi porównać. Kiedyś pewnie każdy user będzie mógł to poprawić. Tylko nie wiadomo kiedy...

katedra

ZRÓBMY JAKĄŚ PETYCJE !

maalwii_xd

gdzies byla. jak poczytasz posty to sa szanse ze znajdziesz..

jenny777

Strony mało popularnych filmów wyglądają paskudnie! Obsada zajmuje 80%, a opis i forum tak schowane, że ledwo można znaleźć. To przykre, bo dla mnie opisy i fora są najważniejsze ;( ;(

Do tego, jak się wchodzi na rozwinięcia informacji o filmie, to te same linki (do opisów, ciekawostek, dyskusji itd.) są raz na dole, a raz po lewej. Tak nie może być. Jak już coś zmieniamy, to wszystko, a nie taki chaos. ;(

katedra

Przypuszczam, że chodzi o to http://www.filmweb.pl/Avatar :)

katedra

Dobra ten pomysł z dwoma zdjęciami jest po prostu dziwny i zbędny.

crazy_race

Jedno jest zdjęciem aktora, drugie - zdjęciem postaci. Czemu to takie dziwne?

GodFella

Życzę powodzenia w dodawaniu zdjęć postaci dla takich serialów jak Simpsonowie. Gry też się tego doczekają ?

crazy_race

To działa przy otagowanych zdjęciach z jedną postacią. Nic nie trzeba dodawać. To akurat fajna rzecz. Jedyna przy tej zmianie.

neo_angin

Wciąż wydaje mi się to zbędne.

GodFella

To nie jest dziwne, ale... nieestetyczne. Może i wyglądałoby to fajnie, gdyby każdy aktor miał też zdjęcie postaci, ale przejrzałem kilkanaście filmów i średnio zdjęć postaci jest 4/5 przy popularniejszych tytułach, a przy mniej 1/2 albo wcale. Zobacz jak to wygląda na stronie "Róży" albo "Mrocznych cieni". Może komuś się to podoba, mnie nie.

Mój największy zarzut do tych zmian jest taki, że to, co wcześniej było w miarę skondensowane i widoczne od razu po załadowaniu strony (choć w wersji 2.0 i tak mniej wygodne niż na starym Filmwebie), zostało rozwleczone na jakieś 1000 pikseli w pionie, przez co trzeba ciągle przewijać stronę, żeby się dostać do jakiejkolwiek informacji. Czyżby wydawca chciał w ten sposób zmusić użytkowników do oglądania reklam zamieszczanych w dolnej części strony?

crazy_race

MASAKRA. Gorzej być nie mogło. Czemu nikt nie konsultuje takich zmian?!

Czarny_Lotos

No tak, nowy wygląd, nie błąd.
Narzekacie, a porównalibyście:
http://www.filmweb.pl/Sherlock.Holmes
http://www.imdb.com/title/tt0988045/
Kwestia przyzwyczajenia oczu.

jenny777

fw chce być jak IMDB ale nie pomyśleli o tym,że mamy wiele rzeczy, których nie da się ułożyć na stronie tak jak to oni zrobili

użytkownik usunięty
jenny777

Dokładnie, mi sie bardzo podoba. Narzekają, ze sie zalewa, a jak dobrze popatrzeć, to wszystko jest czytelne i uporządkowane od najważniejszych rzeczy do naj mniej ważnych.

Nie powiedziałabym, że opis filmu jest najmniej ważny...

użytkownik usunięty
naseilis

Jest widoczny wiec czego sie czepiasz ?

No właśnie też tak uważam. Usunęli te gradienty, chyba rzeczywiście za dużo ich było. Teraz jest bardziej przejrzyście, czytelnie.

jenny777

Aha! Czyli to tutaj jest pies pogrzebany!
Kopiujemy imdb? :)
No to teraz jest już wszystko jasne...

patkot28

No nie wiem, mnie po pierwszym szoku się z tym skojarzyło :D

patkot28

To,że u nich się to sprawdza nie znaczy,że u nas też może.

katedra

nie sprawdza :P IMDb jest ciężkostrawne...

pixi222

owszem, fajna sprawa,że plakat jest duży ale co z tego jak opis praktycznie nie istnieje a żeby znaleźć dodatkowe info trzeba mieć sokoli wzrok bo znowu wszystko jest sprytnie ukryte, tak jak kiedyś FAQ

katedra

FAQ jest nadal ukryty jak i blogi do zgłaszania dubli :/ jak nie masz zakładek to trza się bawić w poszukiwania...

użytkownik usunięty
jenny777

Czasem plakat nadchodzi na tekst xd

jenny777

Przy obsadzie jest pół strony wolnego miejsca. Komu przeszkadzała obsada w dwóch rzędach?

moonster

dokładnie.. obsada za duża..

jenny777

Strony popularnych filmów może i wyglądają ładnie, ale rzućcie okiem na stronę filmu, który ostatnio oglądałem:
http://www.filmweb.pl/film/Pokhishcheniye-1984-261318

jenny777

Oczu?! Porażka totalna. FW będzie jak fdb czy stopklatka! Nic nie będzie można znaleźć, np obsada pod mega dużą reklamą. I te zdjęcia postaci! Okropne! Poza tym nie mogę nic dodać. Dlaczego? (poza obsadą chyba)

jenny777

nie trudno zauważyć, żę IMDB zatrzymało sie na monitorach 17" i rozdzielczość 1024x768. Na Filmwebie layout jest płynny, dlatego zabranie lewej kolumny na dół jest dziwne. Teraz idziemy wszerz a nie w dół!!!! Na duzych monitorach, przy dużych rozdzielczościach wygląd jest dziwny. Na lewo treść, na prawo treść, a pośrodku pusta luka.

weeman86

Dokładnie ja mając 1080p, mam przy mało popularnych filmach:
200px treści 1600px szarego czegoś 200px treści .......

jenny777

jakby zycie polegalo na tym zeby sie do niego przyzwyczaic..

użytkownik usunięty
Czarny_Lotos

A mnie cieszy ten nowy wygląd, bo ostatnio za dużo czasu spędzam na FW, a tak mam impuls, żeby ograniczyć wchodzenie tutaj do minimum:)

Mistrz ;)

Mistrzyni :0

Czarny_Lotos

Bardzo dobrze. Ciekawostki tylko dać gdzieś na bok, opis powinien wrócić tam, gdzie był i wszystko gra. Teraz wygląda jak IMDB, które niektórzy tak chwalą.

Czarny_Lotos

Krótkie opisy to duży minus, większość fabuł można streścić w jednym zdaniu, które niekoniecznie zachęci do obejrzenia.

katedra

Tylko kto ci taki opis zaakceptuje, chyba jakiś "levy" wer. minimum 2 zdania muszą być :D.

Last_Ronin

3 zdania ;)

Last_Ronin

Te krótkie opisy, to nie opisy (te są niżej), to tzw. "ploty" przeznaczone głównie do wersji mobile.

Czarny_Lotos

Myślę, że ktoś, kto wpadł na fenomenalny pomysł umieszczenia opisu filmu na dole strony, powinien wytrzeźwieć i czym prędzej to zmienić. Piszę "powinien",ale jako że w Polsce przyznawanie się do błędów nie jest zbyt popularne, szczególnie na to nie liczę.

noema

popieram

Czarny_Lotos

Mam wrażenie, że tylko mi się podoba nowy wygląd. Wydaje mi się też, że zmiana będzie poniekąd związana z wersją mobilną.

użytkownik usunięty
Dimond

Mi tez sie podoba