też tak macie?

http://imageshack.us/f/96/wtfim.jpg/

jeśli to tak zostanie, to masakra, nie da się na to patrzeć, mam nadzieję , że to chwilowy
błąd :)

użytkownik usunięty
Dimond

Na wersję mobilną nigdy się nie doczekamy...

Czarny_Lotos

Jest jakaś nadzieja że dadzą chociaż możliwość by każdy użytkownik sam decydował który element ma być na jakiej wysokości? (coś na wzór układania naszych profili względem tego co dla kogo jest najwazniejsze). Bo opis filmu dać praktycznie na końcu to jakieś nieporozumienie...

amisttad

na początku był zaraz na górze ale teraz przenieśli go w perfidne miejsce
widać treść - opis, ustępuje formie - plakat

Czarny_Lotos

Ode mnie również głos krytyczny. Przecież teraz to w ogóle sprawia wrażenie braku porządku, a do tego ta brzydka szarość. Tęskno mi za dawnym czerwono-czarnym Filmwebem, gdzie wszystko było na swoim miejscu. Czuję się brutalnie wyeksmitowany :(

Czarny_Lotos

No dobra, może takiej strasznej tragedii nie ma, ale przy serialach liczba odcinków i słowo sezon są pogrubione. Na pierwszy rzut oka wygląda to tak:
na przykładzie Dextera: http://www.filmweb.pl/Dexter , że ma 96 sezonów...

caroleen_n

Nie no to trzeba czytac pokolei odcinki: 96 sezon 1,2,3,4,5,6,7,8, ale i tak masz racje, moze to odziela znacznie, nie podoba mi sie tez ze duzo seriali czy filmow czeka na premiere i nie ma ocen, chociaz sa juz dawno w emisji przyklad http://www.filmweb.pl/serial/Paradoks-2012-658871/

Czarny_Lotos

I znowu pisze o tym zwykły user a nie ktoś z redakcji. I wiecie kogo najbardziej dotkną zmiany? Zwykłych userów, filmomaniaków, którym będą musiały wystarczyć krótkie,lakoniczne opisy, żeby znaleźć jakiś fajny film. Dodawaczy i werów to nie obchodzi bo oni wchodzą, dodają/weryfikują materiał i wychodzą. Większość z nich nie ocenia filmów albo jak już oceniają to robią to raz na kilka miesięcy. Dla nich liczy się tabelka z punktami a nie możliwość dyskusji na forum o filmie, na przykład.
Niedługo pewnie nazwa FilmWeb z niknie i pojawi się PolishMovieDataBase

katedra

Napiszę delikatnie, choć mam ochotę inaczej: nie pisz bzdur.

GodFella

a nie jest tak? wszyscy psioczą na zmiany oprócz top10 dodających i weryfikatorów

katedra

Skąd możesz wiedzieć, co robia i co wiedzą weryfikatorzy? Idź jakiś dach rozłóż zamiast ciągle narzekać...

Czarny_Lotos

w pierwszej chwili, wchodząc na stronę filmu, pomyślałem, że to jakiś błąd strony, odświeżam i niestety to samo ;/ no wygląda to tragicznie. Ja osobiście nie potrzebuję aż tylko informacji na pierwszej stronie. Po co mi opis pobieżny, "rozlazła" obsada i na dole pełny opis z ciekawostkami obok? Jedynie opinie użytkowników wyglądają lepiej, ale reszta nadaje się bardziej na wersję mobilną na iPada czy innego gadżetu.. strona aktorów jeszcze nie została zmieniona i mam nadzieję, że przynajmniej taka zostanie do końca.

Czarny_Lotos

Ja chwilowo to przemilcze :P

Czarny_Lotos

beznadzieja, ogapiają wszystko od imdb.. wstyd

Czarny_Lotos

Powiem tak. Są plusy i minusy nowego wyglądu. Zarówno dla dodających, jak i osób, które korzystają z serwisu, ale go nie uzupełniają.

Plusy:
+ nie trzeba klikać w ciekawostki, by zobaczyć, jakie są już w bazie; ciekawostki są od razu widoczne, co pozwala oszczędzić czasu przy ich dodawaniu, nie klikając sto razy w ten napis by i tak i tak zobaczyć, że ta jedna ciekawostka dotyczyła zazwyczaj miejsca kręcenia;
+ podoba mi się logo zegarka przy czasie trwania filmu ;) [lubię takie mini-dodatki]
+ od razu pod plakatem jest przycisk do tego, by zobaczyć ich więcej (nie trzeba szukać plakatów spośród listy)
+ jak wiadomo, teraz wszystko wydaje sie dziwne, nieczytelne, ale myślę, że po "czasie przyzwyczajenia" wszystko okaże się bardziej czytelne;
+ pokazane 4 osoby współtwarzające dany film;

Minusy:
- albo mi się tylko wydaje, albo umiejscowienie poszczególnych informacji zostało upodobnione do IMDb;
- ** aby zobaczyć czy są dodane strony WWW (i inne tego typu rzeczy) trzeba lecieć na sam dół strony; [największy minus] **

Na razie tyle przychodzi mi do głowy, poeksperymentuję to może znajdzie się coś więcej :)

Lipstick_92

Fakt, zapomniałam dodać o tym opisie. Powinien byc zdecydowanie wyżej, np. nad recenzjami.

Lipstick_92

MINUS - widoczne ciekawostki! wielokrotnie zawierają spoilery! wystarczyło omijać je przed końcem filmu/serialu, teraz rzucają się w oczy na głównej stronie!
-to samo z forum, do którego nie trzeba było zaglądać na początku, jeśli nie chciało dowiedzieć się o fragmentach fabuły. teraz TRZEBA obok forum chodzić, by szukać menu.....
-to samo z edytowaniem filmu, jeszcze gorzej na netbooku, zanim zjedzie się na dół strony to drugą część filmu zdążą zrobić....

Lipstick_92

Moim skromnym zdaniem aby to wyglądało trochę lepiej powinno się przenieść "zwiastuny" oraz informację o zdobytych nagrodach na prawą stronę - zajmują zbyt dużo miejsca na środku
Dodatkowo zmniejszyłbym zdjęcia osób w obsadzie i odstępy między kolejnymi osobami z obsady

Czarny_Lotos

To my użytkownicy tworzymy ten portal - ha ha ha - jedynie nie w kwestiach wyglądu i zmiany nicków, czyli tego co nas bezpośrednio dotyczy - miło by było, gdyby czasem ktoś nas zapytał o zdanie, zrobił jakąś ankietę chociaż, podał propozycje... a tak, je.b i macie się przystosować.

Czarny_Lotos

Nowy layout to tragedia, człowiek dostaje oczopląsu. Zawsze myślałam, że filmweb jest lepszy pod względem wyglądu od imdb, przyjazny dla użytkownika, a tym czasem wszystko zerżnęli. Bez listy po lewej stronie człowiek jest jak bez ręki.

milkaway

Zgadzam się, brak listy po lewej stronie szczególnie rzuca się w oczy aktywnym użytkownikom. Ponadto obsada jest strasznie rozwalona.

A co ciekawe strony z aktorami się nie zmieniły. Brak konsekwencji?

kacper_gangsta

Ciiichoo, nie przypominaj im! Bo jeszcze i to zepsują!
Jeej, jak się wchodzi na stronę aktora, to normalnie jak w domku. Wszystko piękne.

Hermes0017

ponad pol miliona lajkow na fb a wraz bije nieodparte wrazenie jakby jakis licealista wszystkim zarzadzal a strone budował zaraz po odrobieniu lekcji ale jeszcze przed meczem z kolegami :]

Czarny_Lotos

Dodatkowo jest tyle pustych szarych sektorów, wszystko wyolbrzymione, a obok daty premiery, gatunku i tak dalej po prawej stronie szare puste miejsce - i żeby chociaż kogoś posłuchali i zrobili ten mały wykres ocen, który świetnie by się wpasował z liczbą np. 120 osób głosowało na 1(nieporozumienie), 23 na "bardzo zły" itd. - zwykły słupek jak jak w tabeli ocen filmów na profilu każdego użytkownika, o który już kiedyś wnioskowałem na forum, ale po co, przecież to tylko pomysł jakiegoś tam usera... lepiej się upodabniać jak kameleon do innych, zamiast tworzy własną historię.

Czarny_Lotos

Ja chcę stary wygląd strony ! ;/

Czarny_Lotos

A gdzie jest w "twórz tę stronę"
dodaj "datę premiery"

BoskaBogusia

To pewnie tylko chwilowe.

BoskaBogusia

1 Po prawej pod powiązanymi.
2 Klikasz pod produkcją w premiery i pokazują się wszystkie.

BoskaBogusia

Chyba źle mnie przeczytałeś.
"TWÓRZ TĘ STRONĘ"
Tu powinny być wszystkie wejścia do wszystkiego co dodajemy.
Tak jak piszesz to trzeba trochę gimnastyki.
Spróbuj dodać premierę do szeregu wpisanych premier.
Najpierw musisz zrobić poprawkę do bylejakiego kraju.
Potem Zgłoś
Potem dodać kraj
Potem usunąć poprawkę
I dopiero można wpisywać UHHHHHHHHHHH

Czarny_Lotos

Wypala mi oczy. :/

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Czarny_Lotos

Dodali style CSS 3 :) Czadowo. :D

Czarny_Lotos

beznadzieja.

Aliora

Za duże wszystko zdjęcia plakat oceny znajomych źle się na to patrzy.

AdiPriv

Nie wiem, czy ktoś jeszcze zauważył, ale wraz ze zwiększeniem zdjęć pogorszono ich jakość :(

użytkownik usunięty
Czarny_Lotos

Już pomijając dość kretyński układ, który przypomina dzieło początkującego blogera, to... dlaczego wszystko jest takie duże? Autor layoutu wyszedł z założenia, że wszyscy mają ogromne problemy ze wzrokiem?

użytkownik usunięty

Poszli z duchem czasu- wszystko ma być większe hehe;p Mnie się nie podoba, kto ich w ogóle prosił o zmianę?

Czarny_Lotos

nie jestem w stanie dodać kontrybucji obsady. przy poprawkach rola jest pod aktorem i to zajmuje czas by przeanalizować sytuację. poza tym znikają atrybuty. trzeba wchodzić na profil człowieka żeby zobaczyć jaki ma atrybut. Lepiej wygląda formularz ale więcej minusów. Zupełna porażka. nic nie widać na stronie o filmie.

Czarny_Lotos

a było tak dobrze, komu to przeszkadzało?

Czarny_Lotos

Ludziom trudno dogodzić.Mnie się podoba.

maIinowa

Myślę, że to użytkownicy demokratycznie powinni, wybrać wygląd strony...

Last_Ronin

Na demokrację filmwebową nie ma co liczyć niestety.

maIinowa

z prawdziwymi krytykami nie ma sensu dyskutowac

Czarny_Lotos

tak i nie sadze bym sie do tego przyzwyczail bo jest po prostu duzo mniej przejrzyste a zawsze to cenilem sobie w tej stronie...

Czarny_Lotos

Fajnie, że możemy tu sobie podyskutować wśród zwykłych pionków na tym portalu. Szkoda tylko, że nikt decyzyjny się do tego nie odniesie, nie wyjaśni sensu wprowadzenia zamian, nie uprzedzi w żaden sposób przed ich wprowadzeniem, nie wyjaśni braku konsekwencji tych zmian (strony dot. aktorów i fora nadal mają stary wygląd) oraz wszelkich błędów będących konsekwencją tych zmian (np. znowu nie można dodawać dat premier). Szkoda, że portal tworzony przez użytkowników nie uwzględnia ich zdania przed wprowadzeniem tak istotnych zmian. Kolejny raz można czuć się zawiedzionym.

kacper_gangsta

I znowu pisze o tym zwykły user a nie ktoś z redakcji. I wiecie kogo najbardziej dotkną zmiany? Zwykłych userów, filmomaniaków, którym będą musiały wystarczyć krótkie,lakoniczne opisy, żeby znaleźć jakiś fajny film. Dodawaczy i werów to nie obchodzi bo oni wchodzą, dodają/weryfikują materiał i wychodzą. Większość z nich nie ocenia filmów albo jak już oceniają to robią to raz na kilka miesięcy. Dla nich liczy się tabelka z punktami a nie możliwość dyskusji na forum o filmie, na przykład.
Niedługo pewnie nazwa FilmWeb z niknie i pojawi się PolishMovieDataBase

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Czarny_Lotos

wszystko dlatego żeby było ładnie i kolorowo
Teraz opis filmu i recki nie są najważniejsze bo przysłaniają je zdjęcia i olbrzymi plakat
Zobaczycie jakie będą jaj przy dodawaniu materiałów, jeszcze większe plakaty, jeszcze większe zdjęcia, wszystko musi być w jakości HD

katedra

masz rację, a ta "kolorowość" powoduje, że fw zatraca to na co wszyscy długo pracowaliśmy - solidną bazę wiedzy... :(

Czarny_Lotos

Jedno słowo: TRAGEDIA!!!

Czarny_Lotos

straszny szajs, precz z tym shitem!