też tak macie?

http://imageshack.us/f/96/wtfim.jpg/

jeśli to tak zostanie, to masakra, nie da się na to patrzeć, mam nadzieję , że to chwilowy
błąd :)

Czarny_Lotos

warto, aby ten temat pozostał na pierwszej

Iraheta

warto by bylo zrobic jakis protest

kamik0

póki co jest petycja http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5407#butt

przeblysk

Ooo trzeba było to szybciej wkleić ;)

Czarny_Lotos

link był w innym temacie na forum, nie chciałam śmiecić;P

przeblysk

Raz, dwa, w górę temat!
Głosować! Nie poddawajmy się! Jeszcze Polsk...ekhm przepraszam Jeszcze FilmWeb nie zginął! Nie damy pogrześć strony!

artplastyk

hmmm
ale ja nie jestem całkiem za tym aby negować jakiekolwiek zmiany na fw!
ten nowy twór wiadomo w 100% mi się nie podoba i dlatego też tutaj wrzucam swoje 3gr ale są też elementy ok np strefa 007 które są całkiem fajne. moje oburzenie wynika z czegos innego
Jestem za tym aby wszelkie zmiany były konsultowane z uzytkownikami, za tym aby każdy miał prawo głosu, wyboru oraz wplywu na to jak ten serwis sie rozwija. nie podoba mi się obecna polityka olewania cieplym moczem. społeczność fw nie tworzy w ogóle tej strony tylko buduje bazy danych. jeżeli ktoś coś tutaj dodaje od siebie w dodatku za darmoche to jest dla mnie absurdalne żeby nawet nie miał wpływu na to w jaki sposób ktoś będzie 'serwował' tą jego pracę. nie wiem czy petycja cokolwiek da. nawet jakby spolecznosc zaczela odchodzic stąd i przestała dodawac kontrybucje to pewnie nikt i tak nie przyznalby sie do bledów.

kamik0

Otóż to. Ludzie tworzą fundament tej strony i z niej korzystają , a nie informuje się ich nawet o niczym, nie mówiąc o konsultacjach...
Właściciele z tego e jesteśmy mają zysk, a my z tego nie mamy nic. Nawet szacunku.

artplastyk

dokładnie, nawet nikt sie do nas nie odezwie

przeblysk

"użytkowników(ośmieliłbym"
spacja :D

Czarny_Lotos

Rozumiem, że chcecie, aby jeszcze więcej osób przestało zaglądać na tą stronę? Znacie może przykłady chociażby grono.net, gdzie działano w podobny sposób bez konsultacji z użytkownikami i dokonywano zmian layoutu? Jak skończyli (wiem, wiem fejs ich zjadł) to chyba wiadomo.

użytkownik usunięty
Czarny_Lotos

Fatalny projekt. Po raz kolejny robiony przez znajomych krolika. Koszmar ergonomiczno-graficzny. Ale mi to "zwisa" piszac wprost - nie moja piaskownica, nie moja kasa. Mam Admunchera i "wywalone" na rzadzacych FilmWebem.

Czarny_Lotos

http://www.filmweb.pl/film/S%C5%82u%C5%BC%C4%85ce-2011-567127

Ależ Oni ciągle kombinują z tym wyglądem. Teraz jakieś ramki, recenzja już na górze, zobaczymy, co będzie dalej, ale te zmiany uświadamiają mi, że za nic nie wrócą do starego wyglądu i za nic nie mogą przyznać się przecież do błędu :P

Poszewka

ze starego wygladu zostalo za to co najlepsze np takie oto tło na stronie profilu
http://www.dropbox.com/s/7ibxycgkuy0yoci/bg_b.jpg

Poszewka

ooo chociaż opis w ramce, dajcie go w miejsce recenzji, a być może przeczakam tutaj do kolejnej zmiany wyglądu, bo ile ten stary się utrzymał ? Niecałe 2 lata ?

Czarny_Lotos

A co to za ochydne szare tlo przy zwiastunach i zdjeciach???

Cziken

dodaj do adblocka: ppm i "zablokuj obrazek"
trzeba sobie jakos radzic

Cziken

Właśnie, te tło jest tragiczne.

Poszewka

Na nowej wersji, cały czas są robione poprawki, aby było coraz czytelniej i przejrzyściej.
Ramki, szare tło czy przyciemnienia - nawiązują do starej wersji i wg mnie są to poprawki na plus.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
patkot28

Ramki są okej, ale te tło przy zdjęciach i zwiastunach wygląda koszmarnie.

Dexterka_Morgan

No wiesz... Nigdy nie będzie tak, że wszystkim się dogodzi. W 2010 roku były o wiele większe protesty na forum za starą wersją i co?!!!
I teraz wszyscy tutaj nad nią płaczą, użalają się, krzyczą, drapią... Żałosne ;P
Tak czy inaczej, dla mnie zawsze będzie ładniej, jak będzie ciemniej. Nie lubię, gdy strona świeci mi w oczy jak żarówka.

patkot28

Skoro tobie świeci, to zmień monitor. Mi nic nie świeci w oczy. To wina monitora, kotku :P

Dexterka_Morgan

Korzystam z FW w różnych miejscach, nie tylko w domu. Nie łap mnie za słowa, bo nic nie poradzę na to, że nasze oczy są skonstruowane tak, że biel męczy oko bardziej niż czerń...

patkot28

Mi się podoba biel, a oczy mi się nie męczą wcale. Nie chciałabym powrócić do czerwono-czarnego tła. Jestem szczęśliwa z nowego wyglądu w przeciwieństwie do was, i możecie mi tylko zazdrościć tego szczęścia :P

Dexterka_Morgan

kwestia gustu, dla mnie bardzo odpowiada np kino.org.pl a imdb w kierunku ktorego skreca fw juz raczej nie. dlatego też by było super jakbysmy mieli mozliwosc personalizowania motywów albo chociaż kolorów. przecież to tak łatwo mozna zrobić jeżeli ktoś oczywiście chce i potrafi

kamik0

Też bym była za personalizacją fw, za wybieraniem sobie skórek. Jednak się na tym nie znam i nie wiem czy to tak łatwo jest wykonać. Ale kiedyś wyczytałam, że była taka możliwość.

Dexterka_Morgan

nie wiem czy pod wzgledem design w polskim top100 znajdzie sie miejsce dla tego portalu.

patkot28

zgadzam się z tobą w 100% ciemny ekran zdecydowanie mniej męczy oczy, a biały odrzuca, tu już nie chodzi o kontrast monitora, tylko o kontrast czerni napisów i bieli tła

patkot28

Zmniejsz kontrast. To na pewno pomoże. Być może obecnie masz zbyt duży ;D

użytkownik usunięty
patkot28

Tak to jest jak sie ma monitor ustawiony domyslnie, czyli 100%. Na obudowie sa takie przyciski.

Dwa posty pod tym do którego się odnosicie, wyjaśniłem o co mi chodzi. Jeżeli nadal nierozumieta to sobie kupta słownik języka polskiego, bo poziom tego forum mnie coraz bardziej zaskakuje...

patkot28

Jak biały kolor może męczyć oczy? Tak się tylko zastanawiamy xD

patkot28

Ale ja wcale nie miałem złych zamiarów. Chciałem ci pomóc rozwiązać twój problem. Jeśli strona świeci tobie w oczy jak żarówka to prawdopodobnie jasność masz ustawioną na 100%. Zmniejsz sobie ją gdzieś do połowy, czyli w okolicach 50%, a wtedy będzie akurat. Nie będzie ani za jasno ani za ciemno tylko w sam raz. Acha i tak jak Galnospoke powiedział/a te przyciski są na obudowie monitora :)

looki14

Nie no... Zaraz padnę :// Czy na prawdę nie widzisz co napisałem powyżej?!

Korzystam z portalu z wielu PC i nie chodzi tu o żadne regulowanie monitora. Po prostu dla mnie im więcej ciemniejszych elementów na stronie, tym jest lepiej. To jest moje zdanie na ten temat, a jeżeli Ty masz inne to jest to TWOJA sprawa.

patkot28

Widzę, że co niektórzy nie wiedzą wogóle o czym piszą. Wpierw narzekasz, że portal jest za jasny, a potem narzekasz, że proponuję tobie regulacje monitora. Pytam się zatem o co chodzi, bo ja już nic z tego nie rozumiem.

looki14

O to chodzi, że jestem zadowolony z nowej poprawki - grafitowego tła przy multimediach. Jeszcze czegoś nie rozumiesz?

patkot28

Jeśli jesteś zadowolony to rozumiem, że wszystko jest w najlepszym porządku :)

looki14

chodzi mu, że nie może dopasować tła do swego gustu! niektórzy lubią mieć czarno na białym inni biało na czarnym a jeszcze inni złotym na różowym, to nie ich wina ;p
ja bym również wolał ciemniejsze tło ale jest jak jest widocznie nie można wszystkim dogodzić

looki14

Niektórzy mają przewrażliwione oczka :)

Dexterka_Morgan

człowiek ma potrzeby a potrzeby sie powinno zaspokajac! :)

użytkownik usunięty
patkot28

Powtorze: na monitorze sa przyciski. Jak ich uzyjesz, nawet czysty dokument Worda bedzie wygladal jak o polnocy w piwnicy. BTW: do kazdego urzadzenia jest dolaczona instrucja - tez dobra rzecz (podobnie jak przyciski).

patkot28

Lepszym rozwiązaniem było by wprowadzenie nowego layoutu w wersji beta i danie użytkownikom możliwość wyboru nowy wygląd lub stary i czas oswojenia a nie wrzucono z góry niedokończony projekt. Mozna było zrobić jak zrobił Fb z osią czasu.

patkot28

czy to znaczy że ktoś jednak czyta te komentarze, troche się do nich stosuje tylko nie chce tego przyznac?

kamik0

W końcu to ich portal i muszą wiedzieć jakie krążą opinie na temat nowego wyglądu. Zaglądają tutaj choćby z ciekawości.

Dexterka_Morgan

wielki brat patrzy :]

patkot28

po co było zmieniać stary wygląd, skoro teraz do niego wracają. idzie ku lepszemu. oby tak dalej to może będzie się dało na to patrzeć

patkot28

Też myślę, że wygląda to teraz lepiej z tłem. Szarość nie jest zła, ale przyzwyczaiłem się do szarości przy plakacie, więc wolałbym, aby to tło obejmowało plakat filmu z informacjami obok. Sam się przyzwyczajam, więc cóż, tak to już jest :P Pierwsze wersje filmweb'a, są dla mnie gorsze w porównaniu z tą, która była jeszcze 2 tygodnie temu. Tak samo jest teraz, narzekam ze względu na to, co widziałem początkowo. Tak już ma człowiek i co poradzić. Podobnie jest z muzyką- ta wersja piosenki, którą usłyszysz jako pierwszą, podoba Ci się bardziej. Wcześniej jeszcze zauważyłem, że chyba zmniejszyli jednak plakat, zdjęcia i ogólnie całą stronę. Może mam już przywidzenia, ale tak mi się zdaje :P

Poszewka

puste miejsce pod plakatem sugerowałabym zapełnić zestawieniem nagród i usunąć ten dodatkowy paseczek nad zdjęciami;)

Czarny_Lotos

Pisać! Temat spada. Co, olali nas więc dajmy spokój?