też tak macie?
http://imageshack.us/f/96/wtfim.jpg/
jeśli to tak zostanie, to masakra, nie da się na to patrzeć, mam nadzieję , że to chwilowy
błąd :)
Największy mankament to opis filmu - żeby do niego dotrzeć i przeczytać, o czym jest film, trzeba teraz przelecieć recenzję, zdjęcia, zwiastuny, pełną obsadę z powiększonymi buźkami aktorów, reklamę na środku, i dopiero można się dowiedzieć, o czym właściwie jest film. Poza tym przez ten nadmiar dużych obrazków layout jest mało czytelny.
Znów tak nie przesadzajcie. Mnie się podoba nowy design, dobrze, że coś się na tej stronie zaczyna dziać. Jedynie co powinni zrobić, to w ustawieniach dodać możliwość wyboru dla użytkownika, czy chce mieć stary wygląd czy nowy.
Po ostatnich zmianach w wyglądzie myślałem, że niczego więcej nie da się już spierdo.ić. Myliłem się.
Nowy wygląd jest tak katastrofalny i dziecinny jak gdyby tylko idioci zaglądali na filmweb. Jest nieprzejżysta, nieczytelna, wszystko pływa. RAZEM PRZYWRÓĆMY DAWNĄ PRZEJRZYSTĄ SZATĘ GRAFICZNĄ !
wtf!? bez jaja ale to jest OKROPNE. Marudziłam na poprzednie zmiany, ale się przyzwyczaiłam bo były to "drobnostki", ale tego wyglądu nie da się nie zauważyć, kuje w oczy po całości. NIE dziękuję postoję.
Minus - nowy layout strasznie muli. Wszystkie strony które nie zostały poddane liftingowi (forum, blog, moje seriale, materiały itp) wczytują się normalnie, podczas gdy te "ulepszone" - strony filmów, seriali i gier ładują się przeszło 20 sekund a czasem jest "SERWIS CHWILOWO NIEDOSTĘPNY" - tylko na wspomnianych stronach.
Kolejny minus zdjęcia postaci - na jakiego to grzyba skoro i tak użytkownicy nie mogą galerii dodawać.
Brak przycisku z "Dodaj datę premiery" w dodawanych materiałach.
Ale szpetny ten nowy wygląd. Dodanie zdjęć postaci z filmu przy zdjęciu aktora, jest akurat dobrym pomysłem, ale już miejsce w rankingu przeniesione na prawą stronę, brak odnośnika do top 100, i krótki wstęp do recenzji rozwleczony na całą szerokość okienka wyglądają odrzucająco. Mam nadzieję, że to wersja beta i jeszcze zmienią to na lepsze. A i tak najlepszy był stary filmweb, ten pierwszy.
Jeszcze tak na dokładkę chciałbym dodać, że opis filmu pod obsadą gdzieś na dole w niewidocznym miejscu i menu filmu całkowicie na dole strony jest już chyba wyłącznie karykaturą strony internetowej. Projektant powinien dostać dożywotni zakaz wykonywania zawodu :)
Przy przejeżdżaniu myszką po ocenionych odcinkach seriali cała tabelka z odcinkami się przesuwa o kilka pikseli. Kolejny bubel jeszcze nowszego nowego filmwebu.
Na rozdzielczości HD wygląda to tragicznie:
http://unpxre.pl/files/FILMWEB_WTF.jpg
Najważniejsza cześć filmu Opis, na samym dole, strona strasznie rozwałkowane.
Ogólnie tragedia, powinni chociaż zrobić by kolumny itp rozmieszczały się płynnie by wypełnić cała stronę, tak jak było wcześniej.
yop mam ten sam problem - 23 cale a już rozjechane po katach....co to będzie jak zmienię na 25, chyba z tyłu monitora zacznę szukać aktorów
A mnie się podoba ten nowy wygląd ;) Informacje bardziej przejrzyste, tylko opis filmu jest na samym dole teraz i trzeba przewijać. Duży plakat, większe zdjęcia aktorów. Dobrze oddzielone info o filmie od opcji oceny filmu, znajomych i całej reszty, która jest po prawej stronie ;) Mnie nie interesuje kolorystyka, tylko widoczność i czytelność!
Widoczność i czytelność jest o wiele gorsza. Plakat zawsze można było powiększyć, zdjęcia aktorów także. Ta ogromna czcionka aż razi po oczach. Wcześniej informacje były skupione na filmie, a teraz wszystko jest o wszystkim, czyli skupia się na niczym. Nie wiem, czy inni też tak mają, ale jak wchodzę na stronę filmu, to czuję zupełnie coś przeciwnego, niż było wcześniej- jak najszybciej chcę opuścić tę stronę.
Spędzałem na filmwebie całe dnie.
Teraz strony filmów mnie odrzucają.
Nie ma się ochoty tu przebywać
Ech...
ująłeś to co chciałem sam powiedzieć!
informacji często juz i tak szukalem zupelnie gdzie indziej teraz juz chyba tylko bede wpadal dac ocene
no niestety, nic na sile :/
Chodzi o to, że jak wejdziesz w jakiś film to w liście po lewej stronie masz zdjęcie aktora, a po prawej zdjęcie postaci. Takiego czegoś jeszcze nie było.
a po co to komu potrzebne, były ujęcia z filmu i już, jak ktoś chce więcej niech film obejrzy a nie zdjęcia;
Cóż, biorą nas chyba za (niedowidzących) debili, którzy nie są w stanie się domyślić kto grał daną postać w filmie.
jeśli chodzi o filmy starsze lub mniej popularne a nawet i o popularne to nikomu nie będzie się chciało dodawać zdjęcia roli jaką aktor odegrał, przykład http://www.filmweb.pl/film/Sekret+jej+oczu-2009-379766
i za przykład nie wybrałam mało popularnego filmu, ta opcja jest po prostu zbędna, na nic;
Będzie trzeba się przyzwyczaić bo raczej tego nie zmienią co nie zmienia faktu,że nie da sie na to patrzeć.
Filmweb schodzi na psy, niby chcą dobrze a wychodzi chu...jnia z mułem. Kiedyś jeszcze była opcja, że można było w ustawieniach wybrać sobie skórkę jaką się chce. Ten wygląd jest fatalny...
Sry za spam, ale
"
pozwolą użytkownikom ocenić, szybko skomentować i podzielić się emocjami o obejrzanym filmie ze swoimi znajomymi
"
Czyli nasza-klasa.
Gdzie można się przenieść? Są podobne portale? Zależy mi na tym, żeby były jednak polskojęzyczne.
"Mamy nadzieję, że zostanie ona dobrze przyjęta przez użytkowników i społeczność Filmwebu" - już została pieknie przyjęta.
"Projektując nową stronę filmu, twórcy jeszcze większą uwagę niż dotychczas położyli na aspekt społecznościowy i skupili się na lepszym wyeksponowaniu Gustomierza oraz oceny znajomych"
Aha, to pewnie dlatego link do ocen gustopodobnych jest na samym dole strony. :/
Generalnie wywalenie menu bocznego prawie do stopki jest idiotycznym pomysłem. Trzeba scrollować przez całą tę kobyłę, żeby do gustopodobnych się dostać. Szybciej będzie wyjść na ulicę i ankietę wśród przechodniów przeprowadzić.
Żeby zaczęli liczyć się ze zdaniem swoich użytkowników, musiałby ich dotknąć nasz sprzeciw. Gdyby tak skrzyknęła się gruba większość dodających - czyli tworzących aktywnie ten portal - użytkowników i powiedziała "protest, dopóki nie będzie jakiejś interakcji w postaci zapytań, ankiet(chociaż w najważniejszych kwestiach!) itp. NIE DODAJEMY!" wtedy może by się ogarnęli. Niestety z wiadomych powodów tak się nie stanie.
W ramach protestu rezygnuję na tydzień z Filmwebu co wyraziłem z resztą na oddzielnym temacie. Zróbcie to samo!
Mnie najbardziej przeszkadza:
- oceny gustopodobnych, które w profilu filmu nie są przedstawione na wykresie (!?!)
- odnośnik do oceny gustopodobnych, który jest na samym dole profilu filmu
- cała strona jest wydłużona co utrudnia szybkie i sprawne przeglądanie szukanych informacji