też tak macie?
http://imageshack.us/f/96/wtfim.jpg/
jeśli to tak zostanie, to masakra, nie da się na to patrzeć, mam nadzieję , że to chwilowy
błąd :)
Filmweb był zawsze stroną, która estetyką i czytelnością przebijała wszystko inne.
Teraz nie mam ochoty wchodzić na jakikolwiek film.
Boję się co zrobią z forum. Bo system z tymi paseczkami i mniejszymi okienkami w każdej odpowiedzi, jest wręcz genialny. Ale pewnie z miesiąc sie nacieszymy, a potem udostępnią nam nowoczesne forum typu http://forum.minecraft.pl/topic/15632-redaktorstwo-i-nieuzywane-podstrony/
Dyskusje będzie sie prowadziło wyśmienicie...
Coraz więcej błędów pojawia się oglądając strony aktorów: czarne tło, ciekawe wyświetlenia dyskusji na dole strony i dziwna tabelka, kiedy chce się dodać kolejny temat.
Haha
Nie miała baba problemów, kupiła se prosiaka.
...i dobrze im tak :P Tym razem przekroczyli granicę. Liczę na to, że następnym razem gdy ktoś wpadnie na podobny kretyński pomysł zmiany designu, palnie się 10 razy po łbie i zapomni o pomyśle szybciej niż na niego wpadł.
Beznadzieja, strona filmu jest o wiele mniej czytelna, ale nie to mnie boli. Zrezygnowano z rankingow, przy serialach nie na nawet informacji które miejsce zajmuje produkcja, zaś przy filmach jest, ale jest to nieaktywne nie można w to wejśc. Zaś w zakładce rankingi są tylko idiotyczne i nikomu nie potrzebne rankingi nowości i innych głupot.
Koniec z szukaniem sobie czegoś do obejrzenia.. trzeba przemigrować na inny serwis skoro ten już nie spełnia praktycznie żadnej funkcji. wsadźcie sobie to w dupę, a ten kto to wymyślił niech się puknie w głowę.
Jak nie można, jak można? W dziale"Rankingi" też się nic nie zmieniło. Odśwież sobie stronę, wyczyść cache ;)
Wejdź w jakiś serial i powiedz gdzie tam jest informacja które miejsce zajmuje, która da się kliknąć i przeniesie do rankingu seriali, gdzie przy okazji można sobie wybrać różne filtry.
Link do rankingu jest klikalny tylko przy filmach z pierwszej 100. Natomiast przy serialach rzeczywiście nie ma w ogóle informacji. Mi to lotto - może nawet dobrze, tutejsze rankingi to największe siedlisko trolli ;)
Ja akurat korzystałem z tego praktycznie zawsze, aby wybrać sobie coś do obejrzenia. Teraz nie mogę. A nie interesuje mnie baza, produkcji, nigdy z tego nie korzystałem. interesują mnie raitingi. Przykładowo chce wybrać jakiś serial z gatunku SF, więc wchodziłem w pierwszy lepszy serial, klikałem, przenosiło do rankingów, tam dawałem filtr kraju i gatunku i miałem pierwsze 100 seriali, od najlepiej ocenianego do najniżej ocenianego. I mogłem sobie w tym przebierać.
My tu gadu-gadu, a żaden z wielkich przedwiecznych się jeszcze nie wypowiedział. Jak dla mnie temat już jest zamknięty, nie spodziewajcie się powrotu do starego wyglądu. Jakiś "Krzysztof Jarzyna" zadecydował, że zmieniamy wygląd i koniec. Makao, makao i po makale. Czas się przyzwyczajać albo zmieniać portal. Ja się ciągle zastanawiam, bo przeglądanie filmów teraz jest dla mnie udręką.
Ogólnie nowy wygląd jest do d..y, ale jeśli chodzi o umieszczenie opisu na SAMYM DOLE , to nadaje się do Sprawy dla reportera, może pani Jaworowicz coś wskóra, choć i tak szczerze wątpię.
Pozdrowienia dla człowieka odpowiedzialnego za ten bajzel. ;)
ja tam nie wiem i dynda mi to calkowicie kto ma jakie wyksztalcenie.
ja chce stary filmweb 1.0 po prostu
a ja mam na to radę, podobną jaką stosuję do firm które się mi narażą - rezygnuję z ich usług/produktów. W tym przypadku rezygnuję z Filmwebu na tydzień. Zobaczę jak sprawa się rozwinie.
Ale ranking dalej masz, zamiast przez pierwszy lepszy serial możesz do niego trafić bezpośrednio, przez zakładkę rankingi. Fakt, że linkowanie do pełnych rankingów na stronach filmów i seriali było wygodne, ale już chyba nikt nie ma wątpliwości, że każda zmiana na Filmwebie to coraz mniejsza intuicyjność, gorszy wygląd i jeszcze więcej klikania i przewijania. Czasem się zastanawiam czy to tylko kompletny brak poczucia estetyki i nieznajomość pojęcia "ergonomia", czy po prostu bezczelna próba jak najdłuższego zatrzymania użytkownika na stronie i zmuszenia go do oglądania wszystkich reklam...
Nie wiem czy taki był ich cel, ale przez ten nowy, według mnie o wiele gorszy, wygląd strony napisze swojego pierwszego posta na forum.
Czy jest jakaś szansa, że w tym temacie wypowie się ktoś z kierownictwa portalu? Czy to jest już tak, że ze zdaniem społeczności nikt się nie liczy. Bo zauważam to też na kilku innych portalach: "rejestrujcie się, oceniajcie, komentujcie, nabijajcie nam oglądalność, żebyśmy więcej z reklam mieli, ale to co Wy myślicie mamy w dupie..."
Co Ty nikt za to odpowiedzialny się nie wypowie, na jednej stronie, pod artykułem związanym ze zmiany wypowiedział się jakiś moderator i podobno nawet z nimi tego nikt nie przedyskutował, więc tym bardziej nikt tutaj nie napisze dla zwykłych userów.
może się obudzę gdy chociaż przez kilka dni nie będziemy wchodzić na filmweba. Ja taki mam właśnie zamiar
dlaczego opis jest na samym dole , prawie go nie widać, czy te polaczki na filmwebie mogliby sie tym zajać????po co te ciekawostki wyszczególnione , rozkład jest okropny ....w ogóle po choleręę wszystko jest na "lewo", wcześniej bylo wysrodkowane , był jakiś układ , wygladąło wszystko estetycznie a teraz wszystko po kolei pod spodem
Proszę Cię, nie używaj określenia "polaczki" przecież wszyscy jesteśmy z tego samego kraju, tym samym obrażasz nas wszystkich. Dziękuję i pozdrawiam.
nie odnoszę sie do całego kraju , tyko do tego polactwa co pracuje na filmwebie, nieuków zatrudniają i widać efekty
Niestety nowy filmweb to sraka,ale cóż i tak mają gdzieś zdanie użytkowników i robią co chcą najlepiej FW wyglądał kilka lat temu.
Dosłownie. Odechciewa mi się wchodzić na jakiekolwiek podstrony.
Chciałoby się komuś przyłożyć, zwłaszcza że dociera, że władza może tu sobie zrobić cokolwiek, zamieścić np. na całą stronę czarny kwadrat i tak zostawić. Bo nieważna jest funkcjonalność, a już najmniej ważni są ludzie, którzy utrzymują ten portal przy życiu.
Metafora władzy po prostu :]
Przyłączam się do protestu przeciwko nowemu wyglądowi. Administracja pewnie jak zwykle ma to w dupie.
chaos i jeszcze raz chaos.
na pewno z czasem zacznie mniej bić po oczach ale chyba mozna było pogrupować, ładnie pooddzielać informacje żeby sie nie zlewały. wyróżniono plakat, ocene i obsade. po prawej wielki pasek, zwiastuny i zdjecia wala po oczach, nastepnie recenzja, obsada i prawie na samym koncu opis mala czcionka jakby to bylo najmniej istotne.
robcie jak chcecie! ja juz zadnych uwag nie wtracam, poprzednie pozostaly bez odzewu..
po prostu przyzwyczajony jestem ze ten portal chociaz "budowany przez uzytkownikow" to byl jest i dalej bedzie butny jak nie wiem co
No, widzę, że dalej ktoś się bawi w nowym wyglądzie i teraz mamy 7 nazwisk w obsadzie na głównej, zamiast 10. W efekcie w towarzystwie Sly, Chucka, JCVD-a i Willisa nie ma Arniego oraz zgubił u Batmana 3 zgubił się Caine. Grabicie sobie panowie z czarnowymi, grabicie.
Panel z lewej strony, opis na górę, i stary wygląd obsad chcemy, a nie taki szajs wizualny.
Faktycznie tylko 7 osób na głównej... ale za to jakie duże mmm o to chodzi, po raz kolejny dziękuję temu kto jest za to odpowiedzialny, człowieku jesteś geniuszem! Daj jeszcze większy plakat i mniejszy opis a wyślę ci kartkę na święta. Pozdrawiam.
Ten nowy wygląd jest okropny. Tamten był przejrzysty a tu trzeba się wszystkiego doszukiwać bo jest w innym miejscu.
Najlepszy był Xzar. Po zmianie wyglądu nie było widać atrybutów u producentów. Wysłałem mu wiadomość, a ten się pyta przy jakim filmie.
Oni nawet chyba za bardzo nawet nie wiedzą co się tu dzieje.
to teraz do zdawkowych 2-3 zdaniowych opisów jeszcze będize jeszcze zarys fabuły, ja bym dodał jeszcze hasła kluczowe!
mnie też ten wygląd nie odpowiada, jest o wiele mniej czytelny. Mam nadzieję, że wróci do poprzedniego wyglądu.
bezsensowne zmiany, opis trudniej dostępny, wszystko znacznie gorzej rozplanowane, trudniej się odnaleźć, a co najgorsze zmiana ta jest zamachem na dotychczasowe przyzwyczajenia. Osoba, która z interfejsem ma do czynienia prawie na codzień po takiej zmianie ląduje po prostu na innej planecie. Tragedia. Kompletnie do mnie nie przemawia ta zmiana. Jak już mam się uczyć nowego interfejsu to wolę się nauczyć np. IMDB aby spróbować czegoś nowego. Beznadziejna decyzja z tą zmianą.
Jak zwykle jakieś cudowne "udoskonalenia" które mają świadczyć o geniuszu administratorów czy kogo tam a w rzeczywistości tylko pogarszają to, co dobre i sprawdzone. Proponuję akcję typu "niech zlikwidują śledzika" z nk hehe:D
no wlasnie, taki fb boi sie zmieniac chociazby czcionke zeby nie zbulwersowalo to uzytkownikow a fw jak wywali wszystko do gory nogami to jest i tak dobrze bo przeciez wszyscy i tak beda dalej uzywac
haaaa ja przez tydzień nie będę jej używać LOL - jak wspomniałem dziś wyloguję się na tydzień :) i jestem z tego niezmiernie dumny :D
LOL, ja wczoraj napisałam mejla z linkiem właśnie do głównego red. chyba i co z tego.
Nie ma już na co liczyć.
Upraszam się by opis filmu był nad obsadą. A recenzje redakcji pod obsadą.
Układ w trzech kolumnach - jak poprzednio był o niebo lepszy.
Przy tym layoucie jest wszystko tak duże, że traci na widoczności....
Takie uszczęśliwianie na siłę....