Zmiany ?

użytkownik usunięty

Witam. Mam takie pytanie : " , Ilu użytkowników chciałoby żeby na forum Filmwebu obowiązywały
podobne zasady jak na Facebooku , czyli żeby można było blokować innych użytkowników tak żeby nie
powstawały kłótnie i wyzwiska . Uważam, że to byłby dobry pomysł, mnie osobiście kilku uzytkowników wciąż
atakuje i wyzywa, przez co muszę zgłaszać ich posty do blokowania. A gdyby było tak jak na Facebooku to
bym ich zablokował i po problemie.

To mogłoby być akurat bardzo fajne rozwiązanie, ale osobiście wolałbym, aby ludzie zachowywali się normalnie i kulturalnie, oraz żeby moderatorzy w końcu wzięli się do roboty.

Ale ponieważ najwyraźniej jednego i drugiego nie da się spełnić, więc może rzeczywiście opcja blokowania uczestników byłaby fajna. Niektórzy to naprawdę nie znają umiaru.

użytkownik usunięty
Starigniter

To byłaby najlepsza opcja, ale znając działania moderatorów na tym portalu raczej nigdy do tego nie dojdzie .

Znając moderatorów nawet tego nie przeczytają ; J

użytkownik usunięty
Starigniter

No wiadomo, że nie przeczytają . Ogólnie moderacja na tym portalu to śmiech na sali .

Ja na punkty za kontrybucję czekam od maja i się nie mogę doczekać. To samo usuwanie postów innych, obrażających mnie użytkowników. Nic.

użytkownik usunięty
Starigniter

Mogliby podać jakiś adres mailowy żeby można było do nich pisać, bo wielokrotnie klikając zgłoś nadużycie nic to nie daje .

Może i daje, ale najwyraźniej do nich to nie dociera. I mnóstwo wyzwisk na forum itd.

Starigniter

Czy ja wiem. Jak dotąd nie przypominam sobie sytuacji w której po zgłoszeniu zostało ono zignorowane. W zasadzie zawsze posty były usuwane.
Może po prostu autor tematu nie ma najmniejszego pojęcia co jest niezgodne z regulaminem a co nie?;)

Dealric

A ja sobie przypominam mój przypadek na forum jednego z filmów...

użytkownik usunięty
Dealric

Zapewne chodzi o posty które jego ruszają, a według regulaminu i adminów nie są groźne (czyli zapewne ok. 3/4 postów skierowanych w jego stronę).

użytkownik usunięty

Trollujesz, piszesz bzdury, spamujesz, zakładasz prowokacyjne tematy, zaniżasz oceny klasyce kina i dziwisz się że cię ludzie atakują? Dorośnij.

użytkownik usunięty

Po pierwsze nie trolluję tylko wyrażam swoje zdanie. Po drugie nie spamuję. Po trzecie nigdy nie miałem zamiaru nikogo prowokować, nie każdy musi się zgadzać z tym co piszę. A co do klasyki kina to, że większośc osób uważa te filmy za arcydzieło to nie znaczy , że mi się też mają podobać . I jeszcze jak ktoś nie zgadza się z moim zdaniem można to napisać normalnie a nie tylko wyzywać . Tolerancja na tym portalu to słowo obce , które nie istnieje .

Twierdzisz, że wcale nie oceniasz filmów bez obejrzenia, bo taki a nie inny gatunek, albo bo kraj zły, albo xxx innych powodów?;> To jest właśnie trolling.

użytkownik usunięty
Dealric

Dla nietolerancyjnych ludzi to jest trolling. Ja tej terminologii nie uznaję. Nikt mi nie zabroni oceniać tak jak mi się podoba .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

A wiesz, że ktoś ci podrobił konto ? Jest drugie takie same o takiej samej nazwie z takim samym avatarem założone dzisiaj .

użytkownik usunięty

Zgłosisz w końcu to, że ktoś podrobił ci konto, czy cię nie interesuje, że ktoś ma taki sam avatar , oraz nick ?

http://fap.to/images/full/42/175/1751220991.jpg

użytkownik usunięty

Dobra opcja.

Bez sensu. To nie jest facebook. Nie możesz normalnie zignorować tych osób? Takie trudne?

użytkownik usunięty
Poziomka_

Tutaj chyba rzadko kto może normalnie kogoś zignorować.

Jeśli lubią się wdawać w sprzeczki czy nawet wyzwiska, to cóż poradzić.

użytkownik usunięty
Poziomka_

No właśnie dlatego żeby nie było tutaj kłótni i wyzwisk uważam , że powinna być możliwość blokowania użytkowników .

Fakt

użytkownik usunięty
Poziomka_

No trudne, bo te posty są cały czas widoczne, a mnie to irytuje .

W twoim wypadku jest prosty sposób. Usuń konto.
I tak jakby weszła ta opcja to skończyłoby się tak, że wszyscy zignorowaliby ciebie i nie miałbyś z kim pisać.

użytkownik usunięty
Dealric

No i dobrze. Pisałbym sam dla siebie, mi nie zależy żeby ktoś kto ma inne zdanie niż ja odpisywał na moje posty, bo prowadzi to jedynie do kłótni .

To pisz sobie w notatniku i problem rozwiązany.

użytkownik usunięty
Dealric

W notatniku ludzie na portalu nie będą widzieli moich postów. Ja chcę zeby je widzieli , ale chciałbym żeby odpisywały tylko te osoby, które mają takie zdanie jak ja .

użytkownik usunięty
Dealric

Jak by ci się chciało uważnie przejrzeć wszystkie fora to byś znalazł nie jedną osobę, która uważa tak jak ja . Po za tym ja nie piszę bzdur tylko samą prawdę . A problem z ludźmi jest . W większości ludzie na tym portalu to osoby nietolerancyjne i bezpodstawnie wyzywające mnie od jakiś trolli co jest chore .

Zastanówmy się:
- Większość ludzi nazywa cię trollem
- Większość ludzie wyśmiewa twoje bzdurne opinie
- Ty jeden uważasz, że piszesz prawdę
- Ty jeden uważasz, że wszyscy są źli a ty dobry

To jest podejście 5-letniego dziecka. Więc tak. Problemem jest nie z ludźmi. Problem jest z tobą. Problem jest z tym, że wypowiadasz się publicznie i płaczesz, bo nie dostajesz za to cukierka.

użytkownik usunięty
Dealric

- Większość ludzi na tym portalu to ludzie chorzy, którzy uznają jakąś głupią terminologię jak trollowanie, kiedyś czegoś takiego nie było, nazywało się to wyrażanie własnej opinii .
- Bo większość ludzi jest nietolerancyjna i potrafi tylko wyzywac.
- Bo ja piszę prawdę, tylko mało kto potrafi mi przyznać rację, bo ich prawda boli .
- Bo taka jest prawda, na tym portalu większość ludzi to ludzie źli, zawistni i chorzy z nienawiśći .
To nie jest podejście dziecka to jest podejście normalnego, inteligentnego człowieka . I problem jest własnie z większością ludzi na tym portalu a nie ze mną . I ja nie płaczę wcale , tylko jestem zdziwiony, że tak mało osób tutaj piszę prawdę, tylko kłamstwem żyją .

Ten post podsumował chyba wszystko na twój temat.

użytkownik usunięty
Dealric

No i w końcu ty też przyznałeś mi rację .

użytkownik usunięty
Dealric

Bo mam nadzieję, że doczekam się zmian na tym portalu i w końcu będzie można blokować użytkowników .

użytkownik usunięty
Dealric

Po za tym bardzo lubię zaznaczyć, że czegoś nie lubię i muszę wyładować swoją frustracje .

"To nie jest podejście dziecka to jest podejście normalnego, inteligentnego człowieka" haha no wybacz ale nie mogę. Twoje kryteria oceniania filmów jak:
- "obejrzałem jeden film tego reżyseria i nie podobał mi się, więc reszta też ssie" czy
- "czarno-białe filmy z góry oceniam na 1 bo są czarno-białe a teraz przecież robi się filmy kolorowe",
- "obejrzałem jeden film sci-fi i mi się nie podobał, więc cały gatunek jest beznadziejny"
dyskwalifikują cię jako osobę inteligentną. Inteligentne osoby znajdują racjonalne argumenty na to by stwierdzić co im się konkretnie nie podobało w filmie, bądź też gatunku, a nie kierują takimi powierzchownymi "kryteriami" jak twoje. Poza tym intelektem też nie grzeszysz skoro nie potrafisz posługiwać się interpunkcją. Nie pisz tylko, że masz ten swój "astegmatyzm" (swoją drogą nawet nie potrafisz poprawie napisać swojej rzekomej dolegliwości, to o czymś świadczy).

" Po za tym ja nie piszę bzdur tylko samą prawdę "
TAAA, NIE UWAŻASZ CZARNO-BIAŁYCH FILMÓW przez sam fakt, że są zrobione w tej technice! NIE UWAŻASZ FILMÓW ANIMOWANYCH bo.... mają z góry ustalonego odbiorce : DZIECI. Nawet w sytuacji kiedy film animowany jest przeznaczony dla widzów dorosłych. Ocenić film nie oglądając go ? To jest wierutna bzdura.

Dobre. Chcesz pisać dla siebie, ale tak, żeby wszyscy widzieli i żeby odpowiadali Ci tylko tacy ludzie, którzy się z Tobą zgadzają. Natomiast tych, którzy się nie zgadzają proponujesz banować. Są to intencje wewnętrznie sprzeczne, niedorzeczne i niezgodne z ideą portalu dyskusyjnego i chyba w ogóle internetu. Twe poglądy pachną jakimś solipsyzmem, który przeradza się w autorytaryzm.

GarvinSitho

Biedaku, nie wiesz, o czym piszesz. Osobowość autorytarna nie musi mieć nic wspólnego z polityką. Wyraża się takimi kretyńskimi tematami - ktoś mnie nie lubi to popłaczę sobie publicznie. To niech do cholery ignoruje, a nie wypisuje bzdety

użytkownik usunięty
jos_fw

Tylko w jaki sposób mam go ignorować jak mi ubliża i posty są widoczne przez jakiś czas zanim mu ich nie zablokują ?

Smalczyk, sam prowokujesz i musisz się liczyć z reakcją. Jak nie lubisz ostrej gry, to pisz sobie opinie w kajecie i nikomu ich nie pokazuj. Jak atakujesz filmy, które ludzie kochają, to będzie reakcja na akcję - to proste. Twe dążenia są takie - łakniesz poklasku, a zarazem nie tolerujesz krytyki. Dyskusja nie polega wyłącznie na aprobacie, a to jest forum dyskusyjne

Usuń konto i problem z głowy. Przy okazji nikt nie będzie musiał czytać Twoich bełkotów.