Kiedyś w latach 1998 - 2008 leciał serial Automaniak, jedną z osób prowadzących była Martyna Wojciechowska, pod koniec każdego odcinka leciała muzyka (nie pamiętam jaka), i tu pytanie, czy ktoś pamięta jaka leciała w tedy muzyka, jedyne co pamiętam to była to albo muzyka poważna lub klasyczna, pamiętam melodię, ale nie pamiętam nazwy nazwy utworu.

opona88

Who's Your Boyfriend - Eric

Melih_11

Nie to nie ten utwór, po za tym nie jest on z wymienionych gatunków muzycznych.
Jednak mimo to tytuł który podałaś jest fajny dla ucha :)

opona88

Ten? https://www.youtube.com/watch?v=k7g3YKurDxw&ab_channel=KancelariaPremiera

Donaldinho

Czy ty potrafisz odróżnić muzykę poważną lub klasyczną od byle czego?
Po za tym napisałem wyraźnie, że muzyka jaka była pod koniec każdego odcinka należała do gatunku: poważna lub klasyczna, nie pop, nie dance, nie rock, nie metal, nie.... inne gatunki muzyki.

opona88

Przepraszam Opona. Czemu powiedziałeś: "byle czego"?

opona88

Daj spokój. Przecież od razu widać, że to jakiś troll, który urwał się chyba z mitologii nordyckiej.

underground73

Czemu nordyckiej? A nie polskiej?

Donaldinho

Używając określenia "byle czego" miałem na myśli inne gatunki muzyki, nie wymienione w pierwszym poście.
Po za tym nie odbiegajmy od tematu, napisałem czego konkretnie szukam, i tego się trzymajmy.

opona88

Brawo Opona spisałeś się!

underground73

underground73 - na jakiej podstawie uważasz mnie za trola? Oraz czemu mnie porównujesz do kogoś kto urwał się z jakiejś mitologii?
Dalej, czemu rzucasz bez podstawne oskarżenia, nie podając żadnych argumentów które by to tłumaczyły/uzasadniały?
Następnie, dział ten służy do pomocy w szukaniu, a nie wywoływaniu goowno burzy - co sam zainicjowałeś, oskarżając mnie o troling.

opona88

Sam jest trollem i poszukuje sobie podobnych. Bez sensu gość.

opona88

Po za tym zawsze tak robi....znam go..

opona88

Donaldiinhi jest trollem, nie Ty. Do niego była ta uwaga. Piszę głupoty co chwila i zaśmieca to forum. Administracja Filmweb się nim zajmie.

underground73

Padło, że jesteś "trollem". Jak się ustosunkujesz?

Donaldinho

Że właśnie zostałeś zgłoszony o spamowanie i wkurzanie ludzi.

underground73

I kto wciąż kontynuuje goowno burzę? Zamiast pomagać; jeżeli nie potrafisz to się nie wypowiadaj, i nie zaśmiecaj forum, wpisami które nic nie wnoszą do poruszanego wątku.
Wynika z tego że sam zaśmiecasz forum.

opona88

Na szczęście koleś został już zgłoszony.

Wracając do tematu. Czy ten program jest gdzieś do obejrzenia legalnie? Tak, żebym mógł rozpoznać ten utwór albo dać to na jakiś serwis do rozpoznawania melodii.

underground73

Jaki to serwis? Podaj.

opona88

Ewentualnie możesz zanuci ta melodie i nagrać tutaj. To wtedy znajdę.

underground73

Szukałem sam tego, nawet teraz tego szukam na różne sposoby, z tego co do tej pory ustaliłem nie tylko ja tego szukam, ale inni ludzie na przestrzeni lat też, następnie dowiedziałem się, że jest jeden odcinek na pewnej stronie - sprawdziłem to używając samego podglądu, i co? Odcinek jest urwany w momencie kiedy się kończy :((((((((((, do tego zaczynam mieć wrażenie, że nie ma tego serialu nigdzie w internecie w żadnej postaci - typu płyty CD do kupienia, nie ma nigdzie żadnego archiwum gdzie można by napisać z zapytaniem, znalazłem też na yt urywki z aktualnej wznowionej serii, napisałem do nich pytanie (czekam już 10 godzin) i nic, dalej jeżeli bym ten serial chociaż jeden odcinek gdzieś znalazł sam bym poszukał utworu np za pomocą apki w telefonie, jeżeli założyłem ten wątek, oznacza to że sam nie daje już rady i uważam że może ktoś z tego forum mi pomoże, gdyż są tu ludzie w różnym wieku i może pamiętają to czego szukam. Pomysł z zanuceniem utworu już sam testowałem i nic, czemu? Ponieważ pamiętam jego fragment, kilka sekund, a to za mało dla apki. Jedne co pamiętam to w jakim Polskim serialu ta muzyka leciała, w jakich latach, kto był prowadzącym/cą oraz jaki to był gatunek muzyki.
Mogę też ten utwór spróbować opisać, może mi się uda.
Gatunek muzyki jest znany, utwór bez tekstu, sama muzyka, melodia przyspiesza w czasie, występują tam takie instrumenty jak: bębny (nie mylić z perkusją), skrzypce, cymbały, możliwe że jakiś instrument klawiszowy - więcej nie pamiętam. Pytałem też Barda i on też nie wie, co jest trochę zaskakujące z racji że ma on dostęp do internetu oraz sam jest programem zaprojektowanym do szukania i pomagania ludziom w taki lub inny sposób. Jednak próbował mi pomóc, wymieniając kilkadziesiąt utworów, które według niego były najbardziej prawdopodobne - jak łatwo można się domyślić wszystkie jego sugestie były chybione :// czego potwierdzeniem jest ten wątek. Znalazłem jednak jeszcze jedno forum gdzie ktoś porusza podobny wątek, traktuję to jako ostatnią deskę, że tak to ujmę "ratunku". Jak tam mi nie odpowiedzą to będę o tym myśleć przez przez pewien czas, potem zacznie mnie to irytować/wq****ć, aż w końcu zapomnę, choć to mało prawdopodobne gdyż mam dobrą pamięć, która jednak nie jest w stanie sięgnąć wstecz do tam tego okresu czasowego.
Starałem się udzielić maksyamalnie wyczerpującej odpowiedzi, by uniknąć niedomówień, oraz by nie wprowadzić kogoś przypadkiem w błąd.

opona88

Może Canon Pachelbela albo Cyrulik Sewilski? Te dwa utwory to pierwsze co mi przychodzi na myśl.

underground73

Żaden z wymienionych utworów nie pasuje :/, może to był jakiś czardasz? Sam wciąż prowadzę poszukiwania i będę robił to tak długo aż mi się odechce xD

opona88

Zanuc to i wrzuć na WatZatSong. Tam żywi użytkownicy mogą rozpoznać. Zostaje też Voocaro i wrzucenie tego tutaj albo na Reddit.

underground73

Już znalazłem :D, po wpisaniu na yt najlepsze utwory muzyki poważnej, znalazłem listę 54 utworów, przeleciałem wszystkie i znalazłem ten jeden którego szukam! Dla głodnych wiedzy utwór znajduje się pod tym linkiem:
https://www.youtube.com/watch?v=aNh2wtSM8yk&list=RDQMGKWKMe-lxIw&index=10
Polski tytuł to: Taniec z szablami, a oryginalny to: Aram Khachaturian – Sabre dance from Gajane

opona88

Faktycznie, nie skojarzyłem tego. Wyleciał mi z głowy - pewnie gdybym go usłyszał, od razu bym podał. Inaczej nie było szans. Cieszę, że się znalazłeś :-) Jakbyś coś jeszcze szukał, to daj znać.

Czasem lepiej przedyskutować pewne rzeczy i od razu łatwiej.

underground73

Tak samo myślę, stary.

underground73

Zawsze tak zgłaszasz wszystko? Podałem propozycję muzyki, okazało się, że to nie to - trudno. Przeprosiłem Oponę i żyjemy w zgodzie, a ty robisz dziadostwo.

Nie pozdrawiam....

Kapusiu.