mam problem i nikt ze znajomych nie potrafi mi go pomóc rozwiązać. Chodzi o to ze szukam pewnej bajki ze swojego dziećiństwa. Bajka jest o takich myszkach, szczurach chyba :P co mają całe swoje takie miasto pod prawdziwym miastem ludzi. Ogólnie fabuła kręci sie w okół jednej rodzinki która mieskza w szybie wentylacyjnym w pewnym domu (tu tez nie jestem pewny ale chyba o ich istnieniu wie taki chłopiec mały co tam mieszka) jedna z tych myszy to taki nieudacznik co nosi czapke pilotke..... kurcze nawet sam nie wiem czy dobzre psize ale takie cos mi sie kojazy to była bajka odcinkowa a na koncu bajki chyba zawsze był taki jak by pomysł na zrobienie czegos samemu. Jesli ktos zna tytuł to prosze napiszcie mi go. POZDRAWIAM
No dobra, to jeszcze raz ;) Jedną odnalazłam, może tym razem też się uda. Wklejam kadr:
http://samequizy.pl/wp-content/uploads/2015/12/filing_images_4365f270775a.jpg
Wydaje mi się, że oglądałam to na Mini Mini. Pamiętam że była jakaś olbrzymia pustynia... I Kangurzyca Zosia... :D Ktoś kojarzy tytuł? :)
Oczywiście szukam bajki, chyba z zeszłego roku. pełnometrażówka, to musical (piosenki lat 80 tych chyba) Akcja toczyła się w lesie, główne postacie to owady, akcja uparta księżniczka motyl chyba, miała kolorowe skrzydła miał wyjść za mąż za nadętego idiote, ale kiedy odkryła że on ją oszukuje uciekła i została złapana przez wrogów, to chyba karaluchy były. Ich władca, nieokrzesany gbur przy bliższym poznaniu okazał się być osobnikiem wrażliwym itd. Oczywiście się zakochali reszta wiadoma. Ale ni emoge sobie przypomnieć jaki to był tytuł
To teraz moja kolej poszukiwań... tradycyjne Szukam Bajki :) Może ktoś tu jeszcze zagląda :)
Otóż bajkę miałem na VHS, aczkolwiek kaset już dawno nie ma, a wspomnienia wróciły.
Bajka była o zamkniętych w klatkach kolorowych ptaszkach, które były przemienionymi dziewczynami (nie pamiętam, czy przemieniła je czarownica, czy jak to było). Młodemu chłopakowi przyśniło się chyba, jak jego luba (zmieniona i zamknięta w klatce) śpiewała (If you love me, if you love me, bring me red flower - coś takiego). On znalazł różę, biegł przez las, drzewa ożyły, zaczęły go gonić, on upadł, ale szybko się podniósł i uwolnił wszystkie zmienione dziewczyny.
Utrudnieniem może być fakt, że wydaje mi się, że w napisach pojawiały się jakieś chińskie znaczki, jednak nie wiem, czy to kwestia wersji, czy nie, skoro śpiewała ona po angielsku.
Bardzo serdecznie proszę o pomoc, bo nie daje mi to spokoju :)
Standardowo... szukam bajki...
Lata 90 bajka raczej amerykańska. Coś jakby grupa szybkiego reagowania (komandosi czy coś) tajna baza i te sprawy. Gdy mieli iść na akcje, do ich kombinezonu, w którym było dużo jakichś otworów, zaczepów na rękach, nogach, plecach, korpusie doczepiały się skrzydła, działka, dostawali kaski itp. Nie używali żadnych pojazdów, tylko tak jakby sami byli samolotami :) Było ich podajże 3, chyba mieli kolorowe kombinezony... Pamięć zawodzi... :)
Niestety nie... tutaj mają całe kombinezony, a w mojej bajce doczepiały mi się skrzydła do rąk nóg itd. nawet była taka specjalna animacja jak te wszystkie części się do nich przeczepiają...
Znalazłem :D w propozycjach obok filmu który mi podesłałeś :D
https://www.youtube.com/watch?v=pn49zxXRHhA
Wielkie dzięki...
Witam, jestem tutaj pierwszy raz i prosiłbym o pomoc w znalezieniu pewnej bajki, którą miałem na pewno na VHsie i pamiętam jedynie, że to była pełnometrażowa bajka, nie odcinkowa. Niewiele pamiętam z niej, tylko tyle, że większość akcji działa się w lesie, i na 99procent był tam biały kret (to utkwiło mi w głowie, przerażał mnie jako dziecka), który prosił chyba jakieś dzieci żeby mu w czymś pomogły i potem zmienił się w wielkiego kreta z czerwonymi oczami i zamknął ich w zamku. Wiem, że nie jest to dużo, ale poszukuję tej bajki inie potrafię sobie więcej przypomnieć, a tym bardziej jej znaleźć. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ponieważ czasem pamięć płata figle, podaję tą propozycję…Jest to serial (a nie film), nie ma w nim dzieci ale są białe krety i jest zły gryzoń z czerwonymi oczami….? Ale to czysty strzał...
Redwall - http://www.filmweb.pl/serial/Redwall-1999-133516
Witam serdecznie. Ostatnio przypomniała mi się jedna animacja. Nawet nie pamiętam gdzie ją widziałem ale była to animacja 3D - bajka chyba - o sprzętach domowych. Kojarzę tylko jedną scenę z papierem toaletowym, który zdołowany zrezygnowany wychodzi z pokoju od pozostałego towarzystwa mówiąc coś w stylu "nawet nie chcecie wiedzieć co oni mi robią" (oni w sensie ludzie - domownicy).
Korzystając z tematu...
Oglądałam kiedyś taką bajkę, która wywarła na mnie wtenczas duże wrażenie. Nie pamiętam nawet jej sensu ani nawet o czym była. Wiem tylko, że był tam taki żółty niby misiek, który zaprzyjaźnił się z lisiczką. Wiem, że to strasznie mało wskazówek, ale może ktoś skojarzy. Już gdzieś o to pytałam, ale nie uzyskałam żadnej odpowiedzi. Czasem nawet wydaje mi się, że może takiej bajki wcale nie ma, że to mi się przyśniło.
Witam. Jak byłem mały to jest jakieś 20 lat temu leciała w tv taka bajka w której główny bohater to był taki nastolatek może i miał jakąś moc nie pamiętam jaką ale aktywował ją jak zakładał albo ściągał czarną rękawiczkę. Ktoś tam chciał go złapać i musiał uciekać i nie bardzo wiedział o co w tym chodzi, miał też chyba motor ale nie jestem pewien. Były tam też takie czarne psy, chyba z kosmosu albo jakieś zmutowane. Pamiętam jedną scenę jak siedział przy ognisku z jakimś dziadkiem i ten dziadek miał takiego psa tylko w jakiś sposób go oswoił.
Jeżeli chodzi o coś takiego jak piszesz o szczurach co miały miasto pod miastem ludzi to to będzie "Spuszczeni w kanał" chociaż gwarancji nie daje
Cześć, szukam bajki/serialu. Niestety nie pamiętam, na którym kanale leciała ale wydaje mi się, że nie było to TVP, było to w okolicach roku 2000, wtedy kiedy Pokémon czy Woonsch Poonsch (chyba tak to się pisało). W Bajce, o ile pamiętam, chodziło o grupę dzieci w szkole, w której piwnicy mieszkał "duch" ale o ile pamiętam, ducha nie przypominał, kojarzy mi się, że raczej wyglądał jak animowana wersja Janusza Tracza. Miał on też swojego pomocnika. Akcja tradycyjna, on szukał skarbu i był wiecznie zły, bo dzieciaki mu w tym przeszkadzały. Szukam jej, bo od paru lat mam gdzieś z tyłu głowy fragmenty piosenki z intro, które w sumie mogę źle pamiętać, ale leciały mniej więcej tak:
"Tu niemożliwe nie jest nic w tej szkole przygód jak ze snu" w refrenie. Oprócz tego były wstawki recytowane przez lektora, coś mniej więcej "(...) i trwogę siać, by zemsta dopelniła się za długowieczny skarb", a zaraz po tym duch mówił "ci głupcy nie wiedzą, z kim mają do czynienia", na co jego pomocnik odpowiadał "tak duchu, nie wiedzą hahaha", a po tym znów był refren. Są to przeblyski i nawet nie wiem, czy prawidłowe, ale od paru lat mnie to męczy i nie mogę tego znaleźć, a moje rodzeństwo tego nie pamięta :(
HELP!
Szukam bajeczki byla ona o malym chłopcu i nie mam pojęcia ile trwała ale pamietam ze byl kawalek o tym ze jego (?) myszka w swojej zabawce zgubila piszczałkę i postanowili jej poszukac pamietam ze powiedzial „nie martw sie ... znajdziemy twoja piszczałkę” No i wyruszyli w poszukiwaniu piszczałki o ile sie nie myle ta akcja miala miejsce w garazu..
Dzień dobry
Szukam starej bajki pelnometrazowej tak mi się wydaje. Pamiętam że są tam psy i papuga i oni mieszkają w jednym domu z jakąś osoba. Pamiętam też że jednego z psów zamknęli w jakiejś klatce i drugi pies poszedł ją uratować bo był w niej zakochany. Szukam tej bajki od kilku lat bardzo proszę o pomoc !!
Hej ^^
Jeśli ktoś tu jeszcze jest to ja też bardzo proszę o pomoc w odnalezieniu bajki.
Był to film pełnometrażowy o dwóch szczeniakach, dzieciach kapitana Psa i one go szukały bo on był chyba uwięziony na wyspie. Pamiętam, że pomagał im też pelikan i miał on dziwny sen z piosenką Michaela Jacksona bodajże "Billie Jean". Będzie super jak uda się znaleźć! <3
Swoją drogą ja też szukam pewnej animacji - mały byłem i chyba przysypiałem, toteż jedynym co pamiętam jest facet (chyba ojciec rodziny) który gdy tylko został zdenerwowany, zamieniał się w byka. Prychał nosem, orał kopytem ziemię, przechylał głowę tak by rogi były zwrócone w kierunku oponenta, i był gotowy do szarży. Możliwe że miał jakąś czerwoną pelerynę. Kiedy się uspokoił, znów stawał się człowiekiem.
łoooooooo
człowieku pożyteczny! to jest to! całe lata tego szukałem aż myślałem już czy to mi się czasem nie śniło :D
jak masz linki do odcinków tego po polsku lub angielsku, to wyślij mi na priv
Szukam bajki, albo odcinka jednego,
o kocie, kanarku, i drugim kocie, kot napoił kanarka płynem do wzrostu roślin żeby ten był większy, żeby było więcej mięsa, ale wtedy kanarek był silniejszy od kota, no więc wyrywali sobie te flaszke i pili raz po raz, aż flaszka się skończyła