Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Ja sądzicie co reżyser chciał przez to osiągnąć/osiągnął/nie osiągnął? Jak wpłynęło to na film? Poprawiona wersja pytania, które zadawałam już na tym forum. Do pracy domowej. Proszę o kulturalne i merytoryczne odpowiedzi, takie, które będę mogła pokazać w prezentacji (muszę zrobić screeny, żeby nie było, że sobie sama...

więcej

Witam! Szukam serialu o grupie przestępczej, która robiła napady na jubilery itp. W tej grupie była starsza kobieta którą nazywali Mamą. Oraz kilku mężczyzn chyba bracia to byli z tego co pamiętam. Był także młody chłopak, który nie miał ojca a to byli jego wujkowie? Jeden z tych mężczyzn był strasznym ćpunem i w...

Szukam serialu dla dzieci który leciał jakieś 15 lat temu rano w telewizji. Pamiętam, że nie był animowany tylko coś w zasadzie przebranych ludzi. Były tam trole (mama? tata? dzieci?) prawdopodobnie żyjące w jakby jaskini. Ktoś kojarzy cokolwiek? :)

czesc.od kilkunastu lat szukam serialu,ktory pamietam z dziecinstwa(gdzies lata 2000-2005).pamietam jak przez mgle.serial dla doroslych widzow.dlatego chetnie zawsze na niego zerkalem.opowiadal o grupce znajomych.czesc z nich razem mieszkala(tak cos kojarze).rzecz na pewno dziala sie w anglii.chyba w londynie.z tego co...

więcej

Serial ten leciał kiedyś chyba na polsat2 ale dawno temu, na początku pojawienia się stacji. Młody facet (dość charakterystyczny aktor drugoplanowy) demaskuje obcych i ucieka przed nimi. Ci obcy przyjmują ciała ludzi, podczas ich zabicia znikają ciała od razu. Goni go postawny murzyn (także obcy w ciele człowieka)....

Witam poszukuje serialu w którym grupa poszukiwaczy stara się odnaleźć pierścień boga i kieruja sie fragmentami mapy dzięk kórej podróżują po wielu miejscach na świecie pamiętam fragment odcinka w którym znaleźli 2 fragmenty i osoba której udało się połączyć fragmenty uzyskała drobne zdolności przyciągania przedmiotów...

więcej

Witam. Szukam bajki/serialu/anime (nie wiem dokładnie, jak to określić), które zostało zdjete z anteny około dziesięci - dwanaście lat temu. Pamiętam jeden odcinek i kilku bohaterów. Była tam rudowłosa kobieta i ninja, który przez większość czasu nic nie mówił i kilku innych bohaterów. W tym odcinku oni wchodzą do...

Hej, Ostatnio wykupiłem abonamet na netflixe jednak nie mogę nic dla siebie znaleść. Wszystko o jakiś mordercach, policji, narkotykach. Szukam j.w seriali obyczajowych i biograficznych albo obyczajowo-biograficznych, które są ware uwagi. Proszę o propozycję. ;)

Jaka jest wasza ulubiona postać ze Skinsów ?

Ktoś coś kojarzy? W tle chyba leciało pogwizdywanie :)