Był emitowany w granicach 2007-2008 r, jako dobranocka. To był miniserial (prawdopodobnie), aktorski fantasy produkcji brytyjsko amerykańskiej. Akcja rozgrywała się w niby średniowieczu, bohaterem był młody, zamożny pasterz, który miał magiczne umiejętności. Zgubiła go pycha, uciekł z domu w poszukiwaniu przygód,...
Szukam seriali kryminalnych w typie "Forbydelsen" , "Wallandera" lub "I nie było już nikogo". Jeden warunek-nie z USA. Produkcji najchętniej brytyjskiej lub coś skandynawskiego. Ewentualnie coś z Australii ( tak wiem,że to nie Europa :))
Drodzy forumowicze,
kojarzycie seriale, których akcja dzieje się w akademiku?
Ja jak przez mgłę kojarzę dwa seriale, które leciały w telewizji, za czasów podstawówki, ale kompletnie nie pamiętam tytułów.
Może ktoś kojarzy?
oba seriale zagraniczne, prawdopodobnie anglojęzyczne:
1. leciał na TVN, na ogół akcja...
Ostatnio oglądałem Białą królową i spodobało mi się (tak wiem, że jest sequel i po niego też sięgnę). Oglądałem też Victorię z 2016
Czy znacie więcej seriali historycznych w których pokazane są trudy rządzenia, intrygi i spiski (najlepiej takie pełne zwrotów akcji jak w Białej królowej)?
najbardziej mi zależy na...
Pamiętam, że był emitowany w TVP (chyba kanał 2) o 17:10 w niedziele.
To serial obyczajowy o kobiecie, która ma poukładane życie, narzeczonego itd. aż nagle zakochuje się w kimś innym, w teorii nieodpowiednim dla osoby z dobrego domu i boi się zmienić całe swoje życie.
W pamięci tkwi mi tytuł "Teoria względności" ale...
Przeszukałem pół internetu, bez rezultatu. Całkowicie wypadł Mi z głowy tutuł Mojej ulubionej bajki z dawnych, dzieciecych czasów, którą od lat mam ochote sobie odświeżyć.
Gównym wątkiem bajki było przenoszenie się, grupy nastoletnich bohaterów w pewien tajemniczy, pusty, biały świat. W świecie rzeczywistym...
Siema , poszukuje jakis ciekawych seriali kryminalnych(coś w podobie do Detektywa i Sherlocka). Proszę o propozycje.