Pamiętam że tam był taki zamek i tam były duchy i straszyło i tam chodziły dzieci około 13 lat pamiętam że jeden nazywał się cegiełka polski serial
Mam pytanie wiecie może jaki tytuł nosil serial o szkole magi o eliksirach itp ktory był emitowany własnie na zigzapie dawno dawno temu :P
Witam,
szukam serialu którego akcja dzieje się prawdopodobnie w meksyku w XIX w.
zwróciłem na niego uwagę przez kostiumy na screen'ach lecz nie pamiętam jego tytułu.
Chodziło chyba o wojnę pomiędzy Meksykiem a USA.
A wyżej wspomniane kostiumy żołnierzy przypominają te z okresu wojen napoleońskich (poniekąd )
Wiem...
czy ktoś zna jakiś serial gdzie była by przedstawiona Afryka, jej dzika przyroda i tamtejsza ludność? Jakieś takie połączenie Pożegnania z Afryką, Białej Masajki czy Kaznodzieji z karabinem. Serial żeby oddawał klimat tamtego świata.
Witam
Poszukuję serialu (takie mam wrażenie iż to był serial), prawdopodobnie polski. Nadawany w na początku lat 2000-2001 może i wcześniej. Pamiętam z niego niestety tylko jedną scenę. Było w niej chyba 3 chłopców (wszyscy byli na jakimś statku, przypominającym parostatek), było też łóżko, a na niej leżała ich...
Byl to polski serial, z tego co pamietam to na wydarzenia ktore dzialy sie wokol wplywal mlody chlopak ktory mial kostke. Kostka z drewna, gdy rzucal trafial albo kolor czarny/bialy. Czarny to same zle rzeczy, a po wyrzuceniu bialej wszystko ustawalo.
Witam szukam filmy dokumentalne oraz odcinki specjalne które pokazuje prace nad serialem Gry o tron podczas kręcenia. Oraz wypowiedzi aktorów itd.
Fajnie jak by był z PL napisami bo o lektorze chyba raczej niema mowy.
Dziękuję.