Jak wyżej. Był to serial lub podzielony na części film. Oglądałem go na początku lat 90-tych, w godzinach wieczornych, pamiętam, że "zachodził" na dobranockę, dlatego emisja mogła mieć miejsce na "dwójce", najpewniej w niedzielę. Bardzo niesztampowy, ni to horror, ni to fantasy, ni to kostiumowy, najtrafniejsza...
Od pewnego czasu cały czas mam wizję kilkunastoletniego siebie oglądającego bajkę, w której jakieś dziewczyny (możliwe, że czarodziejki) walczą z kobietą zjadającą różnokolorowe piguły, po których zamienia się w konkretny pojazd, aby uprzykrzać życie głównych bohaterek. Na przykład po metamorfozie zostaje motorem i...
Witam, poszukuję teleturnieju, który był emitowany mniej więcej w latach 2000-2005, wieczorem, nie pamiętam na jakim kanale.
Pamiętam, że przeciwko sobie walczyły dwie dosyć LICZNE drużyny, jedna miała kolor niebieski, a druga czerwony, stali za takimi (stolikami?), nie pamiętam więcej szczegółów, szukałam tego dosyć...
Witam poszukuje SERIALI w tematyce parabiblijnej np. Constatntine lub Damien albo postapokaliptycznej np. TWD, Jerycho.
Z góry dziękuję:)
To jest to czego mi tu ogromnie brakuje, pod opisami poszczególnych seriali. Czy serial jest proceduralem czy nie, a może półproceduralem ;) Wprost nie znoszę seriali na styl Agenci NCIS, a coraz częściej się na takie nacinam, gdyż opis nie daje mi takiej informacji.
Czy w związku z tym polecicie mi coś ciekawego co...
Witam, szukam serialu z dzieciństwa. W serialu grupa dzieci lub jakieś dziecko czytając księgę w bibliotece przenosiło się do innego świata w którym żyły potwory i czarownice. Podejrzewam ze toczyła się tam walka dobra ze złem. W tamtym świecie występował np. mechaniczny smok w którym podróżowali. Ktoś pomoże? ;)