Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć, szukam serialu z początków tv4 (na 90% tv4). Fabuła, która pamiętam - Książe (chyba Greg) przyleciał/rozbił się swoim statkiem na ziemi. Nie był to serial animowany, coś jak komedia. Kojarzy ktoś, z góry dzięki ;)

Cześć, szukam filmu obyczajowego, ktòry leciał chyba na Polsacie około 15 lat temu. Pamiętam tylko, że opowiadał o młodzieńcu, który spędził lato na jakiejś amerykańskiej wiosce z polami i zaprzyjaźnił się z tamtejszą sąsiadką. Później wyjechał do szkoły lub do pracy. Wrócił po kilku latach i ta dziewczyna mieszkała w...

więcej

I w którym odcinku Walter o coś się ją spytał (wiecie i ci chodzi)

Ktoś kojarzy? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie propozycje.

Witam, poszukuje nazwy serialu. Nie mam pewności czy już wyszedł.
Widziałem jedynie trailer który pokazywał ludzi którzy zostają zamknięci w bloku. Niektórzy próbują uciec, ale ich wyłapują, buntują się. Jedni przechodzą do różnych mieszkań po przez niszczenie ścian.
Wiem że to niewiele ale premiera miała mieć chyba...

więcej

Chodzi o film na 90% prod. hiszpańskiej taki z lat 80-tych. Chodzi o grupę nastolatków (chłopaki i chyba jakaś dziewczyna), którzy napadają na banki, kradną kasę i uciekają samochodami, potem bawią się na dyskotekach. Po każdym skoku mają zasadę spalić wóz. Jakiś facet na ulicy krzyczy do telewizji, że trzeba skończyć...

więcej

Film widziałem w telewizji polskiej chyba w latach 90-tych; produkcja cóż: albo francuski, angielski, ale równie dobrze był produkcji tunezyjskiej, egipskiej, marokańskiej, lub mniej turecki. Chodzi o młodych, biednych w sumie chłopaków, takich po 20-tce z kraju arabskiego, mieszkają chyba w jakimś kurorcie nadmorskim....

więcej

- niebanalna fabuła
- oryginalna kreska (eksperymentalna)
- trochę filozofii/psychologi
- fabuła postępująca z odcinka na odcinek
- nie za dużo romantyzmu/ banałów/ patosu

przykłady
Tatami Galaxy
http://www.youtube.com/watch?v=YXu15Fy1HrQ

Kaiba
http://www.youtube.com/watch?v=KFI_Fl1sRWg

Paranoia...

Szukam filmu i jednego serialu, mam nadzieję, że w końcu to znajdę! ;)
Ok, a więc jeśli chodzi o serial oglądałam go w dzieciństwie, w latach 90` albo wczesnych 2000, pamiętam, że był czasem o niewyjaśnionych zjawiskach (można powiedzieć, że coś w stylu archiwum x) Pamiętam tak tylko młodego chłopaka, który miał...

Doradzcie proszę jakiś dobry serial komediowy, najlepiej sitcom.
Oglądałam już:

Przyjaciele
Jak poznałem wasza matkę
Big Bang Theory
Mom
Young&Hungry
Younger
Girls
Sex w wielkim mieście
Hindsight
O mnie się nie martw
Last man on earth
Partners (z 2014)
Inna

nie polubiłam: Jess i chlopaki, Brooklyn...

więcej