Oglądałam przepiękny film.. Żołnierz w czapce pilota na białym koniu jedzie do dziewczyny..ona biegnie do niego w niebieskiej sukience w kwiaty. (to było zakończenie i litery ) Dziewczyna miała kręcone włosy do ramion.Przypomina mi się tez szpital , i ranni żołnierze.. Na pewno był to film wojenny....
Witam. Tak jak w temacie. Serial miał opening w którym był ukazany człowiek Witruwiański http://c.wrzuta.pl/wi8310/7d6dbd57002bc82f4ff3e9f4 . Program był o jakimś grubym człowieku, który został zepchnięty na tory w metrze pod jadący pojazd. Przetrwał jego mózg, który to został przeniesiony do innego (wysportowanego)...
więcej
gdy byłem dzieciakiem (czyli z 20 lat temu...) w tv oglądałem pewien serial, z którego pamiętam tylko pewien motyw:
było 2 facetów, z czego jeden z nich był uciekinierem z piekła - gdy tylko pojawił się gdzieś na zewnątrz, ścigały go diabełki/demony i próbowały zaciągnąć z powrotem do piekła.
wyglądały one podobnie...
Witam! Pamiętam, że ok. 4-5 lat temu PRAWDOPODOBNIE na Comedy Central leciała reklama zapowiadająca nowy serial, o tym, że rodzice pewnego młodego człowieka podpisują cyrograf z diabłem na duszę owego syna - chyba chodziło o spłatę długów czy coś w ten deseń. Jednak nie pamiętam tytułu, a wujek google pomaga mi tak, że...
więcejCzy jest taki film o tematyce gwałtu, tzn rozpoczyna się od zgwałcenia kobiety przez nieznajomego/ zamaskowanego typa następnie przez cały film trwa intensywne śledztwo i na końcu zostaje złapany, chodzi mi o sam proces śledztwa bardziej. Czy są takie filmy jeśli tak to podajcie tytuły
Oglądałam go jakieś 10 lat temu bodajże na tvp2. Serial rozpoczynał się śmiercią bohatera, który następnie dostawał kolejną szansę "z nieba" i mógł naprawić swoje życie.
http://www.filmweb.pl/serial/The+Coral+Island-1983-142740
Drodzy forumowicze, czy ktos pamieta moze ten serial lub go ma? Wiem, ze jest obecnie do kupienia na DVD ale tylko w wersji niemieckiej. A ja poszukuje pewnego serialu z dziecinstwa i nie wiem czy to ten...Jesli ktos ten serial zna lub go jakims cudem ma,...
Szukam filmu, oglądałem go bardzo dawno. Bardzo dawno. Nadmienię to co pamiętam: jest kobietka starsza bogata i z tego co pamiętam, ale mogę się mylić wyrusza w podróż z taksówkarzem. Karze mu jechać chyba przed siebie. Tak z tego co pamiętam w większości film cały rozgrywa się na tej podróżny i jej opowiadaniu, (chyba...
więcej