Nie odwrotnie. Po prostu uwielbiam sceny,gdy dziwią się na widok np. telewizora.(I to właśnie głównie dla takich scen szukam)
Może być też, że bohater przez dłuższy czas(100 lat + ) był zamrożony(w czasie lub normalnie),uśpiony tudzież zapieczętowany.
Widziałam/czytałam:
Goście,goście(to chyba najlepszy...
Witam. Szukam odcinka w którym Dr House będąc w barze juz wstawiony podchodzi do barmana a ten odmawia mu nalania kolejnego drinka. Pozniej wywiazuje sie kłótnia/burzliwa wymiana zdań w której House mówi barmanowi ze handluje on "niechęcią do świata"....czy coś w tym stylu.
Gdyby ktoś pamiętał z jakiego te sezonu i...
Czesc, serial (a moze film) emitowano we wczesnych latach 90, pamietam bardzo, bardzo niewiele. Na 90% to serial polski, kojarze taka scene, w ktorej dwie "bandy" dzieciakow (11-15 lat) walczą ze sobą w lesie (coś jak "ustawka"), kojarzę równiez jakąś blond dziewczynę (z warkoczykami??), ktora potem płacze.
Nie wiem...
W tym serialu/programie były takie 2 drużyny(czerwona i żółta),które rywalizowały ze sobą w różnych zadaniach na świeżym powietrzu (i też nie mieszkali normalnie,tylko w szałasach/namiotach/domkach na drzewie)
Leciał on chyba po serialu Magiczne drzewo.
Członkami tych drużyn były dzieci, i każda miała dorosłego...
Witam.
Przypomniała mi się ostatnio - niestety tylko po części :p - pewna bajka emitowana w latach +/- 2000-2005. Za chiny nie powiem na jakim kanale ;/
Co do fabuły.. to o ile się nie mylę wszystko działo się pod wodą i głównemu bohaterowi - lub bohaterce.. tak, to chyba była bohaterka :) - zależało na...
Pamiętam,że kiedyś w telewizji leciał taki program,chyba publicystyczny,który zaczynał się krótką animacją z gadającymi zwierzętami gospodarskimi.Leciał on w weekend gdzieś w południe. Stacja-tvp 1 lub 2. Lata 2003-2008. Wiem,że z porą puszczania miał coś wspólnego z animowaną wersją Ani z Zielonego Wzgórza:
a) Mógł...
Był on puszczany na tvp1 w godzinach rannych gdzieś w latach 2005-2007.
Jest zagraniczny,opowiada o pewnym chłopcu,który jest Cyganem/Żydem/Mormonem/członkiem rodziny cyrkowej lub kimś innym w tym stylu. Mieszkał z podobnymi mu ludźmi w namiotach/przyczepach i chyba często się przeprowadzał. Towarzyszył mu pewien...