Szukam seriali podobnych do The Last Ship, Battlestar Galactica.
Czyli seriale gdzie akcja dzieję się na jakieś łodzi, statku, samochodzie.
Serial z duża ilością akcji.
Witam,
przypomniało mi się niedawno pewne anime. Chętnie obejrzałbym je jeszcze raz ale nie pamiętam tytułu oglądałem je jakieś 10-12 lat temu na tvn7 albo jeszcze wcześniej na rtl7. Szczegóły które pamiętam o tym anime:
Akcja dzieje się w świecie fantasy w klimatach starożytnych Chin ( może japonii ). wszyscy...
Wiem, że ten temat wałkowany już był wiele razy. Ja jednak proponuję tym razem spojrzeć bardziej konkretnie. Mianowicie chodzi o wybranie jednego serialu, kierująć się następującymi kategoriami:
-nieprzesadzona ilość śmiesznych kwestii
-humor przyzwoity, nie klozetowy, zrozumiały i do zaakceptowania przez...
Otóż w latach na oko 2000-2006/7 leciała bodajże na Tvp kreskówka o czarodziejce która miała długie czarne włosy...Z tego co pamiętam to miała chyba konia a na końcu każdego odcinka pojawiała się już nie w formie kreskówki owa dziewczyna i pokazywała jakąś łatwą sztuczkę. Pilnie poszukuję tytułu serialu. Z góry dzięki...
więcejKtoś z Was oglądał kreskówke, bodajże na ZigZapie, taka około pięciominutowa w której po domach chodził taki żółty stworek z brązową walizeczką? W każdym odcinku był w jednym domu i często coś mu się działo. Stworek miał kształt mniej-więcej kwadratu i po lewej miał 2 małe uszka obok siebie.
Czyli seriale, które charakteryzują się:
- kilka miast
- kamera skacze po miastach i innych lokacjach (w Grze o Tron dobrze to widać, raz mamy kilka minut z Johnem Snow na terenie wiecznej zimy, następnie kilka minut na pustynnych terenach z matką smoków, następnie kilka minut w innej części świata, gdzie jest...