Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, ostatnio trafiłem na serie zagadek w grze o serialach i filmach. Rozwiązałem wszystkie poza dwoma i w tym temaie potrzebuję waszej pomocy. Zagadki są anglojezyczne:

There is a fallout style tv serie, where some people live in a vault in a devestated world. Some live in a spaceship. Some wild people are...

Witam,
Poszukuję stron gdzie można obejrzeć lub stron skąd można ściągnąć polski serial Eksperyment Jasnowidz, który był nadawany w 2003 roku.

Gdyby ktoś był w jego posiadaniu bardzo proszę o wiadomość.
Z góry dziękuję

"Pan wzywał Milordzie".
Albo podajcie swoje propozycje!
Z góry dziękuję,

Witam,

Poszukuję filmu/serialu dokumentalnego ( nie pamiętam dokładnie ) o jasnowidzu, który odnajdywał ciała zaginionych osób. Dokument ten był emitowany w TVP1 lub TVP2 około roku 2000 - 2009. Raczej był to serial, w każdym odcinku opowiadana była historia innej zaginionej osoby. Pokazywany był jasnowidz oraz to...

więcej

Jak w temacie. Kraj produkcji to prawdopodobnie Argentyna lub Brazylia. To co pamiętam to dość mroczny klimat + scena w której kobieta ucieka przed mężczyzną, ale nie udaje jej się to gdyż ten łapie ją za rękę i pyta "Dokąd pani się wybiera?", a następnie przywiązuje ją do drzewa i zabija z pistoletu, pytając czy lubi...

więcej

od jakiegoś czasu szukam piosenki z serialu skins. sezon 1 odcinek 6 'Maxxie and Anwar" piosenka zaczyna się ok. 28 minuty kiedy Sid i Anwar lecą na "ratunek" rosjance. jeśli ktoś wie jak nazywa się ta piosenka to niech napisze! wpadła mi tak w ucho, że po prostu nie mogę o niej zapomnieć. szukałam już na różnych...

Leciał kiedyś (lata 90te jeszcze chyba zanim Polsat się pojawił) serial SF o takim gościu co wcielał się w czyjeś życie i w każdy odcinku przeskakiwał w czyjeś ciało żeby załatwić jego sprawę . Z tego co pamiętam on mógł się kontaktować z jeszcze jednym mężczyzną z jego realnego świata który cały czas próbował go...

Oglądałam go ho-ho czas temu. Nie pamiętam nazwy, ale bardzo mi się spodobał i wydawał się być oryginalnym. Film rozpoczyna się od wypadku samochodowego w którym bierze udział pewna para. Ranny zostaje mężczyzna. Po chwili przyjeżdża karetka i go zabiera, nie udzielając przy tym żadnych informacji jego narzeczonej....

O ile pamięć mnie nie myli, występowały tam Anna Polony oraz Joanna Sienkiewicz. Grały kolejno babcię i matkę, oprócz nich występowała jeszcze wnuczka. "- Nie chcę tego, ja chcę tamto. - Córko, bo Ci sprawię manto." To jedyny dialog, który zapamiętałam. Prawdopodobnie był to wiersz "Tamto" Jadwigi Ruth Charlewskiej -...

więcej

Witam. Właśnie skończyłem oglądać piratów i szukam czegoś podobnego... Wiem, że o tematyce piratów raczej nic już nie znajdę ale nie jest to konieczne. Zależy mi na mocnym, brutalnym serialu (takim +18, nie w jakimś cukierkowym klimacie jak Mentalista czy White Collar), czas akcji nie jest ważny: może to się dziać w...

więcej