Poszukuję ciekawego serialu który nie jest produkcją amerykańską czy brytyjską. Takie seriale oglądam najczęściej ze względu na to że są po angielsku. Nie chcę się jednak tak ograniczać więc szukam czegoś nieanglojęzycznego. Tematyka obojętna. A i ważne żeby można było znaleźć do tego napisy bo poliglotą nie jestem ;)
więcej
Poszukuję serii programów (tytuł, link do filmików?), które były nadawane w polskiej telewizji w latach 90-tych. Filmiki chyba produkcji amerykańskiej; rysownik pokazywał w nich jak rysować komiksy. Szkicował postaci ołówkiem, aplikował kontury i kolorował farbkami.
Czy ktoś kojarzy co to był za program?
Szukam serialu który opowiadałby o losach typowych geeków.
Widziałam już Chuck'a, IT Crowd i TBBT i nie mogę znaleźć niczego innego.
Może Wy mi pomożecie ;)
Kilka dni temu trafiłam w telewizji na serial. Był o mężczyźnie, który poszukiwał ojca, nie wie, kim jest, w każdym odcinku wcielał się w kogoś (agent, lekarz) i zawsze wiedział, jak się w tej sytuacji odnaleźć. Rozwiązywał zagadki i czasami przypominał sobie coś, tak jakby jako dziecko był w jakimś laboratorium czy...
więcejJak dobrze pamiętam był emitowany na antenach tvp1,2 lub cos w tym stylu. Młoda para bądź malżeństwo przeprowadzają sie do domu na wyspie. Dom z czasów wojny secesyjnej? Nie pamietam dokladnie.Kobieta maluje tam obrazy i chce otworzyc szkołe malarska. Tego faktu rowniez nie jestem pewna. W każdym razie dom jest...
Poszukuję tytułu serialu, leciał kilka lat w TV. Serial jest o dziewczynie której matka została zamordowana a jej samochód z ciałem został zepchnięty z urwiska. Zrobił to ktoś w masce. Dziewczyna ma chyba różne wizje z tego wydarzenia, są tam też chyba różne karty z tarota.
Szukam filmów i seriali o tematyce postapokaliptycznej w stylu bardziej sci-fi, aniżeli horrory. Czyli aby głównym motywem było "realne" pokazanie wizji takiego świata oraz borykanie się ludzi z przetrwaniem w tych warunkach, bez/z ograniczeniem elektryczności, zasobów itp.
Nie chodzi o coś w stylu The Walking Dead,...