Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

1. Czy są jakieś seriale o nerdach, które przedstawiają ich prawdziwie, a nie komedyjki, które prezentują tylko kiepskie wyobrażenie zwykłego człowieka na ich temat (jak w teorii wielkiego podrywu, która jest okropnie stereotypowa)
Czyli serial, który prezentuje nerdów fantastyki w sposób prawdziwy.

2. Serial o...

Witam.
Szukam serialu/miniserialu z wysp, ktorego nie dane bylo mi jeszcze obejrzec.
Jezeli chodzi o gatunek, to najbardziej spodobaly mi sie Brytyjskie produkcje SF/Fantasy oraz seriale z domieszka komedii.

Lista tych produkcji, ktore juz widzialem wraz z ocena na ile dany serial jest w moim guscie.
-Utopia...

użytkownik usunięty

Jaki mroczny serial polecalibyście? Oglądałem "True Detective", jakoś za bardzo mi nie podpasował, ale chodzi mi o serial w kategorii 16+.

Czyli takie, gdzie głównymi bohaterami są tylko kobiety.

I nie chodzi mi o seriale dla kobiet typu gotowe na wszystko czy jakieś inne skierowane do kobiecego
widza seriale.
Mi chodzi o seriale, które są dobre także dla męskiego widza, a mają wśród postaci same kobiety. I gdzie
się dzieje coś ciekawego (a nie...

więcej
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Witam, szukam serialu typu ,,Plotkata", trochę akcji, komedii i wątków miłosnych, Pomocy.

Pytanie do innych nerdów: jest jakaś dobra książka/komiks/serial/film/anime/musical czy cokolwiek innego z niezwykłym światem pełnym różnych kosmitów jak w Star Wars, strażnicy galaktyki, Farscape, Andromeda.

W sensie jakaś ciekawa space opera. nie chodzi o militarystyczne naparzanki w stylu space yamato...

Witam.
Szukam bajki ktora pamietam, ze ogladalam jak bylam mala ( mialam na kasecie VHS) nie pamietam dokladnie ale bylo cos o kosmitach ktory ukrywali sie w statku gdzies w lesie i przyjaznili sie z chlopcem i dziewczynka. Ci kosmici byli ( nie wiem czy dobrze pamietam), tacy kolorowi i "miskowaci" nie wiem czemu...

więcej

Witam. Nie pamiętam tytułu serialu fantasy dla dzieci/młodzieży. Leciał kiedyś zdaje się na tv4. Bohaterami byli młodzi wojownicy, którzy mieli różne żywioły. Zdaje mi się że było ich czworo. Czerwony (ogień?) walczył mieczem, niebieski (woda? aktor chyba był czarnoskóry) miał trójząb, był chyba jeszcze biały lub biała...

więcej

Co sądzicie i jakie znacie seriale wyprodukowane przez HBO. Moim zdaniem ich produkcje są bardzo dobre, weźmy dla przykładu Rzym, Carnivale i Kompanię braci... Szczególnie spodobał mi się serial Carnivale, ale to może przez to, że lubię filmy osadzone w takim klimacie ;)