Witam. W latach 1960-1966 pokazywali rysunek, wykonany z lalek. Ta kreskówka o kota, który mieszkał na tratwie. Na tratwie stał domek. Kot łapał ryby. Obok niego przejeżdżałam biały kot mądralo. Na kota napadli czarne złe koty. Kot poszedł ją ratować. Kot został wykonany z drutu owinięty liną. Chyba, kreskówka nazywał...
więcej
Zapraszam na quiz filmowy związany z motywami muzycznymi z seriali. Sprawdźcie, jak dużo wiecie:
http://mechaniczna-kulturacja.blogspot.com/2015/04/quiz-filmowy-serialami-swiat- stoi.html
Są tam nastolatkowie, którzy należą chyba do jakiejś organizacji i walczą z jakimiś potworami albo kosmitami. Udają że mają normalnie życie, chodzą do szkoły itp. Pamiętam że w jednym odcinku te potwory akurat wyszły na ulice ale było halloween i nikt się nie zorientował. Serial leciał chyba na disney channel kiedyś...
więcej
Z wikipedii:
"Sprawie testowania bomb atomowych na ludziach w ZSRR poświęcił film dokumentalny polski dziennikarz
Waldemar Milewicz."
Problem polega na tym, że nigdzie nie mogę znaleźć tytułu tego dokumentu. Być może jest to jeden epizod z serii
"Dziwny jest ten świat" jeżeli tak, prosiłbym o...
Hej mowa o bajce z moich dziecięcych lat pamiętam tylko że był w niej chłopak chyba blondyn i miał przyjaciela takiego małego żółtawego magicznego robaczka. Siedział mu często na ramieniu. Pamiętam tylko tyle. Leciała ona w latach ok 90. Może ktoś ją kojarzy ? :)
Jeden sezon, czarna komedia, coś z wodospadem w nazwie chyba. Waterfalls, coś takiego.. no nie pamiętam.
Serial opowiada o dziewczynie pracującej w sklepie z pamiątkami. Pamiętam, że mieszkała w przyczepie i pewnego dnia zaczęła słyszeć głosy, a dokładnie rozmaite rzeczy zaczęły do niej rozmawiać.
Poratujta tytułem.
Witam wszystkich! :) Piszę pracę licencjacką dotyczącą popularności zagranicznych seriali w Polsce. Jeśli macie chwilkę wolnego czasu i odrobinę chęci byłabym bardzo wdzięczna za wypełnienie tej krótkiej ankiety:
http://www.ankietka.pl/ankieta/182987/zagraniczne-seriale-telewizyjne.html
Z góry dziękuję i...