Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuję jakichś seriali typu "Duma i uprzedzenie" lub "Emma". Oglądałam większość nowszych ekranizacji powieści Jane Austen.Podobało mi się też "Północ południe".Jakieś propozycje?

Witam :)

Szukam ciekawych seriali fantasy bądź przygodowych :)

Zacząłem od przygód merlina gdy w wersji angielskiej był sezon 2 i obejrzałem wszystkie sezony. Następnie obejrzałem 2 sezony Miecza Prawdy. Niestety więcej sezonów nie będzie :(

Z kolejnych seriali chciałem obejrzeć Gra o Tron ale jakoś nie...

Akcja zaczyna się w szkole. Na lekcji dokuczają jednej dziewczynie, Ona gdy już nie wytrzymuje wyzwala swoje moce i rozbija okna w klasie.
Później poznaje kolegę z klasy który się w niej zakochuje.

Dziewczyna dojrzewa i zmienia się w wampira który na końcu staje się albo dobry albo zły.
Ma na ręku tatuaż który...

więcej

Znacie jakies? Lubie filmy o tematyce więzienniej. Mogą być filmy, seriale itp.
Również bardzo mi się podobał "Lost". Jeśli znacie jakies podobne do tych wymienionych, byłbym wdzieczny gdybyscie się nimi ze mną podzielili. Pozdrawiam.

Witam serdecznie. Poszukuję nazwy pewnego serialu który kiedyś leciał na TVP1 w sobotnie popołudnie przed Doctorem Who. Serial rozgrywał się na dwóch płaszczyznach - jedna walka z kosmitami w jakiś podziemnych tunelach czy miastach a druga czasy piratów czy coś w ten deseń. Tak mi się chyba kojarzy że grał w nim Bruce...

więcej

witam wszystkich. poszukuje tytulu polskiego przedstawienia dla dzieci, moze bylo nadawane w teatrze tv dzieciom, nie pamietam dokladnie bo bylo to ponad 20 lat temu....pamietam ze napewno lecialo na tvp1.
Pamietam kilka szczegolow: dziewczynka posiadala kilka lalek, trzymala je pod stolem okrytym obrusem i nie wolno...

więcej

Kiedyś dawno temu na Polsacie był taki spot zdaje się reklamującego serwis informacyjny Polsatu. To było w latach 90 tych, w tym spocie był nosorożec który mówił coś takiego:

- Rano ja wstaju.
- Rano ja się myju.
- Rano ja śniadaju.

Pamiętam że mój świętej pamięci tato robił z tego jaja i mówił
-rano ja...

więcej

Szukam serialu/miniserialu/filmu?, który oglądałem w tv w okolicach 2003r. Niestety nie potrafię sobie do końca przypomnieć tytułu. Parę faktów, które pamiętam:

- w tytule było coś na temat poszukiwaczy złota albo poszukiwaczy skarbów
- akcja działa się zdaje się w Kanadzie
- były psie zaprzęgi
- był nieco...

Witam poszukuję serialu animowanego, który był puszczany na tvnie albo na polsacie. Opowiadał o rodzinie, w której wszyscy byli superbohaterami z wyjątkiem syna, który w momencie uzyskania mocy przez reszte rodziny był poza domem. Z góry dziękuję za pomoc :)

Był taki chyba mini serial telewizyjny - była pani policjant, chyba puszczała się ze swoim szefem. Szukali seryjnego mordercy który zabijał pary. Szukali go szukali - odcinek skończył się na tym że zabił on jej rodziców. Leciał pare dobrych lat temu na tvp2