witam poszukuje tytuł serialu którego bohaterem był zmarły policjant który za zabójstwo gwałciciela swojej żony po wypadku trafia do piekła. z piekła ucieka chyba 100 dusz . szatan zsyła tego policjanta na ziemie by je sprowadził z powrotem wzamian za nowe życie. był on wytatuowany w symbole tych dusz które znikały po...
więcej
Witam,
Szukam tytułu serialu (lub mini-serialu, nie pamiętam), który był emitowany mniej-więcej w połowie lat 90-tych bardzo późno w niedzielę wieczorem. Akcja filmu toczyła się w dalekiej przyszłości i pamiętam z niego tylko nieliczne wątki:
- Ziemią rządził jeden globalny rząd, za pośrednictwem którego inna...
zasady: Mamy 3 grupy aktorów po 5 osób w każdej. Wkażdym głosowaniu wybieramy jedną gwiazde z każdej grupy odejmujemy od niej 1 punkt. Kiedy gwiazda zostanie bez punktów następna osoba NIE DODAJE nowej gwiazdy. Kiedy w grupie zostanie 1 osoba wpisujemy ją na liste zwycięzców. Kiedy w każdej grupie zostanie po jednej...
więcej
Ponieważ każdy ma w sobie coś z dziecka (no może nie każdy ale nie wchodźmy w szczegóły :P).
Oglądam prawie cały Disney Channel, no może prócz poranków z myszką Miki i Braci Jonas.
Moje Ulubione:
Przygody Timmy'ego
Brenda i pan Whiskers <--- odcinek z małpą z kosmosu genialny. ;]
Wymmienicy <--- Tajna sztuka...
Czy kojarzy ktoś program edukacyjny TVP dla dzieci z lat min.85 max.90-tych. Mały ludzik-chochlik (aktor) uczy dzieci nut, liter itd. Pamiętam scenkę, że skakał po nutach w zeszycie i po pianinie chyba.:
I jeszcze jedno:
Serial, na 90% polski o dziewczynce, która przy pomocy czarodziejskiego pierścienia...
TVP od pewnego czasu w niedziele po północy emituje stare radzieckie filmy (do tej pory wszystkie sprzed 1945). Czy ktoś z Filmwebowiczów zna plany naszej ukochanej telewizji dotyczące właśnie Uczty Kinomana? Nie ukrywam, że interesują mnie trochę nowsze filmy np. "Andriej Rublow" czy "Lecą żurawie".
W latach 90-tych TVP w piątkowe wieczory nadawała serial, który klimatem przypominał Archiwum X, może Miasteczko Twin Peaks, sam już nie wiem. Wiem natomiast, że w tytule tegoż serialu było coś o białych kołnierzykach. W jednym z odcinków przez większość czasu przewijał się wątek następujący: Przez dziurkę od klucza...
więcejMoze ktos wie co to kawałek leciał na koniec kinomaniaka - wtedy cały program był na temat filmu Parnassus - w teledysku szła, grała jakaś kapela przebierańców przez nie wiem, jakąś slumsowatą ulicę, i spiewał koleś w surducie i cylindrze....mam ten program na dysku dekodera i od paru tygodni próbuję w necie tę nute...
więcej
Mam do was małe pytanie, a mianowicie czy wiecie moze czy jeszcze kiedys film 'Umrzeć dla tanca' bedzie wyemitowany w tv??kiedys bardzo czesto mozna bylo obejrzec na hallmarku.
Pozdrawiam