Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
92 508 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

A może wybierzemy się do kina na premierę Sweeney Todd?? Co Wy na to??

a ja jestem z Przemyśla.
podejrzewam ze nie ma nikogo blisko mnie
tzn. najbliżej chyba Rzeszów;)

Narcyzia_2

Oczywiście tu to pewnie nawet nikt nie słyszał o takim małym miasteczku na trasie Wrocław-Katowice jakim jest Opole. Pewnie premiera Sweeney'a dawno przejdzie a ja dalej będę szukała chętnych do pójścia do kina na ten film. Trochę to smutne, ale pewnie będę musiała iść na to sama :(

kasiq_4

Pisałam wczoraj do naszego rzeszowskiego Heliosa czy zamierzają wyświetlać Sweeneya, bo nie wiedzę go u nich w zapowiedziach to odpisali mi, że nie znają jeszcze swojego repertuaru na 22 lutego :/

Karola

No to pozamiatane!!!!!! Repertuarze naszego wspaniałego kina nie ma Sweeney'a więc nie pozostaje nam nic innego jak ściągać film z neta!!!!!
Jestem rozczarowana, a na Heliosie strasznie sie zawiodłam!!!!!!!!!!

Narcyzia_2

czy jest tu może ktoś z łodzi?? To mogłoby byc ciekawe doświadczenie :) Cała sala kinowa wypełniona fankami sir Rickmana ;)

tynka19xx

dobijcie mnie... dwa miesiące czekania od światowej premiery i nie ma?! nie ma to jak mieszkac w takim mieście. W innych Heliosach jest a w Rzeszowie nie! chamstwo :/

Narcyzia_2

Prawda! Takie rozczarowanie... Miasto wojewódzkie przepraszam bardzo! I to nie takie zadupie jak kiedyś, a tu proszę! Nawet takiego filmu nie ma, na który się czekało z utęsknieniem! Widać nie można mieć wszystkiego :( trzeba poczekać jeszcze ze dwa miesiące i będzie na DVD, przynjamniej jedno pocieszenie, ale znowu będzie pewnie drogi i znowu trzeba CZEKAĆ. gh. Cudownie.
Ale może moje kochane Alanholiczki z Rzeszowa umóimy się kiedyś na jakąś kawę, herbatę żeby pogadać o Sami Wiecie Kim? Na żywo nie mam z kim o tym rozmawiać :)

użytkownik usunięty
Kaliope

ja też jestem baaaaardzo zawiedziona:(czekałam od roku,miałam iść z kuzynkami,byłyśmy gotowe na wszystko;ze rodzice sie nie zgodzą,nie będzie miał nas kto zawieść,nie wpuszczą nas do kina,a nie pomyślałyśmy o jednym że nie edzie tego filmu !!!!:((((((((((

Narcyzia_2

Kurcze, ale dawno mnie na FW nie bylo :(
Ja juz 2 razy bylam na ST i coz nie jestem zaskoczona :)
Wiedzialam, ze musi byc genialny i tak tez bylo :)
A tak z ciekawosci, jest ktos z Łodzi ?:)

CzarnaKrwinka

do fanek Alana z Rzeszowa -> Sweeney Todd będzie 14 marca w Zorzy. Trzytygodniowe opóźnienie, ale kto nie widział - polecam :)
można sprawdzić: http://www.kinozorza.pl/index.php?d=film&idw=6d8f500dd6b822

CzarnaKrwinka

ja jestem z okolic Łodzi :) A tak z ciekawości... Dlaczego jeszcze nikt nie wpadł na zorganizowanie spotkania z Panem Rickmanem dla polskich fanów?? Myślę o tym od dawna ale nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac

tynka19xx

Dosyć dobry pomysł, tylko pytanie ile osób będzie chciało i będzie w stanie przyjechać? A on sie w ogóle zgodzi? Może wspólnymi siłami coś uda się wymyślić... ;)

Blueee

Jesli by sie zgodzil to ja nawet przyjade bez pozwolenia mamy :D
A jak sie cos takiego zalatwia?

Caireann

Oj... Baaaaardzo prosto! ;)
1. Dzwonimy do niego, zapraszamy i nie przyjmujemy odmowy
2. Robimy ściepę narodową
3. Rezerwujemy lokal, kupujemy prowiant
4. Spotykamy się na wyznaczonym miejscu i już!

A tak na serio, to nie wiem... ;) Z niepełnoletnimi rozmawiać ani niczego załatwiać nie będą. To jesteśmy w kropce ;P
"A czort karty rozdaje"

Blueee

Ach,zeby to bylo takie latwe... :)

Niepelnletnie? A od czego mamy Kaś i Joaśke Kaśke :D ?

Ach byloby super.

Predzej ja bede juz pelnoletnia i pojade do Londynu zabrac sila Alana niz od tu przyjedzie....

Caireann

Yyy, jasne. Chciałam też zauważyć, że nie tylko my dwie mamy tutaj dowód osobisty.
A tak poza tym rzeczywiście fajnie by było, tylko takie zapraszanie wymaga potężnego zaplecza finansowego. Bo przecież trzeba zapłacić za podróż tam i z powrotem (jego), za hotel i wszystkie luksusy, na spotkanie z fanami trzeba wynająć salę, ochronę i inne takie, nie wspominając już o tym, że jeśli zapraszać, to przynajmniej niechby sobie coś w tej Polsce zobaczył, za co też trzeba zapłacić. Pewnie trzeba jeszcze zapłacić temu tabunowi ludzi, który by z Alanem podróżował (bo wątpię żeby jeździł sam), trzeba by wynająć tłumacza. Oczywiście po takim fanowskim spotkaniu fajnie by było mieć jakąś pamiątkę, więc jakieś smycze, długopisy, te sprawy...
I skąd na to wszystko wziąć, hę?
Bo wątpię, żeby na przykład ministerstwo kultury czy jak to tam się nazywa zechciało choć złotówką wesprzeć tę jakże fantastyczną akcję.

A tak w ogóle to wybieram się dziś na Sweeney Todda (tak, tak, JESZCZE nie byłam w kinie), więc cieszmy się i radujmy. Wszyscy.

Kasiatko

A może coś takiego udałoby sie zorganizowac przy okazji jakiejś premiery? Dlaczego Mr Rickman pojawia się na premierach swoich filmów w LA, Londynie, a nie w Polsce. Ktoś mógłby w końcu o tym pomyślec. Zwłaszcza,że Pan Rickman otrzymywał liczne dowody uwielbienia od Polskich Fanów ( życzenia, prezenty na urodziny i wszelkie możliwe okazje). Jest nas naprawdę dużo. Razem możemy zrobic wszystko. Może zacząc od listu do Agentki Mr Rickmana, żeby dowiedziec się czy może nie ma czegoś takiego w planach, bo kto wie może Pan Alan przejawia chęc złożenia wizyty w naszym pięknym kraju tylko czeka na stosowną okazję.
Pozdrawiam

Narcyzia_2

Moim zdaniem moje wy kochane to nie wypali ale pomarzyć można.
Skoro była jakaś premiera... może rok czy dwa lata temu którejść z książek HP, nie pamioętam jaka księgarnia organizowała... bodaj w Krakowie. Czytałam kiedyś o tym. I było wszystko zorganizowane, wysłano zaproszenia m.in do Emmy Thompson i Alana Rickmana. Ponoć odmówili.
A druga sprawa to sprawa finansowa. Obawiam się, że nie mamy tyle pieniędzy, a i Alan nie dysponuje widocznie ani czasem ani też chęciami. Za takie przyjadzy aktorom się płaci, a Alan Rickman nie jest ot byle jakim aktorem. Tam w WB jest dosyć znany...
To nie ma sensu moje kochane.