Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Na forum o Johnnym Deppie jest gra w cytaty co wy na to żebyśmy też tu w takie coś zagrali?Z tego co sie zorientowałam polega to na tym że ktoś daje cytat z jakiegoś filmu z Johnnym (w naszym wypadku z Alanem)i trzeba zgadnać jaki to film był kto zgadnie daje nastepny cytat.aha i mają to być kwestie tylko Alana.Co wy na to kto chce być pierwszy??

Kasiatko

(nie jeszcze nie, ale dzięki za przypomnienie, już pędzę czytać :))

Kaliope

mniemam, iż dobrze zgadłam? :D

Kasiatko

Oczywiście
Zgadłaś perfekcyjnie!
;)
a odsłonę już skomentowałam po uprzednim przeczytaniu ;)

Kasiatko

skoro dobrze zgadłam, oto cytat, też nie po polsku:

"Give me a reason. I beg you."

Kasiatko

Harry Potter i więzień Azkabanu ;)
mój to:
"właściwie po to przyszedłem"

sunshine_7

Scena z Maggie w "Snow Cake" ;)

Deirdree

To teraz ja dam po angielsku :)
Coś takiego:
"The greatest gift in the world is love. Only through love can we enter the gates of heaven. You understand? But pride is a sin. And you are so full of pride..."

Deirdree

Hej!
Za trudne dałam, czy po prostu dochodzicie do "stanu używalności" po Sylwestrze? ;DDD

Deirdree

......hmmmmmm....dogma??(strzelam):D.......

ewoslawa

Niestety, strzał niecelny... ;)

Deirdree

za trudne jakaś mała podpowiedź by się przydała ;)

sunshine_7

Podpowiedź 1: "Ale zanim będziemy mogli żałować za grzechy, najpierw musimy zgrzeszyć..."
(logiczne, nie? ;D)

użytkownik usunięty
Deirdree

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy...........................czyżby to było "close my eyes"?

Niestety nie. Próbujcie dalej ;)

Deirdree

A może to będzie "Rasputin"?

za krótki

Marcelinka

Taaaak. Teraz się zgadza ;)

sunshine_7

To teraz ja:

"I didn't know... I'm sure this isn't the norm, but I brought you some tea bags"

Marcelinka

Widzę, że wciąż kręcimy się wokół scen ze "Snow Cake" ;)
Nie zamieszczę cytatu od razu, muszę coś ciekawego poszukać... :)

Deirdree

Ach, jednak dam coś łatwego. Taka charakterystyczna scenka, którą uwielbiam... ^^
"(...) To be able to look your beloved in the eye and say: We did that together. As one. We choose each other. Above all others. That`s love..."

Deirdree

Och widze, ze tylko ja jestem inna :D
Nie mam pojecia skad pochodza dane cytaty, chociaz filmow z Alanem ogladalam duzo i wiekszosc w oryginalnej wersji, bez lektora ani dubbingu.
Jakos nie zwracam uwagi na pojedyncze kwestie tylko na ogolny wyraz, ze tak powiem.
I zgaduje czy Twoj cytat, maj dir Monis pochodzi z Love Actually?

Caireann

Ojej, maj dir Deirdree, nie wiedziec czemu myslalam,ze to napisala 2night:) Wybacz!

Caireann

Witam, maj dir... :* Wierzę, iż ze zdrowiem lepiej ;)
Niestety nie zgadłaś.

Deirdree

Hey ;* A wlasnie nie lepiej, znwu antybiotyk, do konca tygodnia w domu^^ ale nie narzekam :D
a co u Ciebie :D ?
Och wiedzialam, ze nie zgadne :D

Caireann

U mnie nic specjalnego... ;) Oprócz kontrowersyjnego nowego tematu, który zamierzam właśnie zamieścić, choć trochę się jeszcze waham... Jak zaczekasz do około midnight to go ujrzysz i wypowiesz się jako pierwsza. OK?

Deirdree

Ok, w koncu to juz tylko kilkanascie minut :D

Caireann

Ok, to znikam na "chwilę" ;D

Deirdree

Deirdree daj jakaś podpowiedź bo utknęliśmy w martwym punkcie :|

sunshine_7

Naprawdę??? Nawet dla mnie wydawało się proste... Taka cudowna scena ^^ I nawet jest na YouTube :) Zaraz podam jakieś inne kwestie z tego filmu ;)

Deirdree

Chyba się nie dodało :( To jeszcze raz:
"Zamierzam zagrać w golfa. A na co innego to niby wygląda?"

Deirdree

To mi się dziwnie kojarzy z... Search for John Gissing ;)

A tak nawiasem, we wtorek jest film z Alanem.
"Bob Roberts".
TVN Siedem: Wtorek 00:10
ze względu na godzinę ja go oglądać nie będę, ale jeżeli ktoś ma możliwość to może nam potem opowie. Ja jestem ciekawa tego filmu, choć rola Alana podobno niewielka.

Kaliope

Niestety znów nietrafione :( Próbujcie dalej, do skutku... ;) Chyba, że mam zamieścić kolejną podpowiedź :)

Deirdree

Ja mam "Bob Roberts" na komputerze ale jeszcze nie widziałam ;D w poniedziałek moze obejrzę a w środe na polsacie bedzie Blow Dry :)
a cytat jest diabelnie trudny lol

sunshine_7

blow Dry tyle razy już widziałam ;)
Na Ale kino! były ciągle powtórki, mogłam oglądać dowoli ;)
A cytat prawda, trudny. Można jeszcze jakąś podpowiedź?

Deirdree

może judass kiss?

Kaliope

Nie. Może po tym się zorientujecie ;) A jak nie to wtedy dam całkiem naprowadzają podpowiedź :)
Podpowiedź 2: "Don`t worry.(...) Get the flares!, right. We don`t have any flares... First of July, remember?"

Deirdree

No nie wiem.. Galaxy Quest?
Trudne mimo wszystko. Może kejt zgadnie jak się pojawi.

Deirdree

No dobra. wygłupiłam się xD
Na pewno nie Galaxy. Hm.. Myślę nad tym ^^

Deirdree

aa... jakaś drobna podpowiedź co do całości filmu? jakiś drobiażdżek? już niekoniecznie słowo. może fragment ubioru, jakis kieliszek trzymany przez alana, no cokolwiek. :)

Kaliope

błagamy

Kaliope

No dobrze. Mieszanka skojarzeń tak się przedstawia: szklaneczka whiskey wypita jednym haustem ("Exactly. Don`t think! Drink!"), Alan szorowany pod strumieniem wody z węża ogrodowego, kolacja przy świecach - czerwone wino i zmysłowe przygryzanie opuszków palców...

Deirdree

"Dark Harbor" wspaniała scena z Rickmanem i ten jego głos wypowiadający czym jest milość... ah...

Zaraz da swój cytat.. tylko poszukam coś ciekawego ;)

Marcelinka

Naprawdę dark Harbor? był tam jakiś golf? Nie kojarze tego, no ale podziwiam jesli zgadłas prawidłowo <chyli czoła>.

Kaliope

w zyciu bym nie zgadła bo jeszcze nie widziałam dark harbor
ciekawe czy trafiłaś ??

Marcelinka

Och! Gratuluję!!! :)

Marcelinka

Teraz coś naprawdę łatwego:

"The weatherman says fine today, there's not a cloud to come my way, but its raining, raining in my heart."

Marcelinka

truly Madly deeply prawda?

Kaliope

Prawda ;)

za krótki
za krótki
za krótki

Marcelinka

oh jak się cieszę ;)
przynajmniej raz nie dałam plamy ;)

Kaliope

ooo masz film "Bob Roberts"???Skąd??- bo nigdzie nie mogę znaleźć

ewoslawa

Lepiej TU nie pytaj, bo znowu zablokują temat ;)(jak w ostatnim czasie 2 które się podobnie zaczęły))i cała ta gra się zaraz skończy... A tego byśmy nie chciały, prawda? ;D
Pozdrawiam :)