Cóż. Rozmowy wieczorne typu alan, herbata i co tam chcecie :) trwają.
Zapraszamy zatem na 19 na pogaduchy przy kubku herbaty :)
tutaj:
http://www.polchat.pl/chat.php?_room=dorimtorium14
ja moge sie nieco spoznic, wiec powinnam byc na czacie o godzinie 19:30.
Kto moze niech wchodzi. mile widziani są goście.
O to powinnaś przecyztac całą resztę:
-Hapy Niu Jer
-Dla każdego Gwiazdka
oraz
-Expecto Patronum
są świetne :)
oj tak. oj taaaaak.
"Twarz Snape?a była kamienną maską, za to oczy ziały nienawiścią, co mogło oznaczać, że istotnie zetknął się był już z kaczuszką."
chyba przeczytam to jeszcze raz :)
Całkowicie się zgadzam, a Happy Nju Jer czytałam dwa razy:)
A teraz małe zastrzeżenie: weszłam na naszego czata - dzisiaj sobota powinien być tłok, a tu 11 dopiero i nikogo:) - a ja taką zażartą batalię o kompa prowadziłam - wstydźcie się!
przepraszam, moje panie, za dzisiejszą nieobecność na czacie, ale zwyczajnie niedawno dopiero wróciłam do domu, po jakże pełnym wrażeń dniu:) jeśli ominęło mnie coś ważnego, mam nadzieję, ze dowiem się wszystkiego jutro:)
A ja siem nie mogę doczekać opowieści o tym jakże ciekawym, pełnym wrażeń dniu. Ja się zmyłam ok. 22.30 i w sumie nie działo się nic interesującego - gadałyśmy o lekcjach. Oh i zapomniałabym - rozważałyśmy Alanowe predyspozycje do "Tańca z gwiazdami" :)
Nie wiem, czy dzisiaj będę, bo nie poszłam do szkoły (przez nawał prac z matmy), więc mogę mieć jakiś zakazik na kompa na wieczór.
P. S. Kejt jak idzie pisanie?
"O to powinnaś przecyztac całą resztę:
-Hapy Niu Jer
-Dla każdego Gwiazdka
oraz
-Expecto Patronum
są świetne :)"
Oj, chyba się skuszę, skoro tak je zachwalacie:)
a na tego Waszego czata też będę musiała kiedyś wpaść
muszę zobaczyć to Wy tam wyrabiacie:D
aha, chciałam jeszcze zapytać, czy te opowiadania: "Hapy Niu Jer", itd. też są ze sobą jakoś powiązane, bo chciałąbym wiedzieć w jakiej kolejności mam je czytać
:)
powinnaś czytać w kolejności:
1 - Trick or treat, czyli halloween Severusa Snape'a
2 - Filozofia Węża
3 - Dla Każdego Gwiazda
4 - Hepi Niu Jer
5 - Expecto Patronum
powiązane są ze sobą przez postać Severusa Snape'a i tak lecą w kolejności chronologicznej.
a na czat oczywiście zapraszamy, wyrabiamy tam różne dziwne rzeczy... :)
pozdrawiam:)
dzięki za odpowiedź
czyli na razie czytałam w dobrej kolejności:)
skoro wyrabiacie tam różne, dziwne rzeczy, to wpadnę z przyjemnością:)
w końcu poznałam jakieś osoby, które tak jak ja (ah, ta wrodzona skoromność:D), znają się na talentach aktorskich:)
Alan rządzi!
ja przepraszam, ze przeszkadzam, ale w ogóle będzie ktoś dzisiaj, czy tylko ja jestem dziwna i nie mam co robić?
ja wiem, ze zaniedbalam i w ogole, ale wiecie, nauka..
Ale dzis jestem i mam jeszcze pol godziny i prosze przyjdzcie...Kejt, Zuzy, Moniś... :)) i reszta oczywiscie :D
przez tydzień byłam odcięta od netu, dlatego nie było mnie na rozmowach wieczornych:(
dzisiaj postaram się zjawić na czacie alanowym
zawiodłam się straszliwie, że wczoraj nikogo nie było. chlip, chlip, chlip.
jakby ktoś dziś był i czat się odbył, poproszę o sprawozdanie, albowiem będę nieobecna. chlip, chlip, chlip.
miłego dnia:)
Do tych, którzy dzisiaj objawią się na czacie (co prawda przypuszczam, że będzie to tylko Maj Lav, ale kto wie: Nie mogę połączyć się z serwerem Polczatu, więc nie wiem, czy się pojawie.
też nie mogę się połączyć, Maj Law, więc podejrzewam ze coś im się skopało.
zasadniczo i tak przyszłabym się tylko przywitać - ten remont kiedyś mnie dobije...
No trudno. W każdym razie powtarzam to po raz enty - liczą się efekty!
A tak w ogóle to zaktualizowałam listę z tym nowinkami z wywiadów.
Ojej a jaką listę z linkami? Cyzżby blog o Alanie nowy? :) wybaczcie ale Kaliope jak zwykle nie w temacie. jak tka to prosze bardoz o adresik :)
Chętnie bym się objawiła (po raz pierwszy zresztą)ale natłok obowiązków wciąż mi nie pozwala, może więc innym razem.
Śledziłam ten temacik i zauważyłam wzmożone zainteresowanie cudownym cyklem opowiadań Toroj (alias znanej polskiej pisarki fantasy Ewy Białołęckiej)pod wspólnym tytułem "Slytheriniada". Polecam je gorąco, a tym którzy zapoznają się z nimi po raz pierwszy życzę tak niezapomnianych wrażeń (i niepohamowanych wybuchów śmiechu oczywiście ;) jak moje...
PS-Do wszystkich niewtajemniczonych- Jest jeszcze 6 część (niestety niedokończona...) pt "Koła czasu, czyli słoneczko Slytherinu",ale tyko dla ludzi o mocnych nerwach i silnej przeponie ;)ekhmm....kto przeczyta, ten zrozumie...
Pozdrawiam wszystkie alanoholiczki i snaperki :)
wiem, że jest, czytałam nawet i strasznie jestem zawiedziona, że tego nie dokończyła... no, ale cóż. może kiedyś skończy. oby, oby:)
A możnaby prosić link do tej szóstej części? Przeczytałam pierwsze pięć i mało nie umarłam ze śmiechu :D Chciałabym przeczytać też szóstą, nawet jeśli jest niedokończona :)
ależ oczywiście, że można prosić:)
o, tutaj:
http://archiwum.twoj.net/index.php?showtopic=6527
przyjemnej lektury:)
Uwaga, dziewczęta, bywalczynie Czata!
Stała się tragedia.
Nie ma naszego pokoju, gdyby ktoś jeszcze nie zauważył.
I w ogóle straszne rzeczy ten polchat zrobił.
Pytanie - szukamy sobie innego czata, gdzie mogłybyśmy się widywać tak radośnie jak do tej pory, ewentualnie zakładamy gdzieś swojego, nowego?
Czy to już koniec naszych czatowo - alanowo- severusowych rozmów?
Pozdrawiam,
lekko przybita
Kejt
Proponuje znaleźć na początek innego czata - założenie nowego trochę potrwa, a ja już jutro chciałabym się objawić.
Racja. Znajdźmy tymczasowo innego, bo będzie łikend ^^ i też bym sie objawiła bodaj na tę godiznke bo bardzo za wami tęsknię.
hej jezeli jestescie zainteresowane (choc przypuszczam ze kazda z was ma juz w domu cala videoteke z filmami rickmana) to na Emule ktos dodal chbya z 10 filmow jak close your eyes, closet land, rasputin, dark harbor itd. do sciagniecia. serdecznie polecam, bo chyba emule jest legalne jezeli nie udosepni sie plikow?
pozdrawiam Amy
ja nie wiem kiedy jest legalne, a kiedy nie :)
ale kochani moderatorzy zapewne zablokuja Twoj wpis, bo w jakis tam sposob 'zachecasz' do piractwa.ech, zycie :D
wszystkie filmy ktore wymeinilas mam, ale sprawdze rezte;)
pozdrawiam ;)
odpowiem na swojego posta. ugh.
Moja kolekcja filmow z Alanem sie powieksza. Aktualnie mam chyba ponad 20 pozycji. To tak odbiegajac od glownego tematu.
A co do rozmow wieczornych, to zachecam wszystkich do przybywania, ale bron Boze masowego! ja jestem tak czesto, jak tylko sie, a to wychodzi i tak rzadko.
Ale zazwyczaj jak przychodze to nikogo nie ma.
Az z ciekawosci zaraz sprawde czata;)
Pozdrawiam!
ha! ajem sory, ja przychodzę zasadniczo codziennie i mam czata włączonego przynajmniej przez godzinę i rzadko się ktoś pojawia.
wybacz, ja zagladam conajmniej co drugi dzien, w godzinach wieczornych, najczesciej po 19 i rzadko kto jest ;p chyba sie wymijamy
adres podałam w temacie "reaktywacja czata"
http://www.flash-chat.pl/chat.php?chatID=alanowosevowy
zapraszam:) (w imieniu swoim i tych, co się czasem pokazują)
NO a co do szanownej ukochanej boskiej Toroj... nie wiem czy napisałam tu, ale jeżeli ktoś jeszcze nie wie... ekhem (wiem, się plączę) ale dla niepoinformowanych: jest nowe opowiadanie (nowe jak nowe) Kolory Hogwartu.
polecam!
A co do rozmów wieczornych... w końcu odżyły. Już dawno nas aż tyle nie było, jak dzisiaj. Łączmy się ^^
Herbata, chusteczki do nosa (:D), misie żelki, Snape, Alan, Alan i jeszcze raz Alan, no i może Alan, a potem znowu Alan.
apropos Toroj - wyniosłam dziś z pracy jej nową książkę, wiedźma.com.pl (oczywiście zapłaciłam wcześniej, żeby nie było), podczytywałam w drodze do domu i wyłam ze śmiechu. polecam:)
iiii kejt ma swojego ukochanego earl greya, jak za starych, dobrych wakacyjnych czasów:)