Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
92 508 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Cóż. Rozmowy wieczorne typu alan, herbata i co tam chcecie :) trwają.
Zapraszamy zatem na 19 na pogaduchy przy kubku herbaty :)
tutaj:
http://www.polchat.pl/chat.php?_room=dorimtorium14
ja moge sie nieco spoznic, wiec powinnam byc na czacie o godzinie 19:30.
Kto moze niech wchodzi. mile widziani są goście.

Pijana_powietrzem

O to powinnaś przecyztac całą resztę:
-Hapy Niu Jer
-Dla każdego Gwiazdka
oraz
-Expecto Patronum
są świetne :)

Kaliope

oj tak. oj taaaaak.

"Twarz Snape?a była kamienną maską, za to oczy ziały nienawiścią, co mogło oznaczać, że istotnie zetknął się był już z kaczuszką."

chyba przeczytam to jeszcze raz :)

Kasiatko

Całkowicie się zgadzam, a Happy Nju Jer czytałam dwa razy:)

A teraz małe zastrzeżenie: weszłam na naszego czata - dzisiaj sobota powinien być tłok, a tu 11 dopiero i nikogo:) - a ja taką zażartą batalię o kompa prowadziłam - wstydźcie się!

2night

już pędzę, maj law:)

Kaliope

przepraszam, moje panie, za dzisiejszą nieobecność na czacie, ale zwyczajnie niedawno dopiero wróciłam do domu, po jakże pełnym wrażeń dniu:) jeśli ominęło mnie coś ważnego, mam nadzieję, ze dowiem się wszystkiego jutro:)

Kasiatko

A ja siem nie mogę doczekać opowieści o tym jakże ciekawym, pełnym wrażeń dniu. Ja się zmyłam ok. 22.30 i w sumie nie działo się nic interesującego - gadałyśmy o lekcjach. Oh i zapomniałabym - rozważałyśmy Alanowe predyspozycje do "Tańca z gwiazdami" :)

Nie wiem, czy dzisiaj będę, bo nie poszłam do szkoły (przez nawał prac z matmy), więc mogę mieć jakiś zakazik na kompa na wieczór.

P. S. Kejt jak idzie pisanie?

Kaliope

"O to powinnaś przecyztac całą resztę:
-Hapy Niu Jer
-Dla każdego Gwiazdka
oraz
-Expecto Patronum
są świetne :)"

Oj, chyba się skuszę, skoro tak je zachwalacie:)

a na tego Waszego czata też będę musiała kiedyś wpaść
muszę zobaczyć to Wy tam wyrabiacie:D

Kaliope

aha, chciałam jeszcze zapytać, czy te opowiadania: "Hapy Niu Jer", itd. też są ze sobą jakoś powiązane, bo chciałąbym wiedzieć w jakiej kolejności mam je czytać
:)

Pijana_powietrzem

powinnaś czytać w kolejności:
1 - Trick or treat, czyli halloween Severusa Snape'a
2 - Filozofia Węża
3 - Dla Każdego Gwiazda
4 - Hepi Niu Jer
5 - Expecto Patronum

powiązane są ze sobą przez postać Severusa Snape'a i tak lecą w kolejności chronologicznej.

a na czat oczywiście zapraszamy, wyrabiamy tam różne dziwne rzeczy... :)

pozdrawiam:)

Kasiatko

dzięki za odpowiedź
czyli na razie czytałam w dobrej kolejności:)

skoro wyrabiacie tam różne, dziwne rzeczy, to wpadnę z przyjemnością:)

w końcu poznałam jakieś osoby, które tak jak ja (ah, ta wrodzona skoromność:D), znają się na talentach aktorskich:)
Alan rządzi!

Kaliope

dzisiaj nie wpadnę na Wasz osławiony czat, ale jutro postaram się być

Kaliope

ja przepraszam, ze przeszkadzam, ale w ogóle będzie ktoś dzisiaj, czy tylko ja jestem dziwna i nie mam co robić?

Kaliope

Czy ktoś dzisiaj będzie?

2night

ja jestem, maj law

2night

a dziś ktoś będzie? bo jestem sama, chlip... maj law, przybywaj... i reszta też...

Kasiatko

No przybyłam, ale nikogo nie ma:) Maj lav - ja o 19.30 dopiero do domu wróciłam:)

2night

ja wiem, ze zaniedbalam i w ogole, ale wiecie, nauka..
Ale dzis jestem i mam jeszcze pol godziny i prosze przyjdzcie...Kejt, Zuzy, Moniś... :)) i reszta oczywiscie :D

Kaliope

przez tydzień byłam odcięta od netu, dlatego nie było mnie na rozmowach wieczornych:(
dzisiaj postaram się zjawić na czacie alanowym

Kaliope

zawiodłam się straszliwie, że wczoraj nikogo nie było. chlip, chlip, chlip.

jakby ktoś dziś był i czat się odbył, poproszę o sprawozdanie, albowiem będę nieobecna. chlip, chlip, chlip.

miłego dnia:)

Kasiatko

Czy ktoś dzisiaj będzie? Bo się czuje odrobinę samotna *chlip* *chlip*
Kejt?

Kaliope

Do tych, którzy dzisiaj objawią się na czacie (co prawda przypuszczam, że będzie to tylko Maj Lav, ale kto wie: Nie mogę połączyć się z serwerem Polczatu, więc nie wiem, czy się pojawie.

2night

też nie mogę się połączyć, Maj Law, więc podejrzewam ze coś im się skopało.
zasadniczo i tak przyszłabym się tylko przywitać - ten remont kiedyś mnie dobije...

Kasiatko

No trudno. W każdym razie powtarzam to po raz enty - liczą się efekty!
A tak w ogóle to zaktualizowałam listę z tym nowinkami z wywiadów.

2night

Ojej a jaką listę z linkami? Cyzżby blog o Alanie nowy? :) wybaczcie ale Kaliope jak zwykle nie w temacie. jak tka to prosze bardoz o adresik :)

Kaliope

Listę z nowinkami - o ile to było do mnie:) tą na forum HPiZF

2night

dziekuje bardzo :)

Kaliope

czy dziś na czacie ktoś się objawi? bo jestem sama i czuję się z tym źle.

Kasiatko

Chętnie bym się objawiła (po raz pierwszy zresztą)ale natłok obowiązków wciąż mi nie pozwala, może więc innym razem.

Śledziłam ten temacik i zauważyłam wzmożone zainteresowanie cudownym cyklem opowiadań Toroj (alias znanej polskiej pisarki fantasy Ewy Białołęckiej)pod wspólnym tytułem "Slytheriniada". Polecam je gorąco, a tym którzy zapoznają się z nimi po raz pierwszy życzę tak niezapomnianych wrażeń (i niepohamowanych wybuchów śmiechu oczywiście ;) jak moje...

PS-Do wszystkich niewtajemniczonych- Jest jeszcze 6 część (niestety niedokończona...) pt "Koła czasu, czyli słoneczko Slytherinu",ale tyko dla ludzi o mocnych nerwach i silnej przeponie ;)ekhmm....kto przeczyta, ten zrozumie...

Pozdrawiam wszystkie alanoholiczki i snaperki :)

Erato

wiem, że jest, czytałam nawet i strasznie jestem zawiedziona, że tego nie dokończyła... no, ale cóż. może kiedyś skończy. oby, oby:)

Kasiatko

A możnaby prosić link do tej szóstej części? Przeczytałam pierwsze pięć i mało nie umarłam ze śmiechu :D Chciałabym przeczytać też szóstą, nawet jeśli jest niedokończona :)

leniwa_cisza

ależ oczywiście, że można prosić:)
o, tutaj:
http://archiwum.twoj.net/index.php?showtopic=6527

przyjemnej lektury:)

Kasiatko

Dziękuję za link. A co do tego, że lektura będzie przyjemna nie mam żadnych wątpliwości :)

Erato

dobry komentarzyk, dodaj się...

Kasiatko

Uwaga, dziewczęta, bywalczynie Czata!
Stała się tragedia.
Nie ma naszego pokoju, gdyby ktoś jeszcze nie zauważył.
I w ogóle straszne rzeczy ten polchat zrobił.

Pytanie - szukamy sobie innego czata, gdzie mogłybyśmy się widywać tak radośnie jak do tej pory, ewentualnie zakładamy gdzieś swojego, nowego?
Czy to już koniec naszych czatowo - alanowo- severusowych rozmów?

Pozdrawiam,
lekko przybita
Kejt

Kasiatko

Proponuje znaleźć na początek innego czata - założenie nowego trochę potrwa, a ja już jutro chciałabym się objawić.

2night

Racja. Znajdźmy tymczasowo innego, bo będzie łikend ^^ i też bym sie objawiła bodaj na tę godiznke bo bardzo za wami tęsknię.

Kaliope

buuu.....nie znalazłam nwego..... bubububuu...a ja chora jestem...

Kaliope

hej jezeli jestescie zainteresowane (choc przypuszczam ze kazda z was ma juz w domu cala videoteke z filmami rickmana) to na Emule ktos dodal chbya z 10 filmow jak close your eyes, closet land, rasputin, dark harbor itd. do sciagniecia. serdecznie polecam, bo chyba emule jest legalne jezeli nie udosepni sie plikow?

pozdrawiam Amy

Amy_Winch

ja nie wiem kiedy jest legalne, a kiedy nie :)
ale kochani moderatorzy zapewne zablokuja Twoj wpis, bo w jakis tam sposob 'zachecasz' do piractwa.ech, zycie :D
wszystkie filmy ktore wymeinilas mam, ale sprawdze rezte;)
pozdrawiam ;)

Caireann

odpowiem na swojego posta. ugh.
Moja kolekcja filmow z Alanem sie powieksza. Aktualnie mam chyba ponad 20 pozycji. To tak odbiegajac od glownego tematu.
A co do rozmow wieczornych, to zachecam wszystkich do przybywania, ale bron Boze masowego! ja jestem tak czesto, jak tylko sie, a to wychodzi i tak rzadko.
Ale zazwyczaj jak przychodze to nikogo nie ma.
Az z ciekawosci zaraz sprawde czata;)
Pozdrawiam!

Caireann

ha! ajem sory, ja przychodzę zasadniczo codziennie i mam czata włączonego przynajmniej przez godzinę i rzadko się ktoś pojawia.

Kasiatko

wybacz, ja zagladam conajmniej co drugi dzien, w godzinach wieczornych, najczesciej po 19 i rzadko kto jest ;p chyba sie wymijamy

Caireann

a jaki jest adres tego chata??? z chęcią bym wpadła gdybym go znała!!!

BlackSky_2

adres podałam w temacie "reaktywacja czata"

http://www.flash-chat.pl/chat.php?chatID=alanowosevowy

zapraszam:) (w imieniu swoim i tych, co się czasem pokazują)

Kaliope

NO a co do szanownej ukochanej boskiej Toroj... nie wiem czy napisałam tu, ale jeżeli ktoś jeszcze nie wie... ekhem (wiem, się plączę) ale dla niepoinformowanych: jest nowe opowiadanie (nowe jak nowe) Kolory Hogwartu.
polecam!
A co do rozmów wieczornych... w końcu odżyły. Już dawno nas aż tyle nie było, jak dzisiaj. Łączmy się ^^
Herbata, chusteczki do nosa (:D), misie żelki, Snape, Alan, Alan i jeszcze raz Alan, no i może Alan, a potem znowu Alan.

Kaliope

Herbata!
Wlasnie, musze sobie jakas zalatwic :D
Czuje sie, jakby znowu byly wakacje :)

Kaliope

apropos Toroj - wyniosłam dziś z pracy jej nową książkę, wiedźma.com.pl (oczywiście zapłaciłam wcześniej, żeby nie było), podczytywałam w drodze do domu i wyłam ze śmiechu. polecam:)

iiii kejt ma swojego ukochanego earl greya, jak za starych, dobrych wakacyjnych czasów:)

Kasiatko

CHyba też sobie Toroj zakupię, znaczy się książkę. xD A ja mam kochaną swoją rooibos&wanilia ^^

Kaliope

rooibos&wanilia, ta tetley :D ?
Uwielbiam ja :D
Ale wynalazlam nowa :D Lime, Ginger i Gingoko :D

Caireann

Co do ksiazki Toroj to kupilabym,ale mama katgorycznie stwierdzila,z e zadnych nowych ksiazek!
( mam mase nowych, a tylko kilka przeczytalam)
moze kiedys :D