Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
76 010 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie

Niezwykła niespodzianka dla fanów Angeliny Jolie! Gwiazda "Turysty" zdecydowała się ponownie powiększyć rodzinę, tym razem adoptując prawdziwe polskie dziecko!

- Chłopiec został już starannie wyselekcjonowany z Powiatowego Domu Dziecka w Raciążu - potwierdza informację Chuck Whoodefack, agent aktorki - Poszukiwania odpowiedniego kandydata zajęły nam pół roku. Chłopiec musiał być rudy i mieć piegowatą cerę, musiał być także otyły, tak żeby doskonale wpasowywał się w pozostałe pociechy pani Jolie-Pitt, ściśle według zasady multi-kulti.

Na pytania czy z decyzją aktorki ma coś wspólnego znany na całym świecie polski aktor Daniel Olbrychski, agent odpowiada:
- Nie. Moja klientka była raczej głęboko poruszona ubiegłoroczną katastrofą prezydenckiego samolotu, a jej decyzja to wyraz solidaryzacji z obywatelami państwa polskiego.

Przypomnijmy tylko, że w pamiętnym dniu 10 kwietnia zeszłego roku na Twitterze gwiazdy pojawił się poruszający wpis: "GOSH! Gosh! its terbll, Poland wher ist?", przez kilka godzin nie była także w stanie pojawić się na planie zdjęciowym reklamówki szamponu do włosów.

Nieoficjalnie mówi się też o silnym lobbingu w tej sprawie ze strony Polonii amerykańskiej.
- Pani Angelina może czuć się u nas na Greenpoincie jak u siebie w domu - przyznaje jej przedstawiciel Josef Kyelbasa, rodowity góral z Nowego Targu.

Działalność adopcyjna, pokojowa i charytatywna hollywoodzkiej Lary Croft znana jest szeroko na całym świecie - tylko w ubiegłym roku zapobieżono dzięki niej 17 wojnom w Afryce i posłano na ten kontynent 45 milionów ton misek ryżu. Lepszymi wynikami w rankingu "World's Charity 2010" może się pochwalić jedynie David Beckham, który m.in. wysłał 100 tysięcy piłek na Haiti.

Źródło: Chicago Tribune, nr 44/2011

zenon_burzawa

W życiu więcej bredni w jednym poście nie przeczytałem.

Enemie

Właśnie o to chodziło dla autora ;) Może nie uśmiałem się, ale lekki uśmieszek rozbawienia niewątpliwie ten post u mnie wywołał.

Enemie

Najbardziej "podoba mi się" to: "\(...)adoptując prawdziwe polskie dziecko!" :P

onama

To było dobre bo ja myślałem że lalkę kupi xD