Angelina Jolie

Angelina Jolie Voight

8,5
76 022 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Angelina Jolie

Czy wiecie że Angelina jest bodajże nominowana obok Alby (Maczeta, Zabójca we mnie, Poznaj naszą rodzinkę) i Aquilery (Burlesque) do tej jakby to ująć "niechlubnej nagrody" za Turystę??? Nie oglądałem filmu ale na 100000000000% pójdę na to do kina. Co osoby które już film widziały sądzą o tej nominacji??? Bo przecież dostała także nominacje do Złotego Globu więc skąd ta nagroda szczerze nie mam zielonego pojęcia. A tak jeszcze na marginesie oglądałem większość jej filmów i te z Malinkami i nie mogę pojąć tych nominacji. Naprawdę. W Aleksandrze była bardzo fajna i jak ktoś napisał czarownice zagrała bardzo dobrze. To samo Tomb Raider. Na pewno nie była to jakaś świetna rola ale żeby uznać ją za taką koszmarną. No nie przesadzajmy. Dlaczego nie nominują takich filmów jak Mega Piranha czy Titanic II. Ludzie przecież te produkcje to jest kpina z kina. Totalne dno i jeszcze głębiej. Chciałbym żebyście się szczerze wypowiedzieli na jej temat i tych nagród. Nie pod pretekstem czy ją ubóstwiacie czy nienawidzicie. Szczere odpowiedzi bez żadnych złości i wrednych komentarzy typu "bo sobie zasłużyła"

kamil10025

moze ktos wreszcie zauwazyl,jak malo wyrazista i wtorna jest kazda rola jolie...swoja droga powinna juz zaczac grac matki,babcie,a nie latajace kochanki z mieczem w reku...natura obchodzi sie z nia bezlitosnie,a czas jej nie sprzyja...

kamil10025

Nie ma jeszcze nominacji do złotych malin 2011. Sa narazie spekulacje, jak dla mnie absurdalne. Jeżeli Jolie dostanie nominacje do tej nagrody to ja poprostu wysiadam. Bo jak tu zrozumiec czy ona dobrze zagrała czy źle? Nominacja do złotego globu dla najlepszej aktorki i zarazem dla najgorszej do złotej maliny. Absurd! Filmu jeszcze nie widziałem wiec nie wiem na ktora zasluzyla, czekam na premierę w Polsce wtedy napisze ;)

Enemie

Enemie - żaden absurd, Sandra Bullock otrzymała Złotą Malinę, a chyba miesiąc później Oscara jeśli się nie mylę, w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe.
Co do Aguilery i Złotych Malin - wolałbym żeby to ona dostała tą "wspaniała nagrodę", bo aktorka z niej naprawdę marna.

princeofsims

Nie nie, nie chodzi mi o to. Bullock dostała oskara za "Blind side" a złotą malinę za "Wszystko o Stevenie", natomiast Angelinę chcą nominować za rolę w "Turyście" jako najlepszą aktorkę i jednoczesnie jako najgorszą aktorkę...

Enemie

Zapewne różne zestawy krytyków przyznają obie nagrody :)

princeofsims

I właśnie o to chodzi. Absurd totalny. Ja nie wiem ale oni chyba nieźle piją przed tymi nominacjami albo kleju wąchają bo aż śmiać się chce z tego wszystkiego. Tak samo było w przypadku Tomb Raidera. Malina za najgorszą i Złoty Popcorn za najlepszą. No ludzie dajcie spokój. A co do Tomba. Wiem że film jakiś wybitny nie jest ale żaby zaraz po niej tak jeździć. Nie rozumiem tego. Uważam że te całe Maliny są nie potrzebne i rozdają je żeby tylko robić szopkę wokół tego. A na dodatek ma być puszczane transmisja w TV.

kamil10025

No pewnie, maliny nie są dla najgorszych. Są dla sławnych, których filmy co prawda są słabsze, albo okazują sie klapami. Gdyby nie nominowali slawnych, kto interesowalby sie ta galą? nikt!
Co do Tomb Ridera, niewiem dlaczego,dla rozglosu pewnie. zloty popcorn to nagroda widzow jak sie nie myle, wiec tego nie porównuj. Zlote globy to co innego. To prestiowe, zaraz po oscarach najwazniejsze nagrody filmowe co mnie tym bardziej dziwi, że takie członkowie złotych malin nominują aktorow/filmy nominowane do złotych globów. Slyszałem ze Jolie zagrała dobrze, dużo lepiej od Deppa. A jak wiadomo nie beda nominowac Deppa bo wiadomo... ostatnio najlepszy, najbardziej chwalony aktor swiata, niewiem dlaczego.
Ale najwazniejsze jest to, ze jeszcze nie ma zadnych nominacji do malin wiec nie ma co sie kłucić. Jak ogloszą to wtedy podyskutujemy ;)

Enemie

Dobra ok. Takie porównanie dałem bo bo tam jakaś nagroda była niby dobra (wiem że Globy po Oscarach najważnejsze) i też nominacja do Malinki. Oczywiście za tomba.

princeofsims

sa gusta i gusci.i dzieki Bogu,ze wszystkim nam nie podoba sie to samo!!!to co jeden kocha,drugi nienawidzi i o to chodzi.jakiz swiat bylby nudny,gdybysmy wszyscy lubili to samo.

Enemie

to samo spotkalo sandre b,w jednym roku dostala maline i oscara:)

domisku 24

Polecam przeczytać wszystkie odpowiedzi, bo niechce sie powtarzać ;)

Enemie

przeczytane:)

użytkownik usunięty
kamil10025

W `Turyście` nic wybitnego nie ma. Właściwie to film jest nudny i bardzo przewidywalny. Zero emocji, zero napięcia, jedynie ładni, wymuskani aktorzy, którzy w dodatku nie budzą empatii. Postać Angie jest nijaka, nawet postać Deppa nieco irytująca. Ten film równie dobrze mógłby nie powstać. I to moje subiektywne wrażenie, nie oceniam tego jako pseudo krytyk, bo na krytyce filmów profesjonalnej się nijak znam. Po prostu wynudziłam się na filmie i nie dostrzegłam nic zachwycającego w Angelinie spacerującej jak dama z wysoko podniesionym czołem. Średnio podobały mi się też filmy z jej udziałem takie jak: `Wanted`, `Salt` i `Pan i Pani Smith`. `Tomb Raider`, zarówno pierwsza jak i druga część, nie powalały też, aczkolwiek kocham Larę Croft, więc automatycznie filmy te lubię.
Mimo wszystko mam wrażenie, że Angie wypadałaby lepiej niekoniecznie w filmach akcji, a takich jak cudowna `Przerwana lekcja muzyki` czy nawet `Grzeszna miłość` (filmu Gia ani Oszukana nie widziałam, więc trudno mi w ciemno oceniać). To na tyle w kwestii moich osobistych odczuć.

Nie widziałam Turysty, widziałam za to francuskiego Anthony Zimmera, którego to Turysta jest przeróbką. A nawet podobno nie przeróbką, tylko amerykańską kopią.
Muszę powiedzieć, że bardzo mi się podobał. Generalnie w recenzjach piszą, że Turysta nie umywa się do oryginału.

milla_3

Film jest remakem a nie kopią ;))