nie wiem czemu jest taka popularna, aktorka jest przecietna. dobrze sie zapowiadala, ale od wielu lat zadnej wielkej roli nie zagrala. najbardziej ja pamietam z "Przerwana lekcja muzyki" ale to bylo ponad 10 lat temu. i oczywiscie u Eastwooda w "Changeling" , ale nie wiem czy to nie bardziej zasluga rezysera, dla mnie najlepsza jej rola. poza tymi dwoma wyjatkami to nic szczegolnego.
po prostu ma lekki przestój :) ale zwróć uwagę, że Angelina sama wzięła się za reżyserowanie i pisanie scenariuszy, to jest coś. Obecnie dużo aktorek ( dobrych! np Julia Roberts, ) bardzo się rozdrabnia w jakiś komedyjkach romantycznych, a Angelina zawsze trzyma fason jeśli chodzi o wybieranie ról.
jaki fason? w dobrych filmach tez prozno jej szukac. wiecej zaliczyla slabych wystepow, niz tych dobrych, a wiekszosc przecietnych. slaba nie jest, ale raczej sredniej klasy.
Średniej klasy na pewno nie. Wyróżnia się rewelacyjną wręcz grą aktorską co sam potwierdziłeś podałeś za przykład Przerwaną Lekcję i Oszukaną. W jej wypadku problemem jest złe dopieranie scenariuszy. Możliwe, że bardziej skupia się na postaci, którą ma zagrać niż na założeniu produkcji. Poza tym, scenariusz może być dobry ale sam reżyser jest w stanie go skopać. Nie ma się co oszukiwać ale role Elise (Turysta), Mariane (Cena Odwagi), Clover (Dobry Agnent), Olimpia (Aleksander) ba nawet Fox w Wandet i Ms Smith należą do bardzo dobrych. Oczywiście z lekkimi minusami ale one zawsze się pojawiają. Teraz zapowiadają się świetne role w Kleopatrze, Sin City 2 bo potwierdzono jej udział i w Maleficent.
Zgadzam się w 100 % z poprzednikiem. Na pewno nie jest aktorką "słabą", czy "średniej klasy". Każdy aktor/aktorka ma lub będzie mieć jakiś przestój w karierze. Kto jak kto, ale ona ma prawdziwy talent i jest dobra w tym co robi. A np. rola w "Oszukanej", "Przerwanej lekcji muzyki", "Bez granic" tylko to potwierdzają.