Anthony HopkinsI

Philip Anthony Hopkins

8,9
128 504 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Anthony Hopkins

Nie rozumiem dlaczego Anthony Hopkins jest najlepszym aktorem na ten stronie przeciez one wcale tak swietnie nie gra!!!! Widzialam duzo jego filmow i ledie co sie w nich odezwal! Za co te oskary? za to ze ma powazne miny w filmach zadna sztuka!

krzysztofellas

Może to nawet lepiej, niesympatyczni aktorzy, zawsze zapadają w pamięć... dla mnie np. postać doktora Lectera ma taki odpychający bo widać niesympatyczny chcrakter, jakby chciał się na kogoś "rzucić wzrokim" a potem nawet zgwałcić, hihi...

nawet w samym filmie jego postać budzi brak sympatii ze względu na to, jak go przedstawiono. Odpycha w końcu to nieobliczalny świr - ale na tym polega ten urok...

Więc pewnie w twoim przypadku cały urok - polega własnie na tym, że wydaje sie niezympatyczny :)

No właśnie nad takimi aktorami nie ma się co zastanawiać. U mnie aktorzy z taką filmografią już na wstępie mają mocną 7/10.

Pozdrawiam!

Ewka85

http://www.filmweb.pl/topic/483138/No+prosze.html#1661493

kolejny dowód na inteligencje autorki tematu...

użytkownik usunięty
Suzana

Jak zwykle chamstwo i brak szacunku do innych na tym portalu...

Ja, o dziwo, przychyle sie troszeczke (ale tylko troszczeke;) do opini Ewki. Faktycznie Hopkins czesto robi tą swoja powazna mine, albo rozdziabia buzie w czyms jakby a la "zdziwieniu" i mnie tez czesto irytuje tym!
Ale nie poweim, ze jest zlym aktorem - wrecz przeciwnie potafi byc genialny! ...POTRAFI... ale niestety w weilu filmach jest poprostu zbyt powciagliwy.

Ewce kulturalnie po prostu polece pare filmow, a nie - jak niektorzy ;P - bede wyzywac od idiotek itp. Moge sie zalozyc, ze ewcia jeszcze po prostu nie ogladala "Milczenia Owiec" (i wogole calej serii), bo inaczej by sie w koncu przekonala. Fajne sa tez "Prawdziwa historia" (tu absolutnie nie robi min jakby polknal kaktusa! - bardzo nietypowa dla niego rola), "Słaby punkt" (Tutaj moze jednak wciaz subtelnie, ale jest w nim cos przytlaczjacego...).

Ewciu! (o ile to nie jest oczywiscie prowokacja, jak mi sie z reszta wydaje) Aktorstwo nie polega na plakniu gdy jest smutno i na usmiechaniu gdy wesolo. Chodzi o to by pokazac smutek gdy sie smiejesz, smiech gdy placzesz, napiecie, gdy na pierwzy rzut oka panuje spokoj... na tym polega dobre aktorstwo. Nie wszystko musi byc powiedzaine wprost.

Pozdrawiam i zycze owocnej edukacji filmowej ;)

Ewka85

Ja tam dużo starsza od "ewci" nie jestem...

W czasach kiedy Hopkins zaczynał swoją karierę, zagrał w paru dobrych filmach - mnie nie było nawet w planach... Kiedy powstało Milczenie Owiec byłam świeżo upieczoną dwulatką, jednak nadrobiłam zaległości i nie mogę powiedzieć o Anthonym złego słowa.

Proszę wybaczyć, być może nie mam jeszcze tak wyrobionego gustu filmowego, ale Hopkins zawsze przyciągał i przyciąga mnie przed ekran :) mam nadzieję, że emeryturę odłoży na bok...

Ewka85

Anthony Hopkins nie musi sie dużo odzywać żeby olśnić widzów. Inni "aktorzy" gadają jak najęci i nic z tego nie wynika. w końcu mowa jest srebrem, a milczenie złotem

mariuszrezmer

Cóż....o tzw "autorce" tego tematu napisano już chyba wszystko co trzeba, a od siebie dodam, że nie potrafię sobie wyobrazić jak można być aż tak ograniczonym, żeby taką żywą legendę kina jak Anthony Hopkins nazywać "beztalenciem". A jednak....głupota ludzka nie zna granic...

Erato

Mi takie stwierdzenie przez gardło by nie przeszło :P.

zlikwidowane

Nie wierze że ten tamet wrócił!;/ za każdym razem jak go widze łapie sie za głowe w geście rozpaczy :D!

Majka_6

Majka, niepoprawny odruch. Powinnaś kulać się ze śmiechu i wytrzeszczać oczy ze zdumienia, jak wielka jest głupota ludzka ;-).

zlikwidowane

Ja powtórzę za moją koleżanką może niezbyt inteligentne wyrażenie, ale w tej chwili [a jest to chwila zadumy nad niepojętą ludzką głupotą] tylko takie przychodzi mi do głowy : są ludzie i parapety. Nie ubliżając parapetom, of course. Poza tym gratuluję za napisanie jednego z najgłupszych postów jakie kiedykolwiek widziałam.
A może jeszcze mało widziałam? ;D

Scarlett_20

temat widzę wiecznie żywy. Użytkownicy się zbulwersowali, i ciągną go w nieskończoność. Bulwersowi się nie dziwię, ale chyba argumentacja wam już pada?

zlikwidowane

może jej gardzioło jest już mocno rozchodzone... to jej przechodzi :P ale aż taka wielka głupota sie w nim mieści to tyle podziwu dla niej... a reszta to samo współczucie w najczystszej postaci :P

Ewka85

Hahahhahaha! (śmiech obłąkanego naukowca*walę głową o klawiaturę)
Mogłaś chociaż nie pisać, ze tego nie rozumiesz, bo bardziej się skompromitowałaś. :-)
Anthony Hopkins ma talent, ale trzeba mieć trochę oleju w głowie, by to zauważyć.
"za to ze ma powazne miny w filmach zadna sztuka!" - pozwolę sobie zacytować. Ewo, poważne miny zrobić to chyba jednak jakaś sztuka. Taka Oreiro czy Lohan nawet nie potrafią zagrać poważnej postaci, więc...
I usuń ze swoich "ulubionych" Joodie Foster, bo za dobra jest i też w Opisie Własnym skasuj Titanica. Klasyk, nie głupota.
[nie] pozdrawiam.
K.

Ewka85

Dziewczyno czy ty bynajmniej wiesz co piszesz. Może poprostu nie rozumiesz filmów Hopkinsa tak też może sie stać. Tylko wtedy prosze nie ujmuj największemu geniuszowi kina.

Ewka85

za to Ty jesteś mistrzynią w udawaniu dekla... ale z ważywszy na to że nim jesteś to jak wyżej sama wspomniałaś.... to też żadna sztuka :P wiesz i pamiętaj że to iż ktoś sie mało odzywa nie oznacza iż źle gra.. "Niemy świadek" nie widziałaś no jak skoro tam nie grała Sali spektra i Klark Garison więc pewnie nie tykasz się takich produkcji :P? główna postać jest głucho niema, nie odezwała się ani razy a film jest naprawdę dobry ;) tak więc... idź posłuchaj nowej płyty tokio hotel bo po mutacji chopocka da sie jeszcze jako tako słuchać... a jak Cie interesuje mandaryna.. i uważasz ze ma ona talent do śpiewu.. to wpadnij do Krakowa na koncert na sylwestrze organizowanym przez magillo... może wreszcie tą "gwiazdę" usłyszysz na żywo i przejrzysz na swoje gówniarskie łoczęta :D

i nie tykaj filmów Hopkinsa bo i tak ich nie zrozumiesz... a co najwyżej pokłócisz się z czymś co Cię zje... bo do napleta mu nie dorosłaś... PS tez kiedyś będziesz stara :P... a zmarszczki już niebawem sie pojawią (wierząc w datę 85 to już niebawem choć patrząc na głupotę jaką zawierasz w swoich komentach zapewne jesteś małą dziewczynka która pisze głupie blogi dając tam zdjęcia pedałków z TH i inne Britneye... po to by sie dowartościować :P co rodzice Cie nie kochali to oddałaś się w ręce POP - tandety?)... wtedy wyplujesz tego "starucha" co powiedziałaś :P

PS udawanie poważnego żadna sztuka? to bądź powazna choć chwilę i przestań gadać głupoty,.... ale to zdaje się... dla Ciebie sztuka nieosiągalna :P

PS i żałuje że tyle sie nastukałem.. ale może wreszcie coś do Ciebie dojdzie :P choć wątpię... ale i tak mam dziś nocna zmianę wiec nocy mi nie żal nawet na takiego buraka nieskrobanego :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Thug4Life

Ludzie!Cztery strony na coś takiego? Po co marnujecie czas???.Mimo wszysto świetnie się ubawiłam ^^
UWAGA: "profesjonalne" określenie na osobę z gatunku ewkacośtam to "różowa panna".

Thug4Life

Thug4Life... na Twoim avartarze nie jest przypadkiem jeden z kolesi grających w "lśnieniu" bądź fragment okładki??

bestia666azazyl

Czemu zablokowali mój post? O ile pamiętam nie napisałam nic złego.
Może ktoś mi powie co takiego 'złego' napisałam?

czarna_mamba_7

Lżenie współrozmówców nie jest zachowaniem akceptowalnym na tym forum, na żadnym nie powinno być.

bestia666azazyl

Tak, to jest genialny Jack Nicholson we fragmencie jednego z moich ulubionych filmów pt. "Lśnienie". Fajnie, że akurat ten kadr wybrali na okładkę :)

Ewka85

Jesli ktos mowi ze Hopkins to beztalencie, to mi go poprostyu zal. Ewa, jesli jedna z twoich ulubionych aktrorow to Natalia Oreiro, to wogle nie wchodz na filmweb, a tym bardziej o tak znakomitch aktorach. Czy ty wogle widzialas film z Hopkinsem?? Pewnie nie bo caly czas ogladasz jakies ,,Zbuntowane anioly" poprostu zalllllllll.

Luk72

Nie ma sensu nawet komentować... A co gorsza, po wpisach na blogu widać, że to nie troll... Heh, skąd się to bierze? I jeszcze ta Oreiro w ulubionych...

Ewka85

z tego co widze to ty wolisz gwiazdeczki hollywood typu lindsay lohan, hilary dyuff?
W takim razie co ty wogóle robisz na tej stronie?
krytykujesz wybitnego aktora nie majac zielonego pojęcia o aktorstwie. Wybacz, ale porównania miedzy lindsay<która nie gra zle >, a hopkinsem<który gra genialnie> po prostu nie ma...sa to aktorzy z dwóch róznych półek. Dlatego beztalenciem to mozez nazywac takie osoby, które go nie maja ale na pewno nie go...pozdrawiam.

Justine_3

To Wy jeszcze odpisujecie tej nędzy artystycznej? Popisała, troszkę głupotek i jest zadowolona ;)

Stacy

hEHEH moja wypowiedź z 2006 roku :)

BOKI ZRYCHWAC HAHAHA :)

użytkownik usunięty
Ewka85

ostatnia odpowiedz z 2007 roku. Po co wywlokłEŚ ten temat na wierzch? Przez te 4 lata jeszcze nie dojrzałeś?

Zebyś się pytał...

niedomyslasz sie ze ewka85 to kobieta?

użytkownik usunięty
Ewka85

żadna starsza o rok ode mnie kobieta nie bawiłaby się w trollowanie i nie oglądałaby kreskówek. Nie masz 25 lat, i nie jesteś kobietą.

Eh , dobre i dorosła kobieta nie pasałaby " żebyś się pytał " tlk. " trochę kultury dla starszych , ty nie wychowany bachorze / szczeniaku " xDD

Oke . kobietą to ona może być [ chociaż nie ma na to dowodów ] xDD

Ewka85

hahahahhahahahahhahhahahaaahahahahaaaa
nie mogę

kejtnova

Tyle lat minęło, a ja wciąż nie mogę uwierzyć, że takie posty istnieją naprawdę.

kejtnova

To paranienormalne zjawisko.
: -)

kejtnova

A ja nie mogę uwierzyć, że aż tylu ludzi zareagowało na ten post. Pomijając fakt, że każdy może mieć swoje zdanie, nie powinni się czepiać ulubionych pozycji założycielki tematu i je wykpiwać. To takie infantylne, ludzie.

Ewka85

Najlepsze jest to że dziewczyna ocenia strzaszny film na 10/10 a skazanych na shawshank na 1/10:) Mało tego w jej skali jest tylko 1 i 10:) Albo to jest prowokacja albo ta dziewczyna ma na prawde cos z główką:)

Ewka85

Oj ludzie! Po co odpisujecie i bawicie się w komentowanie tej osoby? Co Wam zależy? Jeśli ma z tego uciechę, to niech sobie pisze i ocenia co chce i kogo chce. Dla mnie to też głupota tak prowokować, bo jeśli faktycznie nie lubi Hopkisa, to po co wchodzić na to forum i pisać rzeczy typu jak: "Za co te nagrody? On nie umie grać w filmach"? Po za tym, nic strasznego nie napisał(a) Ewka. Nie lubi? Trudno! Nie musi. Jakby nikt nie reagował, to ten temat by był na szarym końcu. Przecież wątków tego typu jest miliony na FilmWebie i "cieszą" się ogromną popularnością, bo non stop ktoś odpisuje i potem są nerwy. A to, że założyciel(ka) tematu wywleka po tylu lach ten temat (niepotrzebnie) świadczy źle o niej, ale i o Was (że reagujecie na czyjeś zaczepli), bo kto inny by pomyślał: "Co mnie to obchodzi, że ta osoba tak myśli o tym aktorze?" i by nie komentował tego - wówczas temat by był zakończony ("Wilk syty i owca cała"). Tylko spokój nas uratuje. ;)

Ewka85

i to mówi laska , która ma piraci z karaibów i i straszny film 4 w ulubionych weź się lepiej nie kompromituj co ?:d bo nie wiadomo czy się śmiać czy płakać :D

Ewka85

jak sięnie znasz na filmach i geniuszu niektórych aktorów takich jak Hopkins cz De Niro to nie pisz nic.. po prostu żal !!! Anthony Hopkins jest geniuszem w tym co robi. i dodam.. kretyn/ka z ciebie !

123Gladiator123

Nie rozumiem po kiego grzyba odpisujecie na ten temat... wydaje mi się, że wszystko w tym temacie i w sprawie Sir Tony'ego zostało napisane, więc zlitujcie się i zakończcie spór. Każdy ma prawo do swojej opinii, swojego zdania. Żyjemy w kraju, gdzie (teoretycznie) mamy wolność słowa, więc nie naskakujcie już. Uspokójcie swój testosteron i pieniactwo. Czasy szlachty już się zakończyły. I ostatnie słowo: nie karmcie trolla. I sami nie trollujcie głupawymi komentarzami.
Pozdrawiam!

Ewka85

bo takie ma role i dlatego taki jest

Ewka85

Spokojnie ludzie, to na pewno prowokacja. ;p

Ewka85

To biedne, posiadające 2 komórki mózgowe dziecko neostrady przyznaje tylko 1 lub 10 - jedna komórka podpowiada 1 druga 10. Nic dodać, nic ująć.

Ewka85

w avatarze lohan, więc tylko jedno mam do powiedzenia - idz dziecko do domu, weź jakiś DOBRY , powtarzam DOBRY film z jego udziałem np MILCZENIE OWIEC, a nie ciągle oglądaj pattinsonównego i jakieś inne gnioty, bo normalnie mnie dobijasz. jak masz piep*zyc tutaj głupoty , to już lepiej nie pisz, bo normalnie ręce opadają. Chociaż może przypadkiem po spożyciu dopalaczy obejrzałaś zmierzch i tak ci się wszystko pochrzaniło w główce, że ci się aktorzy pomieszali z tych zwidów. obstawiam że masz 11 lat.

ps.
NIE KARMIC TROLLA!!!!!!!