Barbra Streisand

Barbara Joan Streisand

8,2
4 271 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Barbra Streisand

TFU, TFU

użytkownik usunięty

Wcielenie tego co najbardziej kręci jankesów : nabzdyczenie udające patos, ckliwe pioseneczki udające emocje i akademicki chłód w roli profesjonalizmu. Barbra Wspaniała najbardziej mnie zniesmaczyła w "Yentl" udając podlotka, jako Pani w wieku mocno dojrzałym. Szczegółnie lubię sceną taneczno - wokalną w kurniku. Jeszcze gorszy jest jej młodszy klon, niejaka Celina Djonówna.

Nie będę sie wypowiadała na temat tego wpisu.. Bo musieliby pociąć prawie wszystko co bym tu napisała, za sprawą cenzury!! Napisze tylko to: znasz się jak kot na kwaśnym mleku!!!

użytkownik usunięty
Enyo

Nie lubię, nie lubię, nie lubię. Ale rozumiem, że komuś może się podobać. A bez wulgaryzmów, jak widać, można się obyć :-)Mam nadzieję, że odezwą się też osoby, które widzą w Barbrze i jej twórczości wioskę.Na mleku się znam, kota mam. Pozdrawiam fanów "zabawnej dziewczny".

..właśnie mamy przykład jak sie znasz!! Ale taką płytkość trzeba wybaczyć..

Enyo

Też nie mogę ścierpieć tych jej musicali, może i śpiewa dobrze, lecz to trochę kiczem zalatuje, tak więc w tym względzie zgadzam się z autorem trmatu. Może kiedyś to było dobre, ale wiadomo - czasy się zmieniają. Ja wtedy nie żyłem i za to jej nie doceniam, wręcz przeciwnie, jej musicale omijam. Natomiast nie zmiania to faktu iż Barbra jest bardzo dobrą aktorką :) Lubię ją oglądać, ale w "normalnych" filmach, chociażby w "Wariatce".

Albertino

(bravo bravo) ..Jeden woli córke, drugi teściową.. Ja wole teściową ;) ..Każdy ma swoje zdanie.. ale niestety źle ci "zalatuje", sądze iż masz zapewne katar :D dlatego niezbyt dobrze czujesz! Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Enyo

A więc... Ja bardzo lubie Barbre Streisand i uważam, ze jest świetna aktorką. Zreszta dwa Oscary mówią same za siebie....

uznanie żydów dla żydówki którą kreują na gwiazdę.

użytkownik usunięty
markin

nie lubisz piosenek Barbry, czy jej samej jako aktorki?

paskudna, brak głosu jakieś skrzeczenie i grymasy a nie gra aktorska. Gdyby żydowskie środowisko filmowe nie kreowały ją na cud to by jej nie był.

użytkownik usunięty
markin

jak uważasz. ja lubię jej piosenki, szczególnie ,,Don't rain on my parade" :))

przecież ona nie śpiewa tylko skrzeczy i wrzeszczy do Doris Day jest daleko

markin

Doris Day to mój numer jeden jeśli chodzi o śpiew, interpretację, jest najlepsza, ale Barba ma też piękny głos o wysokiej skali i świetnej technice wokalnej. Nie ma co porównywać obu pań, bo mają zupełnie różne glosy w barwie, śpiewają inaczej, Doris to kontralt. Organizowałam parę razy warsztaty wokalne i nauczyciele od techniki śpiewu zawsze stawiali Barbrę za wzór piosenkarki, za wzór jeśli chodzi o technikę wokalną i operowanie głosem. A czyli rozumiem, że miliony fanów Streisand na świecie to nie kto inny, jak tylko żydowskie środowisko filmowe. Pozdrawiam:)

anialek36

ona wyje jak zarzynana locha na pastwisku. Miliony fanów spotkałaś te miliony czy czytasz tylko w prasie o takowych. Twoja pani od śpiewu jest kiepska i słuchu nie ma. BS nie śpiewa naturalnie tylko po latach nauki okropnie wyje co widać i słychać.

mam małe zadanie dla Ciebie, jeśli pozwolisz.

Jak się plasuje taka oto piosenka do twojej ulubionej BS ?
http://www.youtube.com/watch?v=TiZgwm5gIXc

markin

żeby nie było to może po Węgiersku ? Co powiesz o tym :
http://www.youtube.com/watch?v=PXqR99HjkDY

lub staroć ?
http://www.youtube.com/watch?v=AXnOu0ZSwFk

markin

i co to ma niby byc?

mania19

nic innego aniżeli jest

markin

szału nie robi

mania19

a i owszem

żeby nie było może z tym wokalem ?
http://www.youtube.com/watch?v=0WPfa3qhIdo

markin

ona spiewa tylko wolne piosenki, szybszego tempa by nie wytrzymala

mania19

ona żadnego tempa nie wytrzymuje

markin

To po co jako przyklad ją dajesz?

mania19

przypomnij

markin

Wydaje mi sie, ze kazdy powinien wiedziec jakie posty zamieszcza

mania19

masz rację, wdaje ci sie

Albertino

"Może kiedyś to było dobre, ale wiadomo - czasy się zmieniają"

:) W muzyce czasy zmieniają się wyłącznie dla wyrobników i jednosezonowych gwiazdek. Czy powiedziałbyś o Bachu, że nie słuchasz go, bo to stary pierdziel i w ogóle wtedy nie żyłeś?

Na muzykę zawsze należy patrzeć z uwzględnieniem epoki - i tu rzeczywiście można czegoś nie lubić; choć z drugiej strony prawdziwy miłośnik dźwięków nigdy się nie poddaje i w każdym okresie muzycznym znajdzie coś dla siebie.

A głos Barbry jest ponadczasowy, ot co :)

Albertino

Teraz w muzyce do dopiero kicz, tandeta i plastik. Barbra to wokalny geniusz!

Enyo

podpowiedz proszę w jakim filmie wypowiada słowa" Kocham Cie jak z stad do księżyca...itd" Wariatka ?

O gustach się nie rozmawia. A jednak.... muszę. Można kogoś nie lubić, nie doceniać, ale szacunek się chyba należy. Dorobek artystyczny Streisand jest tak wielki i imponujący, że za to samo należy ją szanować. Nie bez przyczyny jest to "najpiękniej śpiewająca biała kobieta"- to cytat. Skala i barwa jej głosu jest powalająca. Lecz to nie jest forum muzyczne. Dorobek filmowy jet także ogromny i bardzo dobry.

syrokomla

nie wiesz, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć

Uwielbiam...Jako aktorke,jako piosenkarke;->>

To wspaniała babeczka z charakterem. Może się komuś nie podobać jej styl muzyczny...podobnie jak można nie lubić NY Yankees albo przedkładać rozgrywki piłki nożnej nad NHL ;P. Ja tam wolę Barbrę i porządnego hokeja !

Jorjan

Jorjan podzielam twoje zdanie! Dla Mnie Barbra jest nieśmiertelna i taką pozostanie na zawsze!

Świetna technicznie i warsztatowo wokalistka, bardzo dobra aktorka:) Piosenki ma na prawdę wyśmienite, każda z nich to swoista perełka:) Gdy śpiewa, to aż ciary po plecach przechodzą:) Mieć taki głos marzenie:)

Ona jest beznadziejna, wpycha się wszędzie a za bilet na swój koncert żąda bajońskich sum. Muzyki nie trawię a filmy budzą moje politowanie.

Ulisseska

Należy do grupy wokalistek, które odniosły największy sukces w historii współczesnej muzyki rozrywkowej, zarówno pod względem sprzedaży płyt, jak i uznania krytyki. Streisand sprzedała dotychczas ponad 140 milionów egzemplarzy swoich płyt. Czyni to ją najwyżej notowaną artystką solową w rankingu sprzedaży w Stanach Zjednoczonych. Niemal każdy wydany przez nią album otrzymuje certyfikat złotego, platynowego lub multiplatynowego w USA. Obecnie artystka posiada 20 złotych, 18 platynowych i 13 multiplatynowych krążków w Stanach Zjednoczonych. Według RIAA, Streisand umieściła najwięcej albumów w pierwszej dziesiątce notowania Billboard 200 spośród wszystkich piosenkarek występujących solo (łącznie 31). Plasuje się ją na 4. miejscu rankingu artystów posiadających najwięcej albumów numer 1 w historii zestawienia. Należy także do wąskiego grona wykonawców, którym udaje się umieścić album na 1. miejscu listy sprzedaży Billboard 200 przez kolejnych pięć dekad (jej ostatni numer 1 to Love Is the Answer z 2009 roku) W noc sylwestrową 1999/2000 Streisand ponownie wystąpiła w MGM Grand Garden Arena z koncertem, który miał zdobyć miano najbardziej dochodowego w historii Las Vegas. Jej kolejne tournée, zatytułowane Timeles, pobiło kolejne rekordy. W 2002 ukazały się dwie kompilacje: dwupłytowa The Essential Barbra Streisand, która dotarła do Top 10 europejskich list sprzedaży, w tym do miejsca 1. w Wielkiej Brytanii, oraz Duets, zawierająca utwory nagrane z innymi artystami. Rok później swą premierę miało wydawnictwo The Movie Album, na którym znalazły się utwory pochodzące z takich filmów jak Dzisiejsze czasy, Śniadanie u Tiffany'ego i Bagdad Café. Pierwszy od sześciu lat album z premierowym materiałem, Guilty Pleasures, ukazał się jesienią 2005 roku, jako nawiązanie do wydanej 25 lat wcześniej bestsellerowej płyty Gulity. Barry Gibb ponownie pojawił się jako producent materiału, a także udzielił się wokalnie w dwóch utworach. Płyta spotkała się sukcesem, pokrywając się złotem w USA i platyną w Wielkiej Brytanii. W 2006 roku artystka wyruszyła w kolejną trasę koncertową, zatytułowaną Streisand: The Tour, która miała się stać najbardziej dochodową w całej jej karierze. Koncertowa płyta Live in Concert 2006, z zapisem kilku amerykańskich występów, została wydana w 2007 roku i dotarła do pierwszej dziesiątki listy sprzedaży w Stanach Zjednoczonych. W tym samym roku w Pałacu Elizejskim z rąk Nicolasa Sarkozy'ego odebrała prestiżowe, najwyższe francuskie odznaczenie: Legię Honorową. W 2008 roku piosenkarka nawiązała współpracę z Dianą Krall, czego owocem była płyta Love Is the Answer. Kilka dni przed jej premierą, we wrześniu 2009, Streisand wystąpiła w nowojorskim klubie jazzowym Village Vanguard dla widowni złożonej jedynie z zaproszonych gości, przyjaciół i zwycięzców zorganizowanego wcześniej konkursu. Płyta Love Is the Answer zebrała przychylne recenzje i zadebiutowała na szczycie zestawienia Billboard Hot 100, zostawiając w tyle wydane w tym samym czasie krążki Memoirs of an Imperfect Angel Mariah Carey i Brand New Eyes zespołu Paramore. Sukces ten uczynił Barbrę Streisand jedynym wykonawcą w historii, jaki zdobył pierwsze miejsce tej listy w kolejnych pięciu dekadach.
No, ale tak masz racje jest beznadziejna i godna politowania. Pozdrawiam:)

anialek36

bo ty jesteś w stanie to sprawdzić. Żydowskie lobby wpisało kilka cyferek i już mają gwiazdę. Ogarnij się.

markin

Nie należę do jak Ty tu piszesz "żydowskiego lobby", ale lubię Barbrę. Widziałam na DVD i w TVP kilka jej koncertów i nie sądzę, że wszyscy, przybyli na koncerty to "żydowskie lobby". To raczej Ty się ogarnij, zamiast wypisywać bzdury. Jeśli nie lubisz Streisand, to po co tu piszesz, nie masz co robić, czy jak? Ja jeśli kogoś nie lubię, to po prostu się nim nie interesuję, nie wchodzę na jego profile i nie zabieram głosu, a tym bardziej jeśli nie mam nic do powiedzenia. Pozdrawiam:)

anialek36

tak ci wpoili pewne zachowania a ty się do nich dostosowałaś tyle w temacie.

anialek36

kolega wyzej moze sam jest zydem? :)

markin

moze sam jestes malym zydem?

mania19

a po czym to poznaje się ?

markin

Ciebie pytam przeciez

mania19

a mały to w jakiej skali ?

markin

Raczej nie ładnie jest odpowiadac pytaniem na pytanie :)

mania19

jak się używa fuzzy logic to jedyny sposób

Ulisseska

cała prawda

Ulisseska

Beznadziejna... Zaśpiewaj tak jak ona, zaprezentuj to, a wtedy pogadamy. Pozdrawiam:)

nie jankesów tylko żydów.
Człowiek tylu operacji nie jest w stanie przeżyć żeby z tego brzydactwa zrobić kobietę.