Borys Szyc

Borys Michał Michalak

7,0
48 520 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Borys Szyc

Uważam Borys Szyca za jednego z najzdolniejszych aktorów młodego pokolenia w Polsce.
Widzę że na tym forum został mocno zmieszany z błotem i nie bardzo rozumiem z jakiego
powodu. Domyślam się, że stało się tak idąc tropem tabloidowego rozumowania, które
coraz częściej jest wyczuwalne na tym portalu.
Co właściwie wam z nim przeszkadza?

goslawa25

Mi akurat nic. Dlatego dałem 10.

goslawa25

Widziałem Borysa Szyca w teatrze na spektaklu "Bez tytułu" (na podstawie "Płatonowa" A. Czechowa) i widać było różnicę poziomów między nim a pozostałymi aktorami. Grał swietnie. :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Piramidoglowy

każdy ma prawo do własnego zdania . to akurat jest mój ulubiony aktor młodego pokolenia .

pannazlo

Najlepszy aktor młodego pokolenia to Andrzej Chyra. Obejrzyj Komornika.

pitixpl

Młodego pokolenia? Przecież to rocznik 64. On ma już 47 lat. To młode pokolenie ;) Sorki. Ale fakt Chyra to świetny aktor.

TomaszO1983

Ja go zaliczam do aktorów młodego pokolenia tylko dlatego, że on jako jedyny z Polskich aktorów umie grać w każdej produkcji. Nie gra w gniotach.

pitixpl

No, tak, Zamachowskiego też wymienisz? Ja się zgadzam, że Chyra to świetny aktor, ale 50 lat to młode pokolenie było 20/30 lat temu. To jakbyś Lubaszenkę i Pazurę zaliczał do młodego pokolenia. To już sprawdzenie akotrzy. To prawda, że Chyra w gniotach nie gra, przynajmniej ja nie kojarzę, a jeśli zagra w gorszym filmie, to i tak zawsze się wyróżnia. Młode pokolenie to Szyc, Zakościelny, może jeszcze się łapią Karolak i Maciej Sthur. O Damięcki to młode pokolenie, ale nie aktorzy zaraz przed 50.

TomaszO1983

Dobra. Masz rację. Po prostu uważam, że jest najlepszym polskim aktorem "przed 50".

pitixpl

Mhm, jakby mnie obudzić przed snem, i zapytać o nalepszego polskiego aktora przed 50, patrząc przez pryzmat ostatnich ról, zgodzę się z tobą w 100%. Jakby mi dać trochę czasu, może bym coś wymyślił, chociaż wątpię. Człowiek, który uratował Katyń ;) jest świetnym rzemieślnikiem oraz artystą :) pozdrawiam.

TomaszO1983

Dobra już nie komplementujmy Chyry. Co sądzisz o Borysie?

Piramidoglowy

Zgadzam się. Polubiłem go dzięki Oficerowi i Symetrii, ale przez to, że gra w GNIOTACH naciągane 4/10

goslawa25

Bardzo lubię!! Potrafi zagrać i potrafi wykorzystać swój talent