Poprze władzę - na zawołanie, weżmie udział w komediowej akcji salonu ( Agora Michnika vel socjalizm z ludzką twarzą) "bronimy przed faszystami" - bez dwóch zdań !. Szyc się stacza.
http://www.youtube.com/watch?v=JBBcZAPIH3w&feature=related
Prawo Godwina. Taka argumentacja potwierdzasz, że w umyśle przeciętnego leminga próżno szukać myślenia, sa tylko bodżce.
w dzisiejszych czasach bycie patriotą oznacza bycie faszystą, nasi przodkowie którzy własną krwią wywalczyli wolność naszego kraju przewracają sie w grobach...
widzę, że twój nick bardzo do ciebie pasuje. A co do hitlera to chyba nie muszę pisać kto ściągał wnuczków esesmanów na polskie święto narodowe, żeby lać kijami ludzi z biało-czerwonymi flagami i pluć na polskie mundury
@choojniak:
"Spokojnie, weź różaniec, pomódl się i popatrz na portret Adolfa a się uspokoisz."
Moim zdaniem to bardzo niesmaczne, że ludzie, którzy sprowadzili NIEMIECKICH bandytów, żeby zniszczyć POLSKIE ŚWIĘTO NARODOWE, nazywają prawdziwych patriotów faszystami. Polecam też zapoznać się ze znaczeniem tego słowa, tak często dziś nadużywanego.
ja nie wiem, ale czy naprawde wy wszyscy jestescie jacys nienormalni? tutaj sie chyba pisze, dyskutuje na temat filmow, kina, aktorow, gry aktorskiej, pracy rezyserow, scenarzystow... nie rozumiem tego debilnego podejscia polakow ddo patriotyzmu i polityki... i czy wszedzie ale to wszedzie trzeba k....a mowic o tym co bylo a nie o tym co bedzie? co za pop.......ony narod !
a tak poza tym , to uwazam ze jest on jednym z Najlepszych polskich aktorow z mlodego pokolenia, bo jak gra to ja nie widze w jego gestach, twarzy i glosie, ze gra- tylko widze jego jako czlowieka jakim sie staje odgrywajac swoja role... tutaj trzeba raczej miec wąty do polskiego kina i reżyserów, czy scenarzystów, że co roku nagrywają jakiś nowy chłam,, który zazwyczaj ma tak popieprzone i nienaturalne dialogi, że nawet gdyby się chciało to nie można się skupic na ogladaniu filmu... bo jest tak beznadziejny, ze wolisz przelaczyc na m jak milosc.... ktory tez jest chlamem swoja droga. pozdrawiam
Trzeba bo aktor to nietylko role przez niego grane.Aktor to tez czlowiek ktory podlega ocenie spolecznej i bedac osoba publiczna musi byc na to przygotowany.
A jesli miesza sie w polityke i pokazuje za kim jest to znaczy ze chce by go oceniano takze za poglady politycze.
A aktor z niego marny ale jak go widzisz w tylu filmach to myslisz ze jest dobry zreszta co zaczy dobry aktor ? specjalisja od aktorstwa zapewne nie jestes ale manipulowac sie dajesz doskonale.
Dokładnie - moim zdaniem politycznie zaangażowany i politycznie ustawiony. To widać. Zwróćcie uwagę na jego grę w filmie "1920. Bitwa warszawska". Mam zupełnie inne wyobrażenie kawalerzysty - czytałem wcześniej trochę książek, w tym nawet opowiadania ludzi, którzy służyli w kawalerii. Gra Szyca w tym filmie to porażka, tym bardziej zważywszy na fakt, że aktorstwo stało tam na wysokim poziomie. On swoją grą moim zdaniem bardzo dużo popsuł. Zwróćcie uwagę na taki wątek z rosyjską aktorka Olga Kabo, która zagrała postać Sofii Nikołajewnej. Jest taka scena, w której Sofia ginie. Moim zdaniem Szyc nie potrafił zagrać uczucia.- nie mówię, że chodziło o to, że trzeba było zagrać miłość, choć na pewno głęboką empatię. Wydaje mi się, że choćby w tej scenie nawet ja lepiej bym się sprawdził. Porażka, porażka, po stokroć porażka. Czuję, że ma gość jakieś niesamowite chody u ludzi z branży i nic poza tym. Mam prawo do swojego zdania. Taka jest demokracja.
Sam się przyznał do swojego pochodzenia, nie zaprzeczając, że ma inne a pewnie wiesz o co chodzi, więc nie dziwię się, że popiera tych a nie innych. Socjalizm z jakąkolwiek twarzą to był przed wojną, bo chociaż wychowywał patriotów. A teraz? Zapomnij. Chociaż Kaczyński to też taki socjalista typu Piłsudski z tym swoim bardziej ojczyźnianym socjalizmem. Ja się dziwię, że Polacy wolą internacjonalizm od nacjonalizmu, że wolą popierać Innych a nie Siebie. Ja wiem, że wśród narodowców jest wielu oszołomów, ale tam można jeszcze coś znaleźć co służy dla nas Polaków. W socjalistycznym Sejmie RP raczej tego nie znajdziesz. jestem tak zły na Polaków. Może to już nie Polacy? No bo za przeproszeniem kurvva jakim trzeba być kretynem by kalać własne gniazdo i służyć innym? To się nie mieści w pojęciu inteligentnego człowieka a już z pewnością patrioty. To wszystko znów musi się zawalić, żeby ludzie zrozumieli? Ci tak krytykowani przez nacjonalistów w całym świecie pejsaci a uwielbiani przez internacjonalistów powinni być wzorem dla patrioty. Tak właśnie oni. Bo my liżemy stopy wszystkich innych a Oni jak ktoś napisze wiersz krytykujący ich nieuczciwość to niemal cię zbombardują bo dwa słowa obraziły ich kraj. Niestety, ale ja już wolę, żeby nasi znali swoją cenę i umieli się tak postawić a nie podstawić. Tylko, że woleć to ja sobie mogę. Niestety, mam obawę, że w Polsce żadna partia prawicowa nie wejdzie do sejmu i nie przywróci Polsce siły i godności.