Borys Szyc

Borys Michał Michalak

7,0
49 734 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Borys Szyc

Aktor ten jest pomyłką polskiego kina.Zresztą polskie kino też jest pomyłką.

AdamOne

Zgadzam się w zupełności.

AdamOne

100% racji, jak dla mnie polskie filmy są żenujące ;]

AdamOne

Widzę, że mamy tu grono osób ograniczających się tylko do najbardziej znanych i promowanych produkcji. Trochę to smutne.

AdamOne

ja miałem na myśli współczesne polskie kino

AdamOne

Obejrzyj "Chrzest", "Dom zły", "Rewers", "Sztuczki", "Różyczkę" itp... To moze zmienisz zdanie.

AdamOne

Ale Polskie współczesne kino, to nie tylko tandetne komedie romantyczne, jest masa ciekawych filmów i etiud natomiast nie są przyjmowane przez publicznośc, nie lubia Polacy kina trudnego, Borys gra w filmach jakie pozwalają mu sie utrzymac, a to że ma charakter jaki ma? :) Jego sprawa jest również człowiekiem :) i artystą a im jak wiadomo wolno więcej :) jest duzo dobrych filmów Polskich tylko trzeba ich poszukac :)

AdamOne

Cała Polska jest pomyłką, najlepiej wyjedź do angli na zmywak i tam oglądaj "WIELKIE KINO" .... Jako człowiek to pewnie nie jest przykładem do naśladowania, ale jako aktor gra całkiem przyzwoicie.
A kto wygrywa w plebiscytach na najlepszego aktora ... Bobek Tomasz (chyba czy jak mu tam) - "aktor" jednego serialu "BrzydUli" no i teraz kolejny z nim nakręcili.

Jaka publika takie kino, skoro ludzie w Polsce oglądając serial "BrzydUle" dostrzegli tylko jego jako najlepszego aktora, to co się dziwić że mamy takie kino jakie mamy. Czyli filmy historyczne i durne komedie.

transdaw

Wiecie co nie wiem jaki On jest aktorem nie obejrzałam z nim żadnego filmu po prostu na jego widok mnie odrzuca i mdli.
Hmm nic mi facet nie winien a wyzwala we mnie wszystko co najgorsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

barbarka5_2

Przesada. To jest dobry aktor aczkolwiek dość charakterystyczny i nie do wszystkich ról pasuje.

Poza tym, może przestanie grać trochę w tandecie serialowej(9 na 10 seriali polskich jest tandetą), dostaje już spore gaże, za "Bitwę..." dostał 200tys.

użytkownik usunięty
AdamOne

dodaj, ze polska publika to tez dno i polscy krytycy to tez dno :)

AdamOne

Co do pierwszej części wypowiedzi zgadzam się w zupełności. "Aktorstwo" Szyca jest dla mnie naciągane jak to tylko możliwe. Do tej pory nie mogę wymazać z pamięci sceny kiedy w Polskiej Super Produkcji "Bitwa Warszawska" wymawia on ostatnie zdania leżąc na szpitalnym łóżku. Mimo, że w porównaniu z Nataszą Urbańską powinien wypaść lepiej (patrząc na dorobek filmowy) to ku (jakiemuś tam) zdziwieniu wcale tak nie było.

Chociaż należy napomknąć o "Wojnie Polsko-Ruskiej" gdzie Szyc pokazał trochę więcej klasy. Trochę więcej. Trochę.

AdamOne

Osobiście nie zgodzę się z większością wypowiedzi. Borys Szyc jest na prawdę świetnym aktorem tylko reżyserzy go zaszufladkowali do ról głównie komediowych i pod takim pryzmatem dużo osób na niego patrzy. Uwielbiam jego mimikę i sposób gry. Obejrzyjcie filmy z nim i się zastanówcie. Ogółem co to polskich filmów : stare są fenomenalne, a i teraz zdarzają się czasami fajne filmy. Tyle, że te co lecą w kinie to czysty kicz i komercja.

użytkownik usunięty
AdamOne

Popieram, że kino polskie zlazło na psy, a sam widok Szyca podnosi mi ciśnienie.

AdamOne

sami o sobie piszecie ze jesescie dnem.... i to mi sie podnosi cisnienie gdy czytam te wasze debilne komentarze!!! zakompleksiony narod...... !!! a Szyc jest dobrym aktorem !!!

unasdegel

rozumiem ze to jedyna sluszna prawda ? pani z tvnu ?

Phantom_5

dobre, dobre... ale nie, nie jestem z tvnu :) a Szyca w tvnowskich serialach widzialam tylko w zwiastunach... ale nie sadze, zeby sie w nich kompromitowal... bo jak juz wczesniej wspomnialam: Szyc jest dobrym aktorem!- i nie, to nie jedyna sluszna prawda, tylklo nie rozumiem jak ktos kto na niego patrzy to nie widzi tego co ja? co? to dlatego ze jest brzydki, pewny siebie i przemadrzaly? duzo by pisac ....no niewazne. pozdrawiam

unasdegel

Nie sadzisz ze sie kompromituje bo co ty wiesz o aktorstwie ? dla ciebie aktor dobry to ten ktory gra w wieku filmach i jest trendi :)
dobrym aktorem to jest np. robert de niro a nie szyc bo takich szycow to wsrod amatorow jest wielu :)
Jedyna jego zaleta to plecy np. babcia aktorka teatralna :)

Phantom_5

Phantom_5- ... przyznaje, ze jestes nieugiety. Pozdrawiam Cie naprawdde bardzo serdecznie i... Borysa Szyca oczywiście!

użytkownik usunięty
Phantom_5

Dla mnie Szyc to zwykły kabotyn, on tam takiemu Day-Lewisowi czy de Niro to nawet do pięt nie sięga.