Widzę, że mamy tu grono osób ograniczających się tylko do najbardziej znanych i promowanych produkcji. Trochę to smutne.
Ale Polskie współczesne kino, to nie tylko tandetne komedie romantyczne, jest masa ciekawych filmów i etiud natomiast nie są przyjmowane przez publicznośc, nie lubia Polacy kina trudnego, Borys gra w filmach jakie pozwalają mu sie utrzymac, a to że ma charakter jaki ma? :) Jego sprawa jest również człowiekiem :) i artystą a im jak wiadomo wolno więcej :) jest duzo dobrych filmów Polskich tylko trzeba ich poszukac :)
Cała Polska jest pomyłką, najlepiej wyjedź do angli na zmywak i tam oglądaj "WIELKIE KINO" .... Jako człowiek to pewnie nie jest przykładem do naśladowania, ale jako aktor gra całkiem przyzwoicie.
A kto wygrywa w plebiscytach na najlepszego aktora ... Bobek Tomasz (chyba czy jak mu tam) - "aktor" jednego serialu "BrzydUli" no i teraz kolejny z nim nakręcili.
Jaka publika takie kino, skoro ludzie w Polsce oglądając serial "BrzydUle" dostrzegli tylko jego jako najlepszego aktora, to co się dziwić że mamy takie kino jakie mamy. Czyli filmy historyczne i durne komedie.
Wiecie co nie wiem jaki On jest aktorem nie obejrzałam z nim żadnego filmu po prostu na jego widok mnie odrzuca i mdli.
Hmm nic mi facet nie winien a wyzwala we mnie wszystko co najgorsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przesada. To jest dobry aktor aczkolwiek dość charakterystyczny i nie do wszystkich ról pasuje.
Poza tym, może przestanie grać trochę w tandecie serialowej(9 na 10 seriali polskich jest tandetą), dostaje już spore gaże, za "Bitwę..." dostał 200tys.
Co do pierwszej części wypowiedzi zgadzam się w zupełności. "Aktorstwo" Szyca jest dla mnie naciągane jak to tylko możliwe. Do tej pory nie mogę wymazać z pamięci sceny kiedy w Polskiej Super Produkcji "Bitwa Warszawska" wymawia on ostatnie zdania leżąc na szpitalnym łóżku. Mimo, że w porównaniu z Nataszą Urbańską powinien wypaść lepiej (patrząc na dorobek filmowy) to ku (jakiemuś tam) zdziwieniu wcale tak nie było.
Chociaż należy napomknąć o "Wojnie Polsko-Ruskiej" gdzie Szyc pokazał trochę więcej klasy. Trochę więcej. Trochę.
Osobiście nie zgodzę się z większością wypowiedzi. Borys Szyc jest na prawdę świetnym aktorem tylko reżyserzy go zaszufladkowali do ról głównie komediowych i pod takim pryzmatem dużo osób na niego patrzy. Uwielbiam jego mimikę i sposób gry. Obejrzyjcie filmy z nim i się zastanówcie. Ogółem co to polskich filmów : stare są fenomenalne, a i teraz zdarzają się czasami fajne filmy. Tyle, że te co lecą w kinie to czysty kicz i komercja.
Popieram, że kino polskie zlazło na psy, a sam widok Szyca podnosi mi ciśnienie.
sami o sobie piszecie ze jesescie dnem.... i to mi sie podnosi cisnienie gdy czytam te wasze debilne komentarze!!! zakompleksiony narod...... !!! a Szyc jest dobrym aktorem !!!
dobre, dobre... ale nie, nie jestem z tvnu :) a Szyca w tvnowskich serialach widzialam tylko w zwiastunach... ale nie sadze, zeby sie w nich kompromitowal... bo jak juz wczesniej wspomnialam: Szyc jest dobrym aktorem!- i nie, to nie jedyna sluszna prawda, tylklo nie rozumiem jak ktos kto na niego patrzy to nie widzi tego co ja? co? to dlatego ze jest brzydki, pewny siebie i przemadrzaly? duzo by pisac ....no niewazne. pozdrawiam
Nie sadzisz ze sie kompromituje bo co ty wiesz o aktorstwie ? dla ciebie aktor dobry to ten ktory gra w wieku filmach i jest trendi :)
dobrym aktorem to jest np. robert de niro a nie szyc bo takich szycow to wsrod amatorow jest wielu :)
Jedyna jego zaleta to plecy np. babcia aktorka teatralna :)
Phantom_5- ... przyznaje, ze jestes nieugiety. Pozdrawiam Cie naprawdde bardzo serdecznie i... Borysa Szyca oczywiście!