Britney Spears

Britney Jean Spears

7,4
202 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Britney Spears

ah postaram się oceniać obiektywnie bo dla mnie jak i obiektywnie britney spears (jej piosenki) to kawał dziadostwa jakich mało.......
ale wiadomo to co będzie wypromowane weźmie się jakąś idiotke z ulicy , ona ma tylko machać tyłkiem i śpiewać z playbacku.......
nie umie nawet napisać własnych tekstów nie tworzy własnej ''bandy'' nie koncertuje a jezeli juz to z playbacku ( moze sa jakies ''wyjatki'' gdzie cos zapiszczy....) ah i nie uwazam tylko moją muzykę za dobrą ... nie jestem jakimś zarozumiałym snobem...
piosenki oceniam po liryce(tekście) rytmie(gitary,pianino ... itd) a nie dźwięki w stylu techno które można zrobić po 2 miesiącach kursu....,głosie , występach na żywo..i mimo tego że nie lubie muzyki klasycznej, jazzu , swingu ,coolu itp itd to można tam spotkać dla kogoś ciekawe utwory......
nie widzicie tego że ten cały szajs typu ''techno'' małpy skaczące ''hip hop'' i ta cała subkultura została wypromowana przez media! inni artyści muszą włożyć duże zaangażowanie w swoją pracę....
gdy ona macha tylko dupą i obnaża się jak (powiem wprost) ''dziwka''hehe. podsumuję moją wypowiedź kilkoma słowami... nie bądzcie naiwni , jej texty są idiotyczne , nie ma instrumentów ,rytmu wogule, nie umie śpiewać , i mimo to że była gdzieś w top liście" MIx ziOm pop technoo!2005 prosto krzywo zero elegancko" to nie czyni jej piosenki dobrymi..

użytkownik usunięty

sprostuje moją wypowiedź dobrze może są tam instrumenty(w paru utworach) ale one są chyba układane przez jakąś firmę czy coś i teraz wogule znikneły bo jej piosenki są komputeryzowane, a i jeszcze jedno wy nie rozumiecie tego pseudo ''fenomenu'' britney? naprawdę?
to to wyjaśnie a wy to przeanalizujcie(chociaż przekaz jest prosty), jej texty są pisane przez innych ludzi by w danym okresie jak najwięcej ludzi kupiło jej albumów...
ona jest tylko kimś kto dostosowywuje się do ''trendów'' i dlatego właśnie tak długo utrzymuję się na rynku... ale mi artystka pod koniec lat 90 robiła muzykę dla mass i teraz to robi..... niepotrzebnie lansuję się takie ''gwiazdy'' ale wiadomo media chcą zmanipulować ludźmi i wyznaczyć jakąś mode.. mogę tylko powiedzieć że ona artystką nie jest , u wierzcie mi jest tyle band i rodzajów muzyki lepszej, kropka.

Nie uważasz, że trochę przesadziłaś? Myślę, że gdyby Britney była takim beztalenciem jak piszesz to nie odniosłaby takiego sukcesu. Może nie ma super głosu, ale trochę potrafi. Piszesz: "ona jest tylko kimś kto dostosowywuje się do ''trendów'' i dlatego właśnie tak długo utrzymuję się na rynku", a czy to źle?? Właśnie na tym polega jej praca! Tak samo jest z Madonną. Co do tego techno, mam podobne zdanie do Ciebie, też nie trawie tego rodzaju muzyki. Ale z racji tego, że mam wielu znajomych słuchających techno, toleruje je. Z hip-hop'em to zupełnie inna sprawa. To czarna muzyka, która nie trafi do każdego, trzeba to po prostu "czuć" :).

użytkownik usunięty
p4nic

eh odpowiem ci tym że jest wiele artystów komponujących własną muzykę i nie dostosowujących się do trendów i ich pracą też jest ''muzyk''
co ona potrafi? nie komponuje muzyki ,nie pisze textów, śpiewa z playbacku.. więc jedyną umiejętnością jest machanie tyłkiem.
paris hilton też jest sławna i co z tego? nic nie osiągneła i o popularności nie decyduje koniecznie praca,zangażowanie talent tylko lansowanie przez media.. promocja i te dostosywanie się.

użytkownik usunięty

i jeszcze jedno ja was nie krytykuje bo rodzaj muzyki który człowiek słucha nie decyduje o jego charakterze... ja krytykują tą psedogwiazdke.

Oczywiście, że Britney nie umywa się do niektórych muzyków, ale muzyka pop jest tworzona głównie przez takie "Britney". Mi chodzi tylko o to, że sama na pewno w jakiś sposób się do swojego sukcesu przyczyniła, czy to machaniem tyłkiem, czy tym, że po prostu ładnie wygląda i jest w miarę sympatyczna. Tego oczekują ludzie i to dostają, a że dziewczyna (i chmara pracujących z nią ludzi) sobie przy okazji zarobi to dobrze dla niej. Ja nic do niej nie mam, po prostu nie słucham jej muzyki. Niech sobie żyje szczęśliwie i robi co tam sobie chce.

p4nic

A z tym, że "na tym polega jej praca" to trochę źle się wyraziłam. Nie chodziło mi o to, że praca muzyka polega na dostosowywaniu się do trendów. Raczej o to, że praca takich wykonawców jak Britney Spears na tym polega. Tego typu piosenkarki muszą się dostosować. Kto słuchałby Britney śpiewającej jakąś ambitną muzykę? Nastolatki-nie, miłośnicy takiej muzyki-tym bardziej. O to mi chodziło :)