Dakota Fanning

Hannah Dakota Fanning

7,9
28 958 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Dakota Fanning

Jaka z niej aktorka? Skończyła szkołe aktorską?
Nie sądze. Uważam, że nie powinno się mówić o niej, że jest aktorką bo nie skończyła żadnej sql aktorskiej ://

użytkownik usunięty
LeaMao

Tez sie zastanawiam. Jakos od wczoraj tak jest niestety albo cos sie im popsulo albo chcieli cos pozmieniac choc efekt jest marny jak dla mnie. Strsznie denerwujace i polapac sie nie da. Zreszta nie zawsze ida one na gore nie wiem od czego jest to zalezne a czasem w ogole sa pomieszane. Mam nadzieje ze wroci to do poprzedniej wersji...

Mathias_13cool

zgadzam się z opiniami voagara, szczepana 600, Mathiasa 13cool i wieloma innymi. ten temat jest bezsensowny i nie ma po co się kłucić z XxChocolateFactoryxX. to jak gadanie do ściany.

XxChocolateFactoryxX

Gra w profesjonalnych filmach więc jest aktorką :]

Antonio_Montana

A jeśli ja wyrwe mojej 10-letniej siostrze ruszającego się zęba to mogę mówić, że jestem dentystką ??

użytkownik usunięty
XxChocolateFactoryxX

durny temat. to tak jakby powiedziec ze dany wokalista nie moze byc wokalista bo nie ukonczyl zadnej szkoly muzycznej. jesli ktos ma naturalny taleny talent, to i po co mu szkola?

PS prosze nie czepiac braku polskich znakow. taki komp.

Antonio_Montana

A jakby grała w "mniej profesjonalnych" filmach to już by nie była "aktorką" ?

użytkownik usunięty
XxChocolateFactoryxX

spiewalam w szkolnym zespole wokalnym, wiec bylam wokalistka... jesli ktos gra w teatrze, czy w filmach, a nie robi tego jednorazowo to tak czy siak jest aktorem. powrórze : liczy sié talent.

Ja śpiewam od 7 doku życia. Traz mam 16 lat jeździłam po szkołach i różnych miastach i śpiewałam i nie uważam się za wokalistke...

XxChocolateFactoryxX

Zawód artysty droga pani to nie zawód lekarza dentysty itp. Artystą jest każdy kto coś tworzy z myślą o tym by inni mogli to podziwiać. Tu liczy się talent, umiejętność przebicia się ponad innymi, oraz spodobania się widowni a nie papierek. Aktorem jest każdy kto gra w filmach, muzykiem każdy kto robi muzykę, pisarzem każdy kto pisze książki. Ty jeśli na prawdę śpiewasz i gdzieś koncertujesz czy coś w tym stylu to też jesteś artystką wokalistką czy tego chcesz czy nie

XxChocolateFactoryxX

A co powiesz o pisarzach? W sumie jakoś około 70% nie skończyło żadnej szkoły ani kursu (są szkoły pisarstwa?) Tworzą bo poczytali trochę, wpadli na pomysł i przed siebie z piórem, maszyną czy kompyterem. Tak myśląc po twojemu to połowy wielkich dzieł nie napisali pisarze a jacyś... Zapisujący? Bo tylko zapisują, nie skończyli szkoły.Jakbym kiedyś wydał książkę to na tyle okładki chyba mi nie napiszą: "Szczepan600 młody, zdolny... zapisywacz."

Twoje stwierdzenie jest pozbawione sensu.

XxChocolateFactoryxX

A wiesz, że np. Brad Pitt też nie ukończył żadnej szkoły aktorskiej?? A nazywają go aktorem... Dziwne, co nie??

XxChocolateFactoryxX

Do autora postu- dziwny jestes czlowieku! Piszesz-jaka z niej aktorka! Nie wiedzialam, ze aby byc aktorem koniecznie trzeba skonczyc odpowiednia szkole. Wnioskuje ze dla ciebie ona jest amatorem, tak? No ceikawe, ciekawe! Zastanawia mie tylko to ze jesli z niej nie jest zaden aktor to za co dostala te wszystkie nagrody. Chyba dla jaj jej to wszystko dali. Zanim napiszesz cos to pomysl czy to jest sensowne, albo nie pisz najlepiej nic!

XxChocolateFactoryxX

dziewczyna gra w filmach, czyli jest aktorką. ;)

użytkownik usunięty
XxChocolateFactoryxX

Trudno by skonczyła szkołe aktorska w wieku 14 czy ile ona tam ma lat-to po pierwsze.
Po drugie w USA mało kto naprawde utalentowany konczy szkole aktorska.
Po trzecie po co komu w dziejszych czasach szkola aktorska skoro mozne ja skonczyc kazdy niekoniecznie posiadajacy talent? Wtedy jest on aktorem choc nie umie grac? W takim razie ktos moze byc muzykiem choc nie potrafi grac a posiada jedynie papierek? Zmuda, Glinka i reszta naszych polskich serialowych "gwiazdeczek" posiadaja dyplomy szkol aktorskich i co z tego skoro nie maja 1/1000 talentu Fanning?
Po czwarte jest członkiem Amerykanskiej Akademii Filmowej

Racja najważniejsze jest by mieć talent lub przynajmniej jakieś ciekawe umiejętności do zaprezentowania a nie papierek z którego nic tak na prawdę nie wynika

XxChocolateFactoryxX

Ma talent, gra w filmach ( i to nie w jednym - jak Ty wyrwałaś siostrze tylko jednego zęba - ona zgrała w kilkunastu filmach).A Ashley Tisdale? Twoja jedna z ulubionych osób? Jest aktorką? Nie sądzę.

Moniia

A malarze, którzy nie ukończyli Akademii Sztuk Pięknych nie są malarzami?

W historii było ich wielu, np. Van Gogh, Paul Gauguin, itd.

użytkownik usunięty
voagar

wg autora najprawdopodobniej nie

XxChocolateFactoryxX

Podchodząc tak to połowa aktorów nie powinna być tak nazywana.

szczepan600

Np. Mark Wahlberg
Niektórzy nie rozumieją pojęcia "aktor/ka"
Zacznijmy od tego ,że to jest zawód i nawet jeśli ,by zagrała w jednym filmie (i nie miałaby talentu) to jest aktorką.
Skoro Ty wyrywasz zęby zawodową ,to jak najbardziej jesteś dentystką.

Mathias_13cool

zgadzam się z opiniami voagara, szczepana 600, Mathiasa 13cool i wieloma innymi. ten temat jest bezsensowny i nie ma po co się kłucić z XxChocolateFactoryxX. to jak gadanie do ściany.

PS czemu mi wszystkie komentarze daje na samą góre, a nie pod ostatni komentarz? to już chyba 7 raz. ak ktoś wie co stym zrobić to prosze o pomoc.

XxChocolateFactoryxX

koleś twój post jest trochę nie na miejcu ponieważ w stanach wiekszosc znanych aktoro nawet oscarowych nie skonczyło żadnej aktorskiej szkoły tam nie trzeba mieć szkoły jak w polsce zeby sie za aktora uważać pozatym dakota ma 14 lat więc trudno oczekiwać że bedzie czekała jeszcze 10 lat aż skonczy studia zeby mogla grac w filmach koles jestes zerem dla mnie a twoje poglady sa jak papier toaletowy mozna sie nimi podetrzec

raffal_s

ee w Polsce też jest od groma aktorów bez szkoły aktorskiej

frycek49

No cóż, np. Johnny Depp i wielu znanych ludzi też nie pokończyli szkół aktorskich, a zrobili karierę... ( nie mówię o "gwiazdkach" jednosezonowych) Poza tym najlepiej krytykować i samemu nic nie robić, tylko zakładać durne tematy na forach co?

Blue_Paradise

Johnny Deep skończył jednak szkołę aktorską:P

voagar

Ja wiem tyle, że rzucił szkołę średnią
<za krótki>

Blue_Paradise

Też chciałem "zaatakować" autora tematu od tej strony, bo chyba jest fanem Deppa:P

Ale w jego opisie na filmwebie: "Po ukończeniu szkoły aktorskiej w Los Angeles Depp został zaangażowany do jednej z mniejszych ról w obsypanym Oscarami filmie Olivera Stone'a "Pluton"."

XxChocolateFactoryxX

człowieku a ty co, krytyk sie znalazł?? narzekać będziesz a o aktorstwie to masz pojęcie jak nasz pr****ent o czymkolwiek . pozatym pamietaj ze szkoly aktorskie wyniszczaja talent

BenQ_Kinomaniak

Johnny nie skończył szkoły aktorskiej, rzucił szkołę średnią. Przeczytajcie sobie biografię, zamiast wierzyć ciekawostkom na filmweb.

Założyciel tematu najwyraźniej się nudzi. Wiesz ilu Oscarowych aktorów nie skończyło szkół aktorskich? Oj przepraszam, przecież to nie aktorzy... -.-

nathalie_paradis

Frajerzy, jak można skończyć szkołę aktorską w wieku 15 lat?

nathalie_paradis

Frajerzy, jak można skończyć szkołę aktorską w wieku 15 lat?

XxChocolateFactoryxX

Twój temat, moim skromnym zdaniem, jest jak się już wiele osób wypowiedziało bez sensu, choć prawda szkoły aktorskiej nie skończyła ale odpowiedz sobie jak nazwiesz to kim ona jest grając w filmach, często w dobrych filmach. Oceniłem ją na 9 ponieważ uważam że to taki mały brylancik... już jest dobra w tym co robi, poczekajmy na szlif... może zobaczysz w niej aktorkę. pozdrawiam

XxChocolateFactoryxX

Twój temat, moim skromnym zdaniem, jest jak się już wiele osób wypowiedziało bez sensu, choć prawda szkoły aktorskiej nie skończyła ale odpowiedz sobie jak nazwiesz to kim ona jest grając w filmach, często w dobrych filmach. Oceniłem ją na 9 ponieważ uważam że to taki mały brylancik... już jest dobra w tym co robi, poczekajmy na szlif... może zobaczysz w niej aktorkę. pozdrawiam